Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

El Al Israel Airlines

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een vliegtuig van El Al

El Al Israel Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël. Het hoofdkantoor is op Luchthaven Ben-Gurion. El Al serveert alleen koosjere maaltijden en vervoert geen passagiers op sjabbat (zaterdag) en Joodse religieuze feestdagen. El Al werd opgericht na de oprichting van de Israëlische staat. Sinds 2005 is het een privébedrijf. El Al heeft ook een vrachttak. El Al Cargo. In 1992 stortte een vliegtuig van El Al neer op de Bijlmer in Amsterdam. Er kwamen 43 mensen om het leven. El Al heeft 44 maatschappijen en 43 bestemmingen.

Veiligheid

De luchtvaartmaatschappij staat bekend om haar uitgebreide veiligheidscontroles op passagiers en vliegtuigen. Zo is de incheckbalie op Schiphol helemaal afgeschermd. Op elke vlucht, zowel binnenlands als internationaal, zijn ten minste vier gewapende bewakers aanwezig. Ze zitten in het vliegtuig op strategische plaatsen, zoals bij nooduitgangen of dicht bij cockpitdeuren, om een eventuele kaping te kunnen verijdelen.

Volgens El Al heeft het op elk vliegtuig een raketafweersysteem geplaatst dat grond-luchtraketten van koers kan doen veranderen. Een dergelijk systeem kost zo'n 38 miljoen dollar per stuk. Dat is één van de redenen dat een ticket bij El Al duurder is dan bij andere maatschappijen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=El_Al_Israel_Airlines&oldid=618737"