Dummie de Mummie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dummie de Mummie is een serie. Het is geschreven door Tosca Menten.

Het verhaal (boek 1)

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Op een nacht reed er een man in een vrachtwagen met sarcofagen (Kisten waar mummies in zitten). Toen begon het te bliksemen en te regenen. De auto werd getroffen door de bliksem en hij reed tegen de vangrail aan. Een harde knal! De man rent de vrachtwagen uit. De vrachtwagen is hartstikke kapot. Hij kijkt naar de vrachtwagen. Opeens ziet hij twee sarcofagen liggen. Die waren uit de vrachtwagen gevallen. Toen zag hij nog een derde sarcofaag, maar die was OPEN. De vrachtwagen was tegen een boom omgeknald en er spoot vette diesel uit de kapotte tank. Hij dacht na. Onweer. Een hoge boom. Diesel... Wegwezen! Hij rende zachtjes weg. Toen zag hij vanuit zijn ooghoeken een beweging. Hij keek naar de open sarcofaag en schrok zich rot. Een witte arm stak uit de kist. En nog een. En een hoofd. Een vreemde witte gedaante kroop uit de sarcofaag. De gedaante deed een paar stappen, viel, en stond weer op. Toen keek hij de man -Rudie genaamd- aan. Rudie gilde en rende er vandoor. En de gedaante verdween ook en kwam niet meer buiten die avond.

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt... En na twintig tellen ook...!

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt... En na twintig tellen ook...! WAT DOE JE DAN?

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dummie_de_Mummie&oldid=498345"