Datsja

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een voorbeeld van een datsja

Een datsja (Russisch: дача) is Russisch woord voor een buitenhuisje op het platteland. Datsja's worden slechts een gedeelte van het jaar bewoond. Eigenaars van een datsja hebben vaak ook nog een tweede huis, waar ze normaal gesproken wonen. Deze mensen wonen vooral in de zomer en tijdens de vakanties in hun datsja. Ook gebruiken zij hun datsja voor het kweken van groente en fruit. Vaak nemen zij hun gezin mee en nodigen ook andere familieleden, vrienden of buren uit.

Het hebben van een datsja is heel normaal in Rusland. Ook armere Russen hebben een datsja. Toch zijn er grote verschillen tussen datsja's. Sommige datsja's zijn erg groot en lijken meer op een landhuis, terwijl andere slechts een klein vakantiehuisje zijn. Een datsja kan vergeleken worden met een soort van volkstuin. Toch zijn er ook datsja's die je kunt huren voor een weekend of een week.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Datsja&oldid=715227"