Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Croissant

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Croissant (brood))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een croissant
Meerdere croissantjes

Een croissant is een soort brood, dat in een halve maan vorm wordt gerold. De meeste mensen denken dat de croissant door een Fransman is ontdekt, maar dat is niet zo. De croissant is bedacht door de Oostenrijker August Zang. Hij had een restaurant in Parijs. Daar verkocht hij onder andere kipferl. August Zang bedacht in 1839 een variant van kipferl en dat is de croissant geworden.

Bereiding

Croissants zijn erg moeilijk te maken. Voor croissant moet je extra fijn gemalen meel voor hebben. Voor het deeg moet je bloem, water, verse gist, suiker, zout en boter hebben. Als je het deeg hebt gemaakt, moet je het deeg uitrollen. Daarna met boter besmeren. Daarna moet je het deeg dubbelvouwen. Weer uitrollen, besmeren, dubbelvouwen enz. Als je klaar bent, moet je het deeg verdelen in driehoekjes. Die moet je weer oprollen en buigen. Zo krijg je al een beetje de vorm te zien. Als je daarmee klaar bent, moet je het nog een paar uur laten gisten. Daarna gaan ze de oven in.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Croissant&oldid=606285"