Cirque du soleil

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Cirque Du Soleil is een heel beroemd circus. Voornamelijk omdat het het grootste circus ter wereld is. Er zijn heel veel acrobaten. Cirque Du Soleil gaat over heel de wereld.


Over het circus Cirque Du Soleil werd eind vorige eeuw opgericht in Canada door twee voormalig straatartiesten, Guy Laliberté en Daniel Gauthier. In de loop van de tijd kwamen er steeds meer acrobaten bij, uit landen van over de hele wereld. Zij reizen samen met de hele groep om shows te geven over de hele wereld. Er zijn een aantal vaste shows in Noord- Amerika en canada. Andere shows worden gegeven tijdens tournees.

In tegenstelling tot het reguliere circus wordt er bij Cirque Du Soleil geen gebruik gemaakt van dieren. Muziek, zang en dans worden bij deze shows gecombineerd met circus nummers en wordt gezien als inspiratie bron voor het circus theater.


Over de shows Cirque Du Soleil onderscheidt zich door disciplines als: jongleren, trapeze en acrobatiek. De shows zijn erg indrukwekkende door het gebruik van veel kleur, licht en livemuziek. De acrobaten zijn vaak compleet geschminkt en hebben bijzondere kostuums aan. De acrobaten moeten vaak oefenen voor de shows en moeten elkaar echt vertrouwen. Bij de kunsten die zij laten zien gooien ze elkaar bijvoorbeeld in de lucht en vangen ze elkaar op, of ze balanceren in moeilijke posities op grote hoogte.

Tot op de dag van vandaag is het het grootste circus ter wereld.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cirque_du_soleil&oldid=676432"