Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Christiansborg (Kopenhagen)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Christiansborg.

De Christiansborg is paleis in de Deense hoofdstad Kopenhagen. In het gebouw zitten onder meer het Deense parlement en hooggerechtshof in het paleis gevestigd.

Geschiedenis

In 1167 werd er een burcht gebouwd door bisschop Absalon. In 1369 werd deze burcht verwoest. Op de plek waar de burcht stond werd een kasteel gebouwd, de Blauwe Toren. Dit kasteel werd gebruikt als gevangenis. In 1730 werd het kasteel gesloopt door de Deense koning Christiaan VI. Hij liet op de plek waar het kasteel stond een paleis bouwen. In het paleis ging hij zelf wonen. Hij gaf het de naam Christiansborg. In 1794 brandde het paleis volledig af. Daarna werd op dezelfde plek een nieuw paleis gebouwd. Dit paleis was in 1828 klaar. Christiaan VI was toen al verhuist naar de Amalienborg en wilde niet meer terug verhuizen. Toch bleef het paleis in bezit van de koning. In 1848 brandde dit paleis ook weer af en er werd weer op dezelfde plek een nieuw paleis gebouwd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Christiansborg_(Kopenhagen)&oldid=686796"