Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Céline Dion

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Céline Dion is een Canadese zangeres die ooit voor Zwitserland het Eurovisie Songfestival won. Toen ze 12 was kreeg ze bericht van een platenmaatschappij die zo in haar geloofde dat de platenbaas een hypotheek had afgesloten en zich zo had rijk gerekend. Ook won ze het World-Songfestival in 1981 in Tokio. Zo werd ze bekend in 1981 (vooral in in Amerika) in 1988 werd ze in Europa vanwege het Eurovisie songfestival. Celine werd in 1991 opgeroepen om de titelsong van de film the Beaty and the Beast te zingen die ook een Academy Award won.

Begin

Céline Dion was zo als gezegd heel erg jong toen ze met haar carrière begon 12 jaar dus. Ook won ze alle twee de songfestivals en daar is nog nooit iemand in geslaagd. Op het Eurodivisie songfestival won ze met het Frans liedje, "Ne partez pas sans moi", dit gaf haar redelijke bekendheid binnen Europa, in de Verenigde Staten was volledig onbekend. Het songfestival werd bekeken door 600 miljoen mensen en Dion werd geprezen door haar keuze van kleren. Het was echter nog niet de eerste single van Dion, "Ce n'était qu'un rêve" was er al in 1981, maar dit nummer haalde geen enkele hitlijst. Hierna volgden een paar singles, ook die werden geen hits. Ne partez pas sans moi, was echter wel een bescheiden hit, als piek een 11e positie in Zwitserland. Hierna kwam het eerste Engelstalige album uit; "Uninson, dit album zorgde ervoor dat Celine zowel binnen als buiten Europa succes kreeg. Ze heeft zelf in een interview gezegd, dat haar eerste albums beter waren qua kwaliteit, maar omdat het Frans wat achterhaald was deed "Uninson, het goed in de hitlijsten, dit kwam uit in 1991. "Where Does My Heart Beat Now, was de grootste hit van het album. Het werd nummer 1 in Cananda en kwam in de Top 40, op plaats 24, in Engeland kwam het niet verder tot de 72e plek. Unison verkocht uiteindelijk 3.000.000. stuks en is nog altijd een van de bestverkochte albums, van een Canadese artiest, een lijst die Dion domineerd. Ondanks het succes in Europa, bleef de gelijknamige tour, de Unison Tour, binnen Canada. Haar manager (later echtgenoot), Rene vond het belangrijk dat ze in het binnenland uitgroeide tot een pop icoon, dit is natuurlijk wel gelukt. Nadat er in 1991 weer een Frans album verscheen, ging Dion verder met haar succes, door in 1992 het album Celine Dion (album), uit te brengen. Het album, bleek een succes en verkocht wereldwijd 5.000.000. exemplaren. Op het album stond ook de soundtrack, voor de flim Beauty and the Beast, een van Dion's grote dromen een lied zingen voor een Disney film. een andere single van het album was If You Asked Me To, dit album haalde de top 5 in de verenigde Staten, het haalde namelijk positie 4 en werd een grote hit in Canada. Dion vind zelf dat If You Asked Me To, qua kwaliteit haar beste nummer is.

Na 1992

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Céline_Dion&oldid=635698"