Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Badhuis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een badhuis is een gebouw waar iedereen goedkoop een douche of een bad kan nemen.

Badhuizen werden al gebruikt in de Griekse en Romeinse tijd. Toen was het vooral ook een plek om te ontspannen. Je kon er zwemmen, balspelen doen, gewichtheffen of discus werpen. De mannen konden ook hardlopen of worstelen. Je kon er ook naar het stoombad. De Romeinen hadden geen zeep ze smeerden zich in met olijfolie via een gebogen bronzen huidkrabber. Je kon er ook een koud bad nemen. Het koude bad was rond en niet erg groot. De mensen dachten dat het goed voor de gezondheid was. De rijke Romeinen hadden thuis ook een bad maar ze gingen naar de badhuizen voor de gezelligheid. De mensen waren naakt, en ze bespraken over zaken en leuke dingen.

badhuizen werden ook wel thermen genoemd en ze hadden vaak vloerverwarming ook waren er warmen baden maar ook koude baden. Dit was erg speciaal omdat de Romeinen al veel verder met hun uitvindingen vergeleken met andere volken uit die tijd.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Badhuis&oldid=707144"