Baard

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verschillende soorten baarden.

Een baard is een bos haar wat onderaan je gezicht zit (rond je kin). Sinterklaas en de Kerstman hebben bijvoorbeeld een lange witte baard. Veel moslims hebben ook baarden. Je baard kun je afscheren, maar ook lang laten groeien.

Ook bestaan er bakkebaarden, dat is als je alleen een baard aan de zijkant van je gezicht (onder je oren) hebt zitten. Er zijn nog veel meer verschillende soorten baarden. Je kunt bijvoorbeeld een kin gordijn hebben (een baard die de zijkant van je wangen bedekt tot aan je oren en ook je kin bedekt), een sik (die bedekt alleen je kin), een sik met snor, een kleine baard en een streepje onder je mond. Natuurlijk heb je nog veel meer soorten, maar dit zijn wat voorbeelden. Baarden kunnen in verschillende lengtes voorkomen. Je kunt een lange baard hebben, een korte baard of een middellange baard. Met een goede trimmer, dat is een scheerapparaatje, kun je je baard aanpassen. Zo kun je zelf de lengte van je baard bepalen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Baard&oldid=532503"