Astma

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Medicijnen astma

Astma is een ontsteking in de luchtwegen. Als je astma hebt dan gaat de ontsteking niet over. Je kunt vaak niet zo goed tegen, bijvoorbeeld (sigaretten)rook en huisstofmijt. De meeste mensen met astma beginnen dan te hoesten en krijgen het benauwd. Soms krijg je een astma-aanval, dan krijg je even geen lucht meer, maar dit is meestal niet gevaarlijk. Er zijn wel verschillende soorten astma. Dus je kunt er heel veel last van krijgen, maar sommige mensen hebben er juist minder last van.

Je luchtwegen hebben een beetje slijm. Bij mensen met astma zit er zoveel slijm dat je soms niet normaal kunt ademen. Er zijn medicijnen die kunnen helpen, zoals een pufje. Sommige kinderen kunnen dan niet mee doen met een gymles. Soms krijg je een astma-aanval, dan krijg je even geen lucht meer, maar dit is meestal niet gevaarlijk. Je kunt als je te lang rent steken krijgen.

Externe links

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Astma&oldid=576051"