Arnold Schwarzenegger

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Arnold Schwarzenegger (foto 2010)

Arnold Alois Schwarzenegger (Thal, 30 juli 1947) is een Amerikaans-Oostenrijks acteur en politicus. Hij werd bekend als bodybuilder en kreeg in een film een rol als krachtpatser. Hij boekte daarmee - tot zijn eigen verrassing - veel succes. Hij speelde in wel 50 films, o.a. in The Terminator (1984), Predator (1987) en Batman and Robin (1997). Die bekendheid als filmacteur gebruikte hij weer als opstap naar de landelijke politiek. Zo was hij gouverneur van Californië van 17 november 2003 tot 2 januari 2011.

Arnold heeft een zwaar Oostenrijks accent, wat zijn uitspraken in The Terminator wereldberoemd maakten: "I'll be back" (Ik kom terug) en "Hasta la vista" (Tot ziens) zijn tot vandaag iconische citaten van hem.

Arnold Schwarzenegger is een voorstander van de doodstraf en daarmee heeft hij zich bij activisten voor mensenrechten niet populair gemaakt.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Arnold_Schwarzenegger&oldid=577259"