Appelsap

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Appelsap is een sap, dat gemaakt wordt van het sap dat uit appels komt.

Soorten appelsap

Je hebt:

  • helder appelsap, dit is appelsap dat puur bestaat uit het sap van appels en suiker.
  • troebel appelsap, bij deze soort van appelsap wordt het vruchtvlees van de appel heel fijn gemalen en wordt dat gemengd met het sap. Uiteraard wordt hier ook suiker aan toegevoegd.
  • Chinese appelsap, dit appelsap wordt gemaakt van groene appels uit China. Deze appels zijn erg zuur en dat proef je ook terug in het sap.

Bereiding

Appelsap wordt in grote fabrieken gemaakt. In zo'n fabriek staan allemaal machines die het sap uit appels persen. Bij het persen komt sap en vruchtvlees vrij. Bij helder en chinees appelsap wordt het vruchtvlees weggegooid of gebruikt voor appelmoes. Bij troebel appelsap wordt het vruchtvlees heel fijn gemalen en dat wordt bij het sap gegooid. Daarna wordt er suiker en andere dingen toegevoegd in het appelsap. Vervolgd wordt het met grote machines in flessen gedaan en wordt het naar een distributiecentrum gebracht.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Appelsap&oldid=494423"