Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Angst

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Angst is een emotie die de mens kan hebben. Het betekent dat iemand zich heel erg ongemakkelijk voelt of schrikt van bepaalde dingen. Wanneer zo'n angst enorm groot is en zo erg wordt dat die persoon zijn of haar leven erdoor wordt beheerst dan hebben we het over een fobie. Cursussen kunnen iemand van zijn of haar angst afhelpen. Bijvoorbeeld:


  • Vliegangst - Met vlieganst ben je bang om te vliegen en durf je ook niet in een vliegtuig te gaan alleen kan je het wel.

Sommige mensen hebben vliegangst maar vliegen wel. Ze voelen zich daar niet prettig bij maar doen het wel. Je durft het niet en dat is dan jouw angst.

  • Zwemangst - Als je zwemangst heb durf je niet te zwemmen soms heb je bijvoorbeeld iets ergs meegemaakt, waardoor je niet meer durft te zwemmen. Dat is best rot op warme dagen. Sommige mensen die zwemangst hebben zwemmen wel gewoon maar heel beschermd of juist ondiep.
  • Hoogtevrees - Als je hoogtevrees heb dan vindt je het eng om bijvoorbeeld op hoge gebouwen te staan of in een vliegtuig te zitten, want dat is natuurlijk heel hoog. Deze angst krijg je meestal meteen bij geboorte tenzij je misschien iets heb gezien of meegemaakt waardoor hoogtevrees heb.
  • Faalangst - Bij faalangst ben je bang dat je gaat falen.

Dus bijvoorbeeld bij een toets gaat zakken of een hartstikke slecht cijfer krijgen. Dat is natuurlijk niet leuk en soms ga je dan hartstikke goed leren zodat je minder tijd heb voor jezelf terwijl je gewoon faalangst hebt. Faalangst krijgt 6 van de 10 kinderen bij geboorte de andere krijgen het gewoon ergens in hun leven.

  • Angst voor de tandarts - Veel mensen zijn bang voor een behandeling bij de tandarts. Sommigen durven er nauwelijks naar toe te gaan en zien er vreselijk tegenop. Maar er is ook geestig over geschreven. Bijvoorbeeld in het stripverhaal van Bulletje en Bonestaak.
  • lichaamsangst - angst voor een lichamelijke dreiging.
  • angst is dat je iets eng vind of bang voor iets bent.
Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Angst&oldid=630541"