adidas

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van Adidas

Adidas is een sportkledingmerk. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Duitsland: Herzogenaurach. Het bedrijf is opgericht op 18 september 1949. De oprichter van Adidas is Adolf Dassler en Rudolf Dassler (later niet meer met Rudolf Dassler). (meestal Adi Dassler genoemd.) Zo komt het bedrijf ook aan zijn naam. Adidas heeft ook twee kledinglijnen.


Adidas heeft, zoals eerder al gezegd, twee kledinglijnen. De lijn met het klassieke logo, het bladvormige logo, wordt vooral gebruikt voor de vrije tijdskleding. De performance-lijn heeft een strak, modern logo met drie schuine strepen. Dit was bedoeld voor op sportkleding. Tegenwoordig is het verschil tussen beide lijnen steeds kleiner. De kledinglijn met het blad is nu het populairst op vesten en schoenen. Puma AG is ontstaan na een familieruzie tussen de broers Adolf en Rudolf Dassler. Samen runden ze vanaf de jaren twintig tot net na de Tweede Wereldoorlog de Gebrüder Dassler Sportschuhfabrik (Gebroeders Dassler Sportschoenenfabriek).

Ten gevolge van een familievete was samenwerking na de oorlog niet meer mogelijk en in 1948 begon Rudolf voor zichzelf: hij richtte Puma AG op, terwijl zijn broer de Gebrüder Dassler Sportschuhfabrik omdoopte tot adidas.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Adidas&oldid=685506"