Abu Bakr al-Baghdadi

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Bestand:Abu Bakr al-Baghdadi 2004.jpeg
Abu Bakr al-Baghdadi in 2004.

Abu Bakr al-Baghdadi (geb. 1971; ook wel Kalief Ibrahim genoemd) is de leider van de Islamitische Staat. Zijn volledige naam is Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai. Hij toonde zich voor het eerst tijdens het vrijdagsgebed in een moskee op 4 juli 2014 in Mosoel, een stad in Irak. En hij vertoonde zich voor het laatst op een onbekende locatie, in een video. Waarop is te zien, dat hij alle IS-strijder oproept om Turkije binnen te vallen en aanslagen te plegen in Saoedi-Arabië. Er is weining over hem bekend, omdat hij zich zelden vertoont in het openbaar. Het is dus onbekend waar Abu Bakr al-Baghdadi is. Volgens lokale bronnen, heeft de man zich al een aantal keer vertoont in het openbaar.

Aanslagen op Abu Bakr al-Baghdadi

Er zijn ook een aantal "aanslagen" gepleegd op Abu Bakr al-Baghdadi, hiermee bedoelen ze luchtaanvallen. In december 2015 overleefde hij een luchtaanval in de Iraakse stad Mosoel, en in juni 2016 meldde de VS dat hij gedood is bij een luchtaanval in de Syrische stad Al-Raqqah, dat vervolgens ontkent werd door de Amerikanen. De Amerikanen geven een beloning uit van 10 miljoen dollar, als je al-Baghdadi levend of dood vangt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Abu_Bakr_al-Baghdadi&oldid=478267"