Help mee! Maak een account of meld je aan.

Een prettige Bevrijdingsdag!

Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

4 vriendinnen 1 spijkerbroek

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

4 Vriendinnen, 1 spijkerbroek is een boek dat is geschreven door Ann Brashares.

Samenvatting

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Begin

Bridget vond een hele normale spijkerbroek en vroeg aan Tibby of het iets voor haar was. Ze trok hem aan en ze zag er prachtig uit! Toen vroeg ze aan Lena om hem aan te doen. Bij haar stond hij ook perfect. Toen was het Tibby’s beurt en zij paste hem ook goed. Toen bleef er nog een meisje over: Carmen. Ze had een breder lichaam dus dacht dat het haar niet paste. Maar ze móést hem aan van de vriendinnen. Ze probeerde het en hij stond haar echt geweldig! Carmen geloofde haar ogen niet maar ze vond hem zelf ook goed staan. Ze besloten hem te kopen en beoordeelde de magische broek als: De Rijzende Spijkerbroek. De zomervakantie is aangekomen en ze zouden met zijn allen op vakantie gaan maar dat ging niet door. Bridget ging op voetbalkamp, Lena naar Griekenland naar haar familie, Carmen naar haar vader in een ander land want haar ouders waren gescheiden en Tibby bleef thuis en ging in een winkel werken om wat geld bij te verdienen.

Tibby’s zomervakantie

Ze werkte in de winkel en zag opeens een meisje bewusteloos liggen. Ze leerde haar kennen maar wist niet dat ze leukemie had. Dat is een ziekte in je bloed. Ze gingen samen een documentaire maken en toen het meisje niet op kwam dagen om 4 uur bij de speelhal, is Tibby haar op gaan zoeken. Toen ontdekte ze dat het meisje leukemie had. Later ging ze naar het ziekenhuis en zag ze het meisje liggen. Ze was helemaal wit en had grote wallen onder haar ogen en bij haar bed lagen veel slangetjes. Later ging het meisje dood.

Lena’s zomervakantie

Lena was aangekomen in Griekenland en haar familie was blij haar te zien. Haar grootmoeder wou Lena aan een jongen koppelen die Kostos heette. Lena was alleen niet verliefd op hem. Daarna ging ze in haar ondergoed zwemmen in een rivier en dacht dat er niemand was die haar kon zien. Toen zag ze Kostos kijken. Ze werd kwaad, deed haar kleren aan en ging naar haar grootmoeder. Toen ontdekte ze dat Kostos altijd naar die rivier ging om daar te zwemmen. Later werd ze ook verliefd op hem, maar moest jammer genoeg weer terug naar haar land.

Carmen’s zomervakantie

Carmen was bij haar vader in een ander land en was zo zenuwachtig hem weer te zien! Maar toen hij vertelde dat hij ging trouwen met een vrouw die 2 blonde kinderen heeft, was alles verpest. Ze haatte de hele familie en besloot 19 augustus niet naar de bruiloft te gaan. Daarna gooide ze een steen door de ruit en ging naar huis met het vliegtuig. Daarna had ze veel spijt en besloot toch naar de bruiloft te gaan. Haar vader vond ook dat ze op de trouwfoto’s moest. De fotograaf vond het eerst niet goed dat ze er met een spijkerbroek [de Broek] op de foto ging maar toen mocht het toch.

Bridget’s zomervakantie

Bridget ging naar een voetbalkamp. Ze leerde meisjes kennen en werd verliefd op de coach van aan ander voetbalteam. Ze probeerde hem te krijgen maar dat mocht eigenlijk niet volgens de regels van het voetbalkamp. Toen werd ze ziek en voelde zich niet goed meer. Lena wist het van de brief van Bridget dus Lena ging naar haar toe. Alles werd weer goed en later waren ze allebei weer thuis.

Einde

Ze waren alle vier weer gelukkig dat ze thuis waren en besloten om voor altijd vriendinnen te blijven!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=4_vriendinnen_1_spijkerbroek&oldid=612201"