Tweetalig onderwijs

Uit Wikikids
Versie door Nadah (overleg | bijdragen) op 29 nov 2014 om 18:33
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tweetalig Onderwijs of TTO is een opleiding waar je bijna alle vakken in het Engels krijgt behalve de talen.

Wat heb je eraan?

In je 3e leerjaar krijg je al een diploma voor Engels. In je 4e leerjaar is je Engels even goed als iemand in het 6e jaar. In je 4e leerjaar kun je al een semester meelopen op de universiteit (een hoge school) als je goed bent in een vak.

3e leerjaar

Het 3e leerjaar is het belangrijkste, omdat je dan al een soort diploma krijgt, omdat dan veel dingen weer in het Nederlands gaan in plaats van Engels. Je moet voor je examen (je eindtoets) al die dingen in het Nederlands kennen.

Public speech

Je krijgt ieder jaar een public speech (publieke toespraak). Dat is een toespraak die je zelf moet maken in het Engels. Je kunt als je alle rondes wint op de finale gaan praten in Engeland, dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Leraren

De meeste leraren kunnen heel goed Engels omdat ze een speciale cursus moeten volgen om op TTO te lesgeven. Niet alle scholen houden zich aan die regel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tweetalig_onderwijs&oldid=370910"