Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Tweede Wereldoorlog

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Tweede Wereldoorlog begint in Nederland op 10 mei 1940 en op 5 mei 1945 is Nederland helemaal bevrijd. Adolf Hitler was in de dertiger jaren rijkskanselier in Duitsland. Hij richtte de nazi-partij op. Iedereen, die tegen deze partij was werd opgepakt. Hij beloofde Duitsland een 3e rijk met Arische supermensen. Hij liet ook wegen en fabrieken aanleggen en bouwen en, in augustus 1939 viel hij met een groot modern leger Polen binnen en Frankrijk en Groot-Brittanië verklaarden de oorlog aan Duitsland. In 1940 Hitler nog veel meer landen binnen zoals Frankrijk, Nederland, Luxemburg en België. In 1941 viel hij ook Rusland binnen en, in december 1941 viel Japan de Verenigde Staten aan op Pearl Harbor.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tweede_Wereldoorlog&oldid=2250"