Dierenbescherming

Uit Wikikids
Versie door Mirte2007 (overleg | bijdragen) op 27 mei 2018 om 10:53 (→‎Opgericht)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De dierenbescherming is een organisatie die opkomt voor dieren die hulp nodig hebben. Dit kunnen wilde dieren zijn die vastzitten in een boom of katten in het asiel die geen eigenaar hebben. De dierenbescherming is een van de oudste organisaties van Nederland. Al heel lang staat de dierenbescherming voor alle dieren klaar.

Werken bij de dierenbescherming

Als je bij de dierenbescherming gaat werken krijg je daar meestal geen geld voor, het is dus vrijwilligerswerk. Er zijn veel verschillende dingen die je kan doen als je vrijwilliger bent van de dierenbescherming. Je kan voor een paar uur per dag collecte lopen of bijna een fulltime baan krijgen als vrijwillige dierenverzorger in een asiel.

Geld

De dierenbescherming is geen bedrijf, mensen die er werken op een paar bestuursleden na krijgen geen geld. Ook geeft de regering geen geld aan de organisatie. De dierenbescherming is dus afhankelijk van de vrijwillige giften die ze krijgen. Dit geld halen ze bijvoorbeeld op tijdens collectes, maar het is ook mogelijk om te doneren met een abonnement.

Geschiedenis

De dierenbescherming begon in 1864 als Graven Haagsche vereniging ter bescherming van dieren. Zij zetten zich vooral in voor trekhonden en het bijsnijden van dieren. bijsnijden betekent dat je een stukje van een staart of oren afsneden bij paarden of honden. Dat deden ze omdat ze dat mooier vinden en omdat honden met hun staart soms eten van de salontafel af sloeg met hun staart. Ook kregen ze al snel een eigen inspectie dienst. de Landelijke Inspectie Dienst. (LID)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dierenbescherming&oldid=515215"