Selectief mutisme

Uit Wikikids
Versie door Slang2000 (overleg | bijdragen) op 27 jun 2022 om 16:33 (Categorie aan toegevoegd)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Selectief mutisme mensen met deze aandoening kunnen wel praten maar doen dat in bepaalde situaties niet. Soms doen ze dat alleen thuis of kleine groep mensen. Mensen met selectief mutisme hebben verder wel een normaal taalontwikkeling.

Kenmerken

De kenmerken van selectief mutisme:

  • Het kind of persoon heeft moeite om buiten het gezin om te praten met anderen.
  • De persoon heeft 2 kanten thuis is het een open persoon praat veel en op school of werk praat iemand bijna niet het kan ook anders om voor komen.
  • De persoon praat op plekken niet waar het wel de bedoeling is dat je moet praten met anderen zo als op school of werk .
  • Ze begrijpen wel wat er gezeg wordt maar reageert er non verbaal op door hun hoofd te schudden.
  • Het niet kunnen praten in anderen situaties kan zorgen voor een niet fijne ontwikkeling op school.

Verlegen of selectief mutisme

Bij verlegen mensen die praten meestal niet in nieuwe situaties later als ze op hun gemak voelen komen ze los en gaan ze ook tegen vreemdw praten .

Bij mensen met selectief mutisme gebeurt dit niet ze blijven stil in zulke situaties . Bij beide kijken ze wel eerst de kat uit de boom alleen bij mensen met selectief mutisme gaan ze niet praten ze gaan wel mee doen met activiteiten maar gaan niet praten.

Behandeling

Het is een vervelende aandoening daarom is ook belangrijk dat het op tijd wordt gesignaleerd zodat , ze op tijd een plan gemaakt worden door professionals zoals een psycholoog.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Selectief_mutisme&oldid=720794"