Game
Werk in uitvoering! Aan dit artikel wordt de komende uren of dagen nog gewerkt. Belangrijk: Laat dit sjabloon niet langer staan dan nodig is, anders ontmoedig je anderen om het artikel te verbeteren. De maximale houdbaarheid van dit sjabloon is twee weken na de laatste bewerking aan het artikel. Kijk in de geschiedenis of je het artikel kunt bewerken zonder een bewerkingsconflict te veroorzaken. |
Dit artikel is nog niet af. |
GAMES
INHOUD:
1. Inleiding
2. Wat zijn Games?
3. Hoe worden Games gemaakt?
WEETJE: Wat is het eerste spel?
4. Hoe is het ontstaan?
5. Wie maakt games?
6. Wat zijn de grootste spellen?
7. Hoe bedenken ze eigelijk die figuren?
8. Hoe kwam die overgang met 2D en 3D en nog mooier?
9. Afsluiting.
Hoofstuk I: Inleiding
Zo. In dit werkstuk staat allemaal info over Games. Dat kan je zien aan de hoofdstukken. Wij (Mark en Ik)) hopen dat u er wat aan kan leren (Net als wij natuurlijk, en daar gaat het ook om).
Hoofdstuk II: Wat zijn games?
Hoofdstuk III: Hoe worden Games gemaakt?
Met machines vooral. Die maken weer kaartjes, die steeds weer beter worden. dan heb je nog een level (zoals bij mario ) nodig, een hoofdfiguur, ding wat je moet redden (meestal wel) slechterik (hoort eigenlijk wel erin) vijanden (die maken het spel een beetje moeilijk.)
Ze maken levels met een level editor, de naam zegt het eigenlijk al: Je kan er levels mee veranderen en weer maken en verwijderen.
WEETJE: Wat was het eerste spel?
Pong ATARI (lees er meer over in het volgende hoofdstuk! )
HOOFDSTUK 4: Hoe is het ontstaan?
Door het team van ATARI. Ze waren eens bezig met wat gekluns met een machine. je kent wel zo'n kaartje: groen, met die gekke dingentjes erop, die ja. Daar waren ze mee bezig. ze deden wat, maakten een machine, stopte het kaartje erin, nog wat electronica erbj en, voila! daar was pong. het was een soort van pingpong. Het stond in speelhallen en je mest dan wat geld erin gooien om het spelen. later kwam pac-man van nintendo, tetris, daarna kwam ook nog de pc met spelletjes, toen waren ze games uit. maar toen kwam nintendo met de NES, SONY met de Playstation, enz.