Overleg portaal:Hulp: verschil tussen versies
Regel 30: | Regel 30: | ||
* Mensen met een passie voor één onderwerp (b.v. een kinderen die gek zijn van paarden of Ajax) zullen er veel plezier uit halen om zich helemaal op dat onderwerp te storten. | * Mensen met een passie voor één onderwerp (b.v. een kinderen die gek zijn van paarden of Ajax) zullen er veel plezier uit halen om zich helemaal op dat onderwerp te storten. | ||
* Er zijn echter ook kinderen die nog zoekende zijn en juist, op een laagdrempelige manier, willen participeren in meerdere leerprojecten. Ze zijn nog aan het ontdekken waar hun passie ligt. | * Er zijn echter ook kinderen die nog zoekende zijn en juist, op een laagdrempelige manier, willen participeren in meerdere leerprojecten. Ze zijn nog aan het ontdekken waar hun passie ligt. | ||
− | * Jimmy Wales (de oprichter van wikipedia) vertelde tijdens het WMC 2012 event dat kinderen/ jongeren vaak meer geïnteresseerd zijn in de overlegpagina dan het artikel zelf. Dit komt volgens mij omdat een overleg-pagina veel meer uitnodigt om te participeren, te interacteren. Bij een artikel krijg je vaak het gevoel dat deze 'af' is, terwijl je op de overlegpagina kunt zien welke vraagstukken er spelen. Jimmy riep ook op om na te denken over hoe wikimedia-projecten elkaar zouden kunnen versterken. Het lijkt me een goed idee om ook op wikikids te experimenteren met leerprojecten. | + | * Jimmy Wales (de oprichter van wikipedia) vertelde tijdens het WMC 2012 event dat kinderen/ jongeren vaak meer geïnteresseerd zijn in de overlegpagina dan het artikel zelf. Dit komt volgens mij omdat een overleg-pagina veel meer uitnodigt om te participeren, te interacteren. Bij een artikel krijg je vaak het gevoel dat deze 'af' is, terwijl je op de overlegpagina kunt zien welke vraagstukken er spelen. Jimmy riep ook op om na te denken over hoe wikimedia-projecten elkaar zouden kunnen versterken. |
+ | * Het lijkt me een goed idee om ook op wikikids te experimenteren met leerprojecten. |
Versie van 15 nov 2012 12:00
Overzicht op categorie werkt nog niet jammer maar ik zal er morgen nog maar eens naar kijken... of is er iemand die het wel weet en wil veranderen? Groet,DeMoor 5 apr 2006 20:50 (UTC)
Dag Ronald,
Je hebt de posters nu als jpg geupload. Kan dit niet beter een pdf-bestand zijn? Nu zijn ze ook nog gezipt. Vind je het goed als ik er pdf's van maak? Gerarddummer 17:49, 22 januari 2007 (UTC)
Atlassen
Ik zie de WikiKidsAtlassen nergens...
Snoeien
Het portaal ziet er leuk is, is best volledig, maar er staan ook best wel overbodige dingen in! Misschien ziet iemand kans hier even in te snoeien? Bijv. overzicht op Categorie, recente wijzigingen e.d. staan ook in de zijbalk! Knowledge 16:43, 12 april 2007 (CEST) Klopt, maar we zijn nog niet definitief uit die linkernavigatie... komt dus nog! --Webmaster 17:20, 12 april 2007 (CEST)
- Het uiterlijk en de functionaliteit van de linkerbalk is heel erg afhankelijk van de voorkeurinstellingen maar de meeste kinderen zullen waarschijnlijk de standaard-instelling nooit wijzigen. Patrick 20:07, 12 april 2007 (CEST)
- Dat klopt, de meeste kinderen hebben de speciale WikiKids-vormgeving en dat willen we ook graag zou houden.--Webmaster 20:47, 12 april 2007 (CEST)
Verschillende voorkeuren om te participeren
Tijdens WMC 2012 hoorde ik voor het eerst over wikikids. De afgelopen dagen heb ik op jullie site gekeken; wikikids lijkt veel op wikipedia. Wat ik me afvroeg is of er ook al nagedacht is over wikibooks/ wikiversiteit? T.a.v. de wikiversiteit. Het afgelopen jaar heb ik geparticipeerd in diverse leerprojecten (http://beta.wikiversity.org/wiki/Leerprojecten). Aangezien ik erg enthousiast ben over deze vorm van leren (learning by doing), vroeg ik me af of dit ook iets zou kunnen zijn voor wikikids? Tim Ruijters, Timboliu 12 nov 2012 14:51 (CET)
- Dag Timboliu,
- Nee, er is niet nagedacht over wikibooks/ wikiversiteit. Op wat voor manier zou dit iets kunnen zijn voor WikiKids?Gerarddummer 12 nov 2012 16:13 (CET)
- Hoi Gerarddummer, is het een idee om een keer te bellen? dan kan ik e.e.a. toelichten t.a.v. de wikiversiteit. Wellicht dat we dan samen kunnen nadenken over een mogelijke samenwerking. Groet, Tim Ruijters (tim.ruijters@gmail.com), Timboliu 12 nov 2012 20:40 (CET)
Na een mailwisseling met Gerard en gesprekken met andere experts zou ik onderstaande willen delen.
- Eén van de experts gaf aan dat wikikids op dit moment een vorm heeft gevonden die werkt, waarom zou je dit veranderen?
- Een antwoord zou kunnen zijn dat kennis delen in een leerproject anders is dan werken aan een encyclopedie.
- Mensen met een passie voor één onderwerp (b.v. een kinderen die gek zijn van paarden of Ajax) zullen er veel plezier uit halen om zich helemaal op dat onderwerp te storten.
- Er zijn echter ook kinderen die nog zoekende zijn en juist, op een laagdrempelige manier, willen participeren in meerdere leerprojecten. Ze zijn nog aan het ontdekken waar hun passie ligt.
- Jimmy Wales (de oprichter van wikipedia) vertelde tijdens het WMC 2012 event dat kinderen/ jongeren vaak meer geïnteresseerd zijn in de overlegpagina dan het artikel zelf. Dit komt volgens mij omdat een overleg-pagina veel meer uitnodigt om te participeren, te interacteren. Bij een artikel krijg je vaak het gevoel dat deze 'af' is, terwijl je op de overlegpagina kunt zien welke vraagstukken er spelen. Jimmy riep ook op om na te denken over hoe wikimedia-projecten elkaar zouden kunnen versterken.
- Het lijkt me een goed idee om ook op wikikids te experimenteren met leerprojecten.