Wikikids:WikiKids Magazine/2

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo WikiKids groot.gifMagazine 2
30 juni 2024 • Eerste jaargang nummer 2


Artikelen over de natuur

Noto Emoji Pie 1f333.svg
Sinds dit kwartaal hebben alle Nederlandse Natura 2000-gebieden een artikel op WikiKids. Ook hebben alle Nederlandse Nationale parken een artikel. Verder vind je in de lijst van natuurbeschermingsorganisaties bekende natuurbeschermingsinstanties, -organisaties, -stichtingen en -verenigingen die natuurgebieden en (delen van) Natura 2000-gebieden, Nationale parken en/of Nationale Landschappen beschermen en beheren of op een andere manier zich bezighouden met het beschermen en onderzoeken van flora en fauna. Kortom een flinke natuur bijdrage voor Wikikids, dankzij Hanssain!

Eendenmeer Bergen LB.jpg

Pabo-studenten aan het werk!

Op 11 juni ging Gerard Dümmer weer eens met studenten van de pabo aan het werk op WikiKids. Deze keer van de Marnix Academie. Studenten hebben die dag geoefend met het schrijven van artikelen. Zo zijn er artikelen geschreven over de Blauwhelmen en North Sentinel Island. Op Wikikids:Marnix Academie lees je welke student welk artikel heeft gestart of aangevuld!

Subculturenportaal

Er is een nieuw portaal in de maak: het subculturenportaal. DeHelpendePenny nam het initiatief om het portaal te maken. In het portaal wordt onder andere een korte geschiedenis gegeven over subculturen. Ook worden de de soorten subculturen opgesomd en staan er begrippen in subculturen uitgelegd.

Subculturen.png

Top 10 bestverkochte kinderboeken

Nuvola apps bookcase2.svg

In deze top 10 staan de bestverkochte boeken van week 26!

  1. De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart
  2. Rik en Jesper overleven op een onbewoond eiland
  3. Inkoppertje
  4. De jacht op de dierendief
  5. Boer Boris en de dino
  6. De grootste challenge ooit
  7. De stoute broertjes moppenboek
  8. Mila en de magische dromenvanger
  9. kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden
  10. Het Moppenboek van Rutger, Thomas en Paco

Vraag uit de Boomhut

Phi-iit-symbol.svg

Hahoi vroeg zich af waarom filosofie bestaat. Nou, hier komt het antwoord! Mensen zijn altijd nieuwsgierig geweest naar waarom dingen zijn zoals ze zijn, hoe dingen zijn ontstaan en waarom dingen gebeuren. Al sinds de prehistorie zoeken mensen naar antwoorden voor alles wat er bestaat en gebeurt in het leven. Vroeger dachten ze dat alles kwam door goden, maar nu weten mensen dat alles komt door natuurprocessen en wetmatigheden. Maar dat betekent niet dat we alles weten! Wat was er voor de oerknal? Wat is er na de dood? En voor de geboorte? Is er een god die alles gemaakt heeft? Is het leven misschien een droom of simulatie? En hoe verklaar je bovennatuurlijke fenomenen? Allemaal dingen waar mensen nog tot op de dag van vandaag antwoorden op proberen te vinden! Denk je ook over zulke vragen na? Dan ben je misschien ook wel een filosoof!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:WikiKids_Magazine/2&oldid=872077"