Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu voor: de Gouden WikiKids Award 2022

Verliefd

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Verliefdheid)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verliefd zijn is een leuk gevoel. Je voelt vlinders in je buik en je denkt steeds aan degene op wie je verliefd bent. Vaak worden er grapjes gemaakt als je verliefd bent , dat komt meestal omdat anderen jaloers zijn. Verliefd zijn betekend dat je iemand leuk vind (En dat je van iemand houdt natuurlijk).

Het is leuk, spannend maar ook vaak doodeng om verliefd te zijn. In het begin weet je vaak niet of de ander jou ook leuk vindt. En hoe kom je daar nu achter? Als je verliefd op iemand bent, kan je vaak aan niets anders meer denken. De hele dag dwaal je af met je gedachten en ben je afwezig. Vaak kunnen anderen zien dat je verliefd bent. Je glimlacht bijvoorbeeld op de vreemdste momenten of je bloost. Verliefd zijn kan je heel gelukkig maar ook heel onzeker maken. Vooral als je niet weet wat de ander van je vindt.

Ook kan je je zorgen maken over wat de ander van jouw lichaam zal vinden. Voor een ander kan dat getob overdreven lijken. Voor jou kan verliefdheid naast de vlinders ook voor buikpijn zorgen. Verliefd zijn is geweldig maar kan ook best ingewikkeld zijn.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Verliefd&oldid=699875"