Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

Sagrada Família

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Sagrada Familia)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sagrada Familia

De bekendste kathedraal van Europa is la Sagrada Família en is ook het bekendste en laatste werk van Antoni Gaudi. Deze kathedraal staat in het Spaanse Barcelona.

De kathedraal is met symbolen die op de natuur geïnspireerd zijn versierd. In 1883, een jaar nadat er op die plaats was begonnen met het bouwen van een kerk, kreeg Gaudí de opdracht om deze af te maken. Hij veranderde alles in de bouwtekeningen. Het werd zijn levenswerk en hij leefde 16 jaar als kluizenaar op de bouwplaats. Nadat hij onder een tram kwam en overleed hebben ze hem begraven in een grafkelder onder La Sagrada Familia.

Bij zijn dood was er slechts één toren van de voorgevel klaar. De werken hebben even stilgelegen tijdens de Spaanse burgeroorlog, maar na die oorlog begon men terug te bouwen en het duurt nog lang voordat La Sagrada Familia helemaal af is. Normaal zou de kathedraal klaar moeten zijn tegen 2026, maar omdat de werken nu al zo lang bezig zijn, moeten sommige delen dan weer vernieuwd worden. Daarom denken veel mensen dat kathedraal nooit helemaal klaar zal zijn. De kathedraal staat daarom ook bekend als 'het bouwwerk dat nooit af zal zijn'. De bouwwerken duren al zo lang omdat Gaudí heel veel kleine details aan het werk heeft toegevoegd.

Momenteel is de kathedraal 120m hoog, maar de hoogste toren moet nog gebouwd worden. Die zou 170m hoog moeten worden.

Via trappen in de vorm van een spiraal van elk 400 treden of via een lift kun je helemaal boven in een van de torens komen waarvandaan je een grandioos uitzicht krijgt over heel Barcelona. La Sagrada Familia betekent: de Heilige Familie

Externe links

Info Sagrada Familia Barcelona

Sagrada Família Barcelona

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sagrada_Família&oldid=559795"