Piglin

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Minecraft logo.png
Verouderd?
Dit artikel kan informatie bevatten die verouderd kan zijn.
De informatie uit dit artikel is bijgewerkt met de gegevens uit de 1.16.5 update.
Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken als je iets ziet wat niet meer klopt.
Grass block.png
Een piglin
Alle dingen die je krijgt als je met een Piglin ruilt, in een kist.

Een piglin is een neutrale mob. De piglins zijn toegevoegd in de “Nether-update”. Ze komen alleen maar voor in de Nether, daar leven ze in de Netherwoesterij, Helrode bossen en Bolwerkruïnes, alleen als het lichtlevel onder 11(Alleen op JE) of 7(Alleen op BE) is. Ze vallen je aan als je geen stuk van een gouden harnas aanhebt. Ze vallen je ook aan als je een soort Kist of trechter opent. Als je een blok met goud breekt, zoals een goudblok, of gouderts, worden ze ook boos. Piglins blijven ongeveer 30 seconden boos. Als je een piglin in de tijd dat hij boos is een goudstaaf geeft, valt hij je niet meer aan. Omdat de hoglins de piglins aanvallen proberen de piglins de hoglins te doden, de volwassen piglins pakken ook het vlees op dat de hoglins laten vallen. De piglin is een mob waarmee je kunt ruilen. Als je ze een goudstaaf geeft, geven ze je na 6(Alleen op JE) of 8(Alleen op BE) seconden een voorwerp terug. Bij het kopje ruilen vind je hier meer informatie over. Alle gouden dingen worden door een piglin opgepakt. Hij geeft ze alleen terug als je hem dood. Goudklompjes worden niet teruggegeven. En goudstaven alleen maar als ze aan het ruilen zijn. Piglins kunnen normale deuren openmaken, maar geen ijzeren deur. De piglins zijn niet immuun voor lava, daarom proberen ze altijd om om de lava heen te lopen. Als een piglin in de bovenwereld komt wordt hij na 15 seconden een zombievarken.

20%(Alleen op JE) of 5%(Alleen op BE) van de piglins zijn baby’s. Baby’s geven niets terug, maar houden de goudstaaf als je ze een goudstaaf geeft. De baby’s kunnen op hoglins rijden. Als je een baby dood laten ze helemaal niets vallen, tenzij ze een goudstaaf hebben. Baby’s kunnen niet opgroeien, ze blijven dus voor altijd baby. Je kunt daarom piglins niet fokken.

Ruilen

De piglins kunnen ruilen. Voor 1 goudstaaf geven ze een van de volgende voorwerpen terug.

Voorwerpen die je kunt krijgen Hoeveel per keer Kans in %
Grind 8-16 8,71
Zwartsteen 8-16 8,71
Spectrale pijl(Alleen op JE)

Pijl(Alleen op BE)

6-12 8,71
IJzerklompje 10-36 2,18
Zielenzand 2-8 8,71
Netherbaksteen 2-8 8,71
Netherkwarts 5-12 4,36
Leer 2-4 8,71
Draad 3-9 4,36
Huildend obsidiaan 1-3 8,71
Obsidiaan 1 8,71
Vuurbal 1 8,71
Enderparel 2-4 2,18
Waterfles 1 2,18
IJzeren laarzen met Zielensnelheid I-III 1 1,74
Spattende drank der vuurbestendigheid 1 1,74
Drank der vuurbestendigheid 1 1,74
Betoverd Boek met Zielensnelheid I-III 1 1,09
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Piglin&oldid=665203"