Oprah Winfrey Show

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Oprah Winfrey Show is een beroemde Amerikaanse talkshow. De show loopt al vanaf 1986. Miljoenen Amerikanen kijken dagelijks naar de show, die is vernoemd naar Oprah Winfrey, de presentatrice.

Bijzonder aan de show is dat er over allerlei zaken wordt gesproken. Ook over dingen die taboe zijn in de Verenigde Staten. Iedere show worden er weer verschillende cadeautjes weggeven aan het publiek.

Beroemdheden komen vaak te gast in de show. Bekend is bijvoorbeeld Tom Cruise die bij haar over de tafel danste! Ook Dr. Oz is bekend bij de Oprah Winfrey-kijkers: hij is een dokter die om de zoveel tijd in Oprah's show komt en vragen van het publiek beantwoordt. In 2009 kreeg hij een eigen show.

In de vroege jaren '90 was Dr. Phil onderdeel van de show. Oprah heeft hem ontdenkt. Later kreeg hij zijn eigen (succesvolle) show, de Dr. Phil show.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Oprah_Winfrey_Show&oldid=385722"