Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

FloraHolland

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Flora Holland)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Veilingklokken FloraHolland Bleiswijk.JPG

Flora Holland is een bloemen- en plantenveiling in het Westland. Dit is een gemeente in Zuid-Holland. Officieel is de veiling in Naaldwijk.

Bij Flora Holland worden bloemen en planten verkocht en ingekocht door verschillende bedrijven. Vaak zijn het tuindersbedrijven uit het Westland die hun bloemen of planten verkopen. Dan worden de planten en bloemen geveild. Veilen is dat mensen kunnen bieden op een bepaald soort bloem of plant. Als een bloem of plant is geveild dan is het eigenlijk gekocht door een bedrijf. Dit zijn vaak bloemenwinkels in Nederland of in het buitenland. Het is natuurlijk geen 1 bloem of 1 plant die geveild wordt. Nee het zijn wel duizenden of miljoenen bloemen en planten van allerlei verschillende soorten en kleuren.

Qua oppervlakte is de fabriek van FloraHolland de grootste fabriek ter wereld. Het heeft namelijk een oppervlakte van wel 518.000 m².

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=FloraHolland&oldid=554979"