Disney Princess: De betoverende reis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Disney Princess: De betoverende reis is een videospel dat te spelen is voor Wii, PC en Playstation. Het is verkrijgbaar voor zowel de PC als de WII en met één en twee spelers te bespelen.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Het verhaal speelt zich af in een kasteel. In het kasteel komt een meisje binnen, en die volgt een kleine glittervlinder die roze is. Dan komt ze bij een geheime deur, en dan begint het verhaal. En later zegt het kleine glittervlinder: "En weet je nog hoe je heet? Vul hier je naam in." Later kan je het meisje aankleden, en dan wordt ze een heldin en krijgt ze een toverstaf. Eerst moet de heldin oefenen in een zaal met zogenaamde bogs, dat zijn kleine wezens die je bij iedere prinsessenwereld tegenkomt. Ze oefent onder andere hoe je contact maakt met personen en hoe ze kan aanvallen. Als het oefenen klaar is gaat ze naar een hal. De kleine glittervlinder zegt dat de hal al lang niet meer gebruikt is. Per ongeluk stoot ze met haar toverstaf tegen iets aan en zakt ze naar beneden. Ze ziet ingangen voor alle werelden. Elke prinses heeft 3 hoofdstukken. Als er een wereld voltooid is, dan wordt een symbool op de ketting gekleurd, en ook op de grond van de prinsessenwereld. Als het helemaal klaar is, moet ze tegen Zara vechten. Zij is de leider en de maker van de bogs.

Personages

Heldin

De heldin in het spel is het meisje dat naar het kasteel ging. Het is haar taak om de prinses te bevrijden van de bogs. Zij heeft een toverstaf en zij helpt ook Assepoester, Sneeuwwitje, Ariel, Belle en Jasmine. Belle's wereld is een bonuslevel.

Kleine glittervlinder

De kleine glittervlinder is een kleine pixie die glittert. Zij geeft telkens de taak aan de heldin, ook is ze haar hulpje. Als ze niet weet wat te doen, vertelt de glittervlinder het aan haar. Haar stem werd ingesproken door Marlies Somers.

Sneeuwwitje

In de wereld van Sneeuwwitje moet zij alle dingen in die wereld de juiste kleur geven. Als de kleur niet bij de juist spullen horen, hoor je een geluidje dat aangeeft dat het fout is, en later is de kleur weg. Het spul dat foute kleur heeft, wordt weer grijs. Sneeuwwitje is door 2 stemactrices ingesproken. Lizemijn Libgott doet 2 zinnen: "Iedereen wil je bedanken voor het herstellen van de kleuren, en we zijn blij dat jij ons nieuw vriendje bent". "Ik ben erg blij dat ik je weer zie maar ontbreken nog steeds kleuren denk je dat je mij en me vriendjes kan helpen?". Eva Poppink doet de rest.

Assepoester

In Assepoesters wereld gaat het erom de tijd weer normaal te zetten. Als heldin moet je de klok-bogs verslaan. Als je dit niet op tijd doet kan de stoot van de klok-bogs je tijd vertragen en wordt de heldin langzaam en traag. Het beeld van het spel wordt dan een beetje groen. Maar uiteindelijk helpt de kleine glittervlinder om haar te bevrijden. De glitter gaat om de heldin heen en dan is alles weer gewoon. Ook moet je in het spel uitnodigingen bezorgen in elke brievenbus. Je kan ook op de toets "x" drukken om te draaien. Als je dit doet bij iets wat stilstaat, wordt het ding weer normaal.

Haar stem werd ingesproken door Ingeborg Wieten.

Ariël

In de wereld van Ariël moet je het instrument weer geluid geven, want de dei-bogs hebben het geluid van het instrument gestolen. Als heldin is het je taak om het geluid terug te geven. Je moet op de "x"-toets drukken (dit kan je ook doen als je inwoners onder water ziet en je een symbool van een muzieknoot met daarrond een rode streep). Als je dat hebt gedaan bedanken de inwoners de heldin. En in het laatste hoofdstuk moeten de dieren een soort muziekshow geven en daarbij moet je ze helpen. Haar stem werd ingesproken door Laura Vlasblom.

Jasmine

In Jasmine's wereld gaat het om goud. In het spel zijn twee abo's: Eentje is een echte en de andere is een ganz, die door de luchtspiegeling een abo geworden is. In het spel heeft de abo luchtspiegeling-wonderlampen. Later brengt abo ze terug en is het laatste hoofdstuk beëindigd. In het spel kom je ook de geest-bogs tegen. De ene bog is een geest uit de lamp, en de andere is een gewone bog die een gouden kleur op zijn gezicht heeft. Haar stem werd ingesproken door Lottie Hellingman.

Zara

Zara is een heks die zegt dat ze ooit een prinses was. Ze is een spelfiguur die de bogs gemaakt heeft en ze gestuurd heeft. Op het einde moet de helding tegen Zara vechten. Zara steelt de stem van de heldin. Ze steelt ook de toverstaf van de heldin en zegt: "Eens kijken of je het redt zonder stafje. Bogs, bevries haar!" Maar het hulpje van de heldin vangt alle sterretjes op. Als het balkje boven vol is, wordt de heldin weer wakker. Zara stuurt geest-bogs af op de heldin, ze heeft ook geest-bogs die donkergroen zijn. En een van de geestbogs is zijzelf, een soort dubbelganger. Later geeft ze het op en wordt het kasteel weer mooi. De heldin krijgt een jurk en een kroon die van goud zijn.

De stem van Zara werd ingesproken door Hilde de Mildt. Zara is een figuur in het spel, die de bogs gemaakt heeft en gestuurd heeft.

Belle

De wereld van Belle is een bonuslevel. Bij Belle hoef je enkel de bogs te ontwijken, zoals tikkertje. De stem van Belle werd ingesproken door Melise de Winter.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Princess:_De_betoverende_reis&oldid=633841"