Columbia-universiteit

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Columbia University)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Columbia University is een universiteit die in New York City zit.

Columbia University is de oudste universiteit van hoger onderwijs in de staat New York en de op vijf na oudste van de Verenigde Staten.

De universiteit werd in 1754 gesticht door koning George II van Engeland als King's College en heeft zijn naam in 1784, na de onafhankelijkheidsoorlog, veranderd in Columbia (een naam voor de Verenigde Staten: het land dat door Columbus ontdekt is). Columbia University is flink gegroeid door de jaren heen en telt nu meer dan twintig verschillende scholen.

Columbia is lid van de beroemde Ivy League en telt zo'n 21.511 studenten, verdeeld over twee campussen, en 3224 stafleden. Het motto van Columbia is In lumine Tuo videbimus lumen (Engels: In Thy light shall we see the light).

Columbia University heeft een zeer grote reputatie in de wetenschap. In totaal hebben medewerkers van de universiteit het aantal van 72 Nobelprijzen gewonnen. De President van Columbia is Lee Bollinger.

Sport

Hoewel Columbia geen topuniversiteit meer is op het gebied van sport, heeft sport op Columbia een lange traditie. Roeien was Columbia's eerste sport en Columbia was de eerste niet-Engelse school die de Henley Regatta won. Het Columbia football team is het oudste van het land en won onder andere de Rose Bowl in 1934. Ook het Wrestling team is het oudste van het land.

Links

De eerste versie van deze tekst (of een deel daarvan) is afkomstig van Wikipedia.

De tekst is vrijgegeven onder de CC BY-SA 3.0-licentie.

 
Ivy League-universiteiten

Brown University | Columbia University | Cornell University | Dartmouth College | Harvard University | University of Pennsylvania | Princeton University | Yale University

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Columbia-universiteit&oldid=554377"