Help mee! Maak een account of meld je aan.

Op 15 maart zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. Doe met jouw klas mee met onze DoeActiviteit!

Forum voor Democratie

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Forum voor Democratie (FvD) is een politieke partij in Nederland. Het FvD is opgericht in 2015 door Thierry Baudet. Het FvD was eigenlijk een politieke beweging die wilde dat er een referendum komt over het associatieverdrag met Oekraïne. In september 2016 werd het FvD een echte partij, die mee gaat doen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017.

Volgens het FvD moet als eerste het bindend referendum worden ingevoerd. Een referendum is een stemming onder het volk. Ze stemmen direct over een wet. Deze referenda moeten bindend zijn, zodat de politiek zich aan de mening van het volk moet houden. Het FvD wil eigenlijk het politieke systeem aanpakken en zo ook problemen oplossen, zoals het verslechterde onderwijs en de dure zorg. De partij heeft daarnaast ook nog andere standpunten die niets met het herinrichten van de politiek te maken hebben.

Link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "http://wikikids.nl/index.php?title=Forum_voor_Democratie&oldid=468622"