Kunstmatig bewustzijn

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zal kunstmatige (algemene) intelligentie ooit een bewustzijn krijgen, zoals mensen dit ook hebben?

Kunstmatig bewustzijn (Engels: artificial consciousness, afgekort AC) draait om het idee van het ontwikkelen van bewustzijn in kunstmatige systemen, zoals computers of robots. Dit betekent dat deze systemen niet alleen gegevens verwerken en taken uitvoeren, maar ook een vorm van bewustzijn en zelfbewustzijn hebben, vergelijkbaar met menselijk bewustzijn. Hierbij gaat het om het ervaren van dingen, emoties en een gevoel van identiteit, wat diepere interactie met de wereld mogelijk maakt.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een kunstmatig bewustzijn te maken dat precies werkt zoals het bewustzijn dat mensen hebben. Hoewel we computers slimmer kunnen maken en ze taken kunnen laten uitvoeren, hebben ze nog steeds geen echt denken of bewustzijn zoals wij dat begrijpen. Het is een ingewikkeld vraagstuk waar wetenschappers aan werken, maar we zijn er nog niet.

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kunstmatig_bewustzijn&oldid=808143"