Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Zweinstein: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Robotgeholpen doorverwijzing: Harry Potter - Koppeling(en) gewijzigd naar Harry Potter (verhaal))
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:Maquette_van_Zweinstein.jpg|thumb|300px|right|Maquette van Zweinstein]]
 
[[Bestand:Maquette_van_Zweinstein.jpg|thumb|300px|right|Maquette van Zweinstein]]
'''Zweinstein''' (volluit '''Zweinsteins Hogeschool voor hekserij en hocus pocus''') is de toverschool uit de [[Harry Potter (verhaal)|Harry Potter]] boeken van [[J.K. Rowling]]. Leerlingen vanaf 11 jaar worden toegelaten op Zweinstein. De school duurt 6 jaar. Er zijn vier afdelingen: [[Griffoendor]], [[Huffelpuf]], [[Ravenklauw]] en [[Zwadderich]]. Harry Potter zit in de afdeling Griffoendor.  
+
'''Zweinstein''' (volluit '''Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus''') is de toverschool uit de [[Harry Potter (verhaal)|Harry Potter]] boeken van [[J.K. Rowling]]. Leerlingen vanaf 11 jaar worden toegelaten op Zweinstein. De school duurt 6 jaar. Er zijn vier afdelingen die zijn vernoemd naar de 4 oprichters: [[Griffoendor]] naar [[Goderic Griffoendor]], [[Huffelpuf]] naar [[Helga Huffelpuf]], [[Ravenklauw]] naar [[Rowena Ravenklauw]] en [[Zwadderich]] naar [[Zalazar Zwadderich]]. Harry Potter zit in de afdeling Griffoendor. Er zijn heel veel kamers, gangen en klaslokalen. Als dat niet genoeg is zijn er ook bewegende trappen, uitgevonden door [[Rowena Ravenklauw]]. Hierdoor raken heel wat eerstejaars verdwaald. Voor Harry is Zweinstein zijn enige echte thuis.  
  
 
{{Zweinstein}}
 
{{Zweinstein}}

Versie van 11 mei 2020 om 19:09

Maquette van Zweinstein

Zweinstein (volluit Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus) is de toverschool uit de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. Leerlingen vanaf 11 jaar worden toegelaten op Zweinstein. De school duurt 6 jaar. Er zijn vier afdelingen die zijn vernoemd naar de 4 oprichters: Griffoendor naar Goderic Griffoendor, Huffelpuf naar Helga Huffelpuf, Ravenklauw naar Rowena Ravenklauw en Zwadderich naar Zalazar Zwadderich. Harry Potter zit in de afdeling Griffoendor. Er zijn heel veel kamers, gangen en klaslokalen. Als dat niet genoeg is zijn er ook bewegende trappen, uitgevonden door Rowena Ravenklauw. Hierdoor raken heel wat eerstejaars verdwaald. Voor Harry is Zweinstein zijn enige echte thuis.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Zweinstein&oldid=615852"