Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Windows Live Messenger

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Windows Live Messenger is een computerprogramma om te chatten. Naast gezellig kletsen kan je er ook plaatjes mee versturen en ontvangen en spelletjes doen Je kan met de webcam en audio een videogesprek voeren en zo kan je met elkaar praten zonder te typen. Voiceclips kan je ook opnemen en versturen. Je kan dan een beetje praten en dat verzenden om de zoveel maanden ongeveer komt er een nieuwe versie. Je kan ook in een groep chatten.

Vroeger was de naam van dit programma MSN Messenger, waardoor veel mensen nog steeds MSN zeggen.

Ook kan je allerlei emoticons gebruiken. Bijvoorbeeld smileys, of boos kijkende poppetjes. Én je kan ook animatiepoppetjes versturen, die kunnen bewegen en geluid maken. Het is ook mogelijk om filmpjes en foto´s naar elkaar te sturen. Je kopieert gewoon een foto en plakt hem in het balkje waar je moet typen!

Je kunt ook een groepen oprichten om samen met vrienden te chatten.

Hoe een account maken?

Voor Windows Live Messenger heb je Hotmail nodig. Ga naar Hotmail, klik op registreren (naast Nog geen Hotmail-account?), vul je gegevens in en klik op Ik ga akkoord.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Windows_Live_Messenger&oldid=493415"