Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Willem-Alexander der Nederlanden

Uit Wikikids
Versie door Patricia (overleg | bijdragen) op 8 feb 2007 om 00:29 (nieuwe pagina)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kroonprins Willem-Alexander Claus George Ferdinand (Utrecht, 27 april 1967)

Willem-Alexander is de zoon van Koningin Beatrix en Prins Claus. Hij is de kroonprins van Nederland, en heeft nog 2 jongere broers: Johan Friso en Constantijn.

Hij heeft op de Nieuw Baarnse school en het Baarnsch Lyceum gezeten. Hij deed zijn middelbare school in Den Haag. Daarna ging hij studeren in Wales, aan de 'Atlantic College'. Toen hij daarmee klaar was, ging hij naar de Rijksuniversiteit van Leiden, waar zijn moeder Beatrix en zijn oma Juliana ook op hebben gezeten.

Hij verloofde zich op 30 maart 2001 met de Argentijnse Máxima Zorreguieta, de dochter van Jorge Horacio Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Ze trouwden op 2 februari 2002 (02-02-02).

Op 7 december 2003 kregen Máxima en Willem-Alexander hun eerste dochter; Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, met als roepnaam Amalia. Hun tweede dochter, Alexia Juliana Marcela Laurentien, werd geboren op 26 juni 2005.

Op 25 september 2006 werd bekent gemaakt dat Máxima en Willem-Alexander nog een kindje zullen krijgen, ongeveer in april 2007.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Willem-Alexander_der_Nederlanden&oldid=16097"