Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Wilhelmstadt: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
 
Regel 1: Regel 1:
'''Wilhelmstadt''' is een stadsdeel in het [[Berlijn|Berlijnse]] district [[Spandau]]. Het is genoemd naar de [[Duitsland|Duitse]] [[Keizer]] [[Wilhelm I]], en telt ongeveer 37 duizend inwoners. Wilhelmstadt is vooral bekend door de [[Spandaugevangenis]], waar onder andere [[Rudolf Hess]] en [[Albert Speer]] gevangenen waren.
+
'''Wilhelmstadt''' is een stadsdeel in het [[Berlijn|Berlijnse]] district [[Spandau]]. Het is genoemd naar de [[Duitsland|Duitse]] [[Keizer]] [[Wilhelm I]], en telt ongeveer 37000 inwoners. Wilhelmstadt is vooral bekend door de [[Spandaugevangenis]], waar onder anderen [[Rudolf Hess]] en [[Albert Speer]] gevangenen waren.
  
 
[[Categorie:Berlijn]]
 
[[Categorie:Berlijn]]

Huidige versie van 21 mrt 2020 om 14:15

Wilhelmstadt is een stadsdeel in het Berlijnse district Spandau. Het is genoemd naar de Duitse Keizer Wilhelm I, en telt ongeveer 37000 inwoners. Wilhelmstadt is vooral bekend door de Spandaugevangenis, waar onder anderen Rudolf Hess en Albert Speer gevangenen waren.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wilhelmstadt&oldid=601942"