Wikisource

Uit Wikikids
Versie door De Wikischim (overleg | bijdragen) op 22 dec 2016 om 00:28
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wikisource is een van de projecten van de Wikimedia Foundation, speciaal bedoeld om bestaande teksten te verzamelen. Het is dus een digitale bibliotheek, net als bijv. Project Gutenberg en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. Een belangrijk verschil met Google Books is dat de teksten op Wikisource meestal zo volledig mogelijk zijn, terwijl je op Google Books vaak alleen maar losse stukjes uit bijvoorbeeld boeken kunt bekijken.

Wikisource werd opgericht op 24 november 2003 en heette toen nog Project Sourceberg. Eerst was Wikisource alleen nog in het Engels, later kwamen er ook versies in andere talen. Eind 2016 waren er ongeveer 350.000 pagina's op de Engelstalige Wikisource. Er bestaat ook een versie in het Nederlands, maar die heeft nog niet zo heel veel inhoud.

Op Wikisource kunnen in principe alle teksten worden geplaatst die zich in het publieke domein bevinden. Dat betekent dat er geen auteursrechten (meer) op rusten, bijvoorbeeld omdat de auteur meer dan 70 jaar dood is.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikisource&oldid=468673"