Wikikids:Wiki's in andere talen

Uit Wikikids
Versie door Vviktorie!! (overleg | bijdragen) op 7 aug 2016 om 19:58 (Gefeliciteerd met 4000 artikelen, Italiaanse Vikidia! Jullie zijn nu tweede!)
Ga naar: navigatie, zoeken
Interwikiwegwijzer.gif

Wist je dat WikiKids er niet alleen in het Nederlands is? Ook in andere landen hebben de kinderen een eigen internet-encyclopedie. Hier lees je daar meer over.

Vikidia

De hoofdpagina van de Franse Vikidia.

Vikidia is een soort WikiKids, alleen dan in het Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Russisch, Catalaans, Baskisch en Siciliaans. De Franse Vikidia bestaat sinds 2006, de Spaanse sinds 2008, de Italiaanse en Russische sinds 2012, de Engelse sinds 2013 en de Catalaanse, de Baskische en de Siciliaanse sinds 2015. De Franse Vikidia is de grootste Vikidia, met in juli 2016 ruim 23.000 artikelen. Daarna volgen de Italiaanse (ruim 4000 artikelen), Spaanse (ruim 4000), Engelse (kleine 2000), Catalaanse (ruim 400), Baskische (ruim 400) Russische (ruim 100), en de Siciliaanse (>50).

Links

Grundschulwiki

De hoofdpagina van de Grundschulwiki.

Ook in het Duits is er een wiki: de Grundschulwiki. Die bestaat al sinds 2004. De Duitse wiki heeft rond de 1000 artikelen en is vrij inactief.

Link

Wikimini

De hoofdpagina van de Franse Wikimini.

Wikimini is een wiki die lijkt op Vikidia. Wikimini heeft een Franse en een Zweedse versie. De Franse heeft bijna 16.500 artikelen en de Zweedse ruim 1500.

Links

Interwiki

Dan heb je nog interwiki's. Interwiki's zijn heel erg handig. Stel, je bent aan het kijken op het artikel hond. Daar staat heel veel informatie op, maar misschien wil je wel nog meer zien. Dan zie je links van de pagina iets staan: een kopje met de naam Interwiki. Daar staat dan bijvoorbeeld English, je weet misschien wel dat dat de Engelse naam is voor Engels. Als je daarop klikt kom je op de pagina Hond, maar dan op de Engelse Vikidia en in het Engels. Als je al een beetje Engels kan, is dat hartstikke leuk om te lezen, je Engels wordt er ook meteen veel beter van, dus dat is twee vliegen in één klap! Misschien leer je ook al een beetje Frans, dus dan kan je klikken op Français. Grote kans dat je het niet begrijpt, maar al lezend leer je een taal!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Wiki%27s_in_andere_talen&oldid=456162"