Wikikids:Uploaden

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Ik wil een plaatje uploaden!

Wil je een plaatje in je artikel zetten? Goed idee! Op internet staan heel veel plaatjes, alleen mag je deze niet allemaal zomaar gebruiken. In de speciale zoekmachine van WikiKids zitten alleen maar plaatjes die je op WikiKids mag gebruiken. Hieronder leggen we uit hoe de zoekmachine werkt! Heb je zelf een plaatje gemaakt? Scroll dan helemaal naar beneden!

Om een nieuwe afbeelding aan een artikel toe te voegen, klik je op het "Plaatje"-pictogram, bovenaan in het menu "Invoegen".
VisualEditor Media Insert Menu-nl.png

Door te klikken op het "Plaatje"-pictogram opent zich een schermpje dat automatisch plaatjes zoekt met het onderwerp waar je een artikel over aan het schrijven bent.

Je kunt ook zoeken naar specifieke plaatjes. Heb je bijvoorbeeld een plaatje op Wikimedia Commons gevonden of een plaatje geüpload op WikiKids? Kopieer dan de exacte naam van het bestand (met .jpg, .png, etc.) en plak deze in het zoekveld.

Klik op een plaatje om deze te kiezen.

VisualEditor - NL - Media editing 2.PNG

Er opent zich nu een nieuw schermpje waarmee je een beschrijving aan het plaatje toe kunt voegen.
VisualEditor - NL - Media editing 6.PNG

Je kunt verschillende dingen aanpassen, zoals de plek waar het plaatje moet staan en hoe groot het plaatje moet zijn.
VisualEditor - NL - Media editing 8.png

Ben je helemaal tevreden? Klik dan op "opslaan" of "invoegen".
VisualEditor - NL - Apply changes.PNG

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Uploaden&oldid=553794"