Wikikids:Moderator worden

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 16 sep 2022 om 23:23
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Elke gebruiker op WikiKids kan moderator worden. Je hoeft er geen speciale leeftijd voor te hebben. Het is alleen belangrijk dat je goed weet hoe WikiKids werkt en vaak actief bent. Als je moderator bent verwachten we namelijk wel dat je meerdere keren per week aan WikiKids werkt. Zonder speciale moderatorrechten kun je trouwens ook al helpen met vandalismebestrijding en het begeleiden van nieuwe gebruikers. Als je dit al een tijdje hebt gedaan dan heb je meer kans om gekozen te worden als moderator.

Moderator worden

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je moderator kunt worden. Lees onderstaande voorwaarden goed door, voldoe je aan alle voorwaarden dan kun je moderator worden.

  • Je eerste bewerking op WikiKids moet minimaal 6 maanden oud zijn
  • Je hebt nuttige bijdragen (minimaal 1000 bewerkingen in de hoofdnaamruimte) geleverd aan artikelen van WikiKids
  • Je hebt ervaring met het aanspreken en begeleiden van nieuwe gebruikers
  • Je bent loyaal naar andere gebruikers

Moderator zijn

Moderator zijn op WikiKids is leuk maar brengt ook verplichtingen met zich mee, daarom wordt het volgende van je verwacht:

  • Je bewerkt minimaal 2 keer per week op WikiKids
  • Je werkt volgens de regels en richtlijnen voor moderatoren
  • Je voert eerst moderatorwerk uit voordat je aan je eigen werk gaat
  • Je antwoordt snel op vragen die worden gesteld in de boomhut of op je overlegpagina
  • Je biedt nieuwe gebruikers een warm welkom en begeleidt ze waar nodig

Moderator blijven

Soms kan het natuurlijk voorkomen dat je het druk hebt met school, sport, vrienden of familie. Dan is het normaal dat je minder tijd hebt voor WikiKids. Dat is niet erg, je mag dan gewoon moderator blijven. Er is alleen wel een grens. Wanneer je in een periode van ongeveer 6 maanden geen of weinig moderatoracties hebt uitgevoerd, kan het zijn dat we je rechten weer innemen en aan iemand anders geven die graag moderator wil worden. Let op! Het gaat hier om moderatoracties. Als je dus wel af en toe bewerkt, maar geen moderatoracties uitvoert, telt dit helaas niet mee.

Aanmelden (niet mogelijk)

Op dit moment hebben we voldoende moderators op WikiKids. Wanneer we nieuwe moderators zoeken dan zullen we dit laten weten via de Boomhut en deze pagina. Iedereen die graag moderator wil worden en aan de voorwaarden voldoet kan zich dan aanmelden, hoe dat precies moet leggen we dan ook uit. Soms worden mensen die goed werk doen eerder gevraagd om zich aan te melden als moderator. Tot die tijd kun je op je gebruikerspagina laten zien dat je al moderatorwerk uitvoert. Maak een kopje met al je moderatoractiviteiten die je al gedaan hebt. Zo zien we dat je al ervaring hebt om een goede moderator te worden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Moderator_worden&oldid=730031"