Wikikids:Clubhuis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Grote schoonmaak

De grote schoonmaak is nog steeds gaande. Artikelen in de onderstaande categorieën moeten worden verbeterd, samengevoegd, aangepast of correct worden opgemaakt:

Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 7 feb 2023 14:52 (CET)

Zwarte Piet of Piet?

Misschien een beetje gek om dit in februari te zien, maar ik snijd het onderwerp toch aan vanwege deze wijziging. Mijn vraag is, hanteren we op WikiKids Piet of Zwarte Piet? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 9 feb 2023 07:34 (CET)

Dat is een goede vraag, waar ik zelf ook niet precies het antwoord op weet. Veel Sinterklaas-artikelen zijn minstens 10 jaar geleden geschreven. Toen was de "pietendiscussie" nog niet enorm relevant, maar ik denk dat het goed is om hier nu wel over na te denken. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 feb 2023 08:33 (CET)
We moeten uitkijken niet in de valkuil van geschiedvervalsing te stappen. De figuur Piet heeft nou eenmaal Zwarte Piet geheten. Dus daar waar Zwarte Piet nog relevant is het laten staan (wat nu ook het geval is) elders kan Piet. Geldt ook voor de Sinterklaasliedjes. Geef aan dat liedjes aangepast zijn. Daarmee houd je ook als WikiKids een neutrale opstelling. Je benoemt wat is veranderd. Gr. Hanssain (overleg) 9 feb 2023 08:52 (CET)
Ben het met Hanssain eens. Ik heb zelf vorige maand wel de naam van het artikel 'Zwarte Piet' veranderd in Piet, omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten pieten zijn, maar in de geschiedenissectie wordt nog steeds 'Zwarte Piet' gehanteerd waar dat relevant is en het lijkt me inderdaad goed om dat zo te houden. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 10 feb 2023 18:03 (CET)

Hoi ik ben docent

Hallo ik ben benieuwd of ik moderator kan worden zodat ik mijn leerlingen kan zien wat ze allemaal veranderen

Moderator wordt je niet zomaar. WikiKids is momenteel niet op zoek naar nieuwe moderatoren. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 9 feb 2023 10:54 (CET)
Iedereen kan veranderingen zien. Bijvoorbeeld via Recente Wijzigingen. Pagina's kun je ook volgen zodat je kunt zien welke veranderingen er op plaats vinden. Onder aan elke pagina zie je, als je die bewerkt de mogelijkheid om een vinkje te zetten voor de tekst Deze pagina volgen. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 9 feb 2023 16:11 (CET)

"Actualiteitenpagina"

Hoi iedereen, er is een tijdje geleden een systeem is gekomen waardoor de bezoekersaantallen beter in beeld zijn gekomen. Hier zien anderen en ik in dat actualiteiten goed bekeken worden op WikiKids. Daarom dacht ik, is het misschien een idee om een pagina te maken met belangrijke actualiteiten erop, of is dit niets en laten we dat liever over aan nieuwssites? Ik hoor graag jullie mening! MVG, Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 11 feb 2023 17:35 (CET)

Ik heb geen bezwaar tegen een actualiteitenpagina, maar dan moeten meerdere personen wel de tijd hebben om artikelen te schrijven en die artikelen te controleren op spelfouten en feitelijke juistheid/missers. Het schrijven van goede nieuwsberichten voor kinderen is namelijk best een uitdaging en daartoe moet er dan ook een vrij goede redactie zijn. Eerder werd wel Wikikids:Nieuws als kwartaaluitgave uitgegeven, maar een uitgave van eens in de drie maanden is niet bepaald actueel (en daarom neem ik aan niet waar je op doelt). Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 11 feb 2023 17:40 (CET)
Ik wil best redactiewerk doen en artikelen schrijven. Ik heb vorig schooljaar namelijk een aantal keer wat voor de schoolkrant geschreven, dus enige ervaring heb ik wel hiermee :). Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 11 feb 2023 17:42 (CET)
Ik weet niet hoe anderen tegen dit idee aan kijken, maar als er drie of vier anderen zijn die er ook de tijd voor hebben, dan ben ik voor het idee. Hippogryph Overleg · (MOD) 11 feb 2023 17:50 (CET)
Actualiteiten doen het inderdaad heel goed. Met die aardbeving, kregen we veel views op het artikel over Aardbevingen, en de Schaal van Richter. Ik verwacht dat over een maand Ramadan veel bezocht wordt, en daarna Suikerfeest, Pasen en Goede Vrijdag. Wat we kunnen doen is, deze artikels goed aanpakken. En bij onverwachte gebeurtenissen, pagina's die erbij horen updaten. Vroeger werd de jaarpagina bijgehouden, zie 2020 en 2019, daar kunnen we misschien wat mee doen.
Wat betreft Wikikids:Nieuws, het kost veel tijd om dat bij te houden. Misschien is het wel leuk om 1 of 2 keer per maand, een klein verhaaltje te schrijven over de statistieken. Voor de rest zou ik niet kunnen bedenken wat je maandelijks op WikiKids:Nieuws zou kunnen zetten. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 feb 2023 18:54 (CET)
Ik sluit me aan bij Rots61. Artikelen goed aanpakken en een of twee keer in de maand wat schrijven op WikiKids:Nieuws is haalbaar. Voor een actualiteitenrubriek/-pagina die vaker (dagelijks of wekelijks) moet worden bijgewerkt, zou ik wel minstens drie of vier anderen aanraden. Daar gaat namelijk best wat tijd in zitten. Hippogryph Overleg · (MOD) 11 feb 2023 19:12 (CET)
Ben het met Rots61 eens. Actuele artikelen updaten en duiden lijkt me zinniger. Heb een poos de inval van Rusland trachten bij te houden. Viel best tegen. Gr. Hanssain (overleg) 11 feb 2023 22:19 (CET)
Oké. Ikzelf denk dat als je echt de grote lijnen eruit pakt het goed te doen is, maar als de rest denkt dat het niet haalbaar is laat ik het hierbij. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 13 feb 2023 17:27 (CET)

"Basisschool ... was hier"

Is het misschien een leuk idee om een pagina aan te maken waarop (basis)scholen een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten zodra ze gebruik hebben gemaakt van WikiKids? Dat ze op die pagina dan kunnen zeggen hoe ze erop kwamen en wat ze ervan vonden? Op een gegeven moment krijg je dan een hele lijst met scholen en berichten. Lijkt mij in ieder geval erg leuk om te zien, ook voor in de toekomst! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 12 feb 2023 02:24 (CET)

Ik vind het een heel leuk idee, ik vraag me echter wel af hoeveel scholen er nu werkelijk zijn. Ook de manier waarop ze die lijst kunnen vinden is misschien een kwestie. Je kunt het dat natuurlijk op het OnderwijsPortaal zetten, maar dan betwijfel ik of scholen die er nu al zijn daar nog heel vaak gaan kijken, en het dan tegen komen. Maar ja, verder een leuk idee. Єize01 (નુ־) overleg? 12 feb 2023 12:56 (CET)
Ik ben erg enthousiast over het idee en heb al een opzetje gemaakt die je kunt vinden op Wikikids:Scholenboek. Wat vinden jullie hiervan? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 12 feb 2023 13:11 (CET)
Heb het er met Mike al eens over gehad om het onderwijs portaal te gaan splitsen in een infohoek voor leerkrachten (wat het nu is) en een portaal zoals alle andere portalen, maar dan over het onderwijs in zijn algemeen. Dan kunnen dit soort verwijzingen worden toegevoegd. Gr. Hanssain (overleg) 12 feb 2023 13:24 (CET)
Lijkt me ook een goed idee! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 12 feb 2023 13:26 (CET)
Ik denk wel dat de vindbaarheid een dingetje is idd. Maar het idee is leuk! Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 13 feb 2023 17:25 (CET)

X (doorverwijspagina)

Zou een moderator de pagina genaamd X (op dit moment een doorverwijspagina) kunnen verwijderen en X (doorverwijspagina) willen hernoemen naar slechts X? Ik heb even achter alle letters van het alfabet het stukje "(letter)" neergezet, gezien sommige pagina's dit wel hadden en anderen niet. Nu is het wat consequenter. Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 12 feb 2023 19:07 (CET)

CrystalClearActionApply.svg UitgevoerdVinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 feb 2023 11:46 (CET)

Ongewenste gebruikersnaam

Ik verwelkom graag nieuwe gebruikers, maar af en toe kom ik gebruikersnamen tegen waarvan ik denk of weet dat ze niet zijn toegestaan. Wat kan ik als niet-moderator het beste doen zodra ik dit opmerk. Ik denk niet dat ik zelf het label og mag plaatsen? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 12 feb 2023 19:25 (CET)

Voor nu zal ik het sjabloon weg op de pagina's plaatsen, zodat jullie weten welke gebruikersnamen niet voldoen aan de regels. Wellicht dat er een sjabloon aangemaakt kan worden die niet-moderatoren kunnen plaatsen zodra ze een ongewenste gebruikersnaam opmerken? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 12 feb 2023 19:33 (CET)
Een blokverzoek indienen op deze pagina, kan altijd. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 feb 2023 11:44 (CET)

Pagina's in je eigen gebruikersnaamruimte verwijderen

Hoi iedereen, soms maak je wel eens voordat je een artikel plaatst eerst een opzetje in je eigen naamruimte, maar het gevolg is dat als het artikel af is het artikel een doorverwijzing wordt. En als je dit een tijdje doet is je gebruikersnaamruimte wel heel erg onoverzichtelijk geworden. Dus dan plak je het weg-sjabloon op de pagina. Maar is het niet veel gemakkelijker dat niet mods dat zelf kunnen doen? Wie vindt dit ook een goed idee, en is dit überhaupt te maken? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 13 feb 2023 17:32 (CET)

Je kunt {{weg}}. Verwijderrechten geven aan niet-mods, dat doen we niet. Het is voor ons een kleine moeite om een specifieke pagina te verwijderen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 feb 2023 17:47 (CET)

Verzoek Opschonen

Verzoek aan diegenen die de opschoontool hebben geactiveerd: Zou je als je een artikel hebt gemaakt of bijgewerkt het meteen even willen controleren met de opschoonhints en indien OK het artikel als gecontroleerd willen aftikken? Al werkende help je dan mee aan het opschonen van WikiKids. Bedankt alvast. Gr. Hanssain (overleg) 15 feb 2023 08:17 (CET)

Getallen in tabel rechts uitlijnen

Hallo techneuten, is het mogelijk om in WikiKids getallen in een tabel rechts uit te lijnen? Heb gekeken op https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Help:Gebruik_van_tabellen maar dat werkte niet. Gr. Hanssain (overleg) 18 feb 2023 14:11 (CET)

Je kunt een tabel helemaal rechts uitlijnen, zoals Tabel 1. Je kunt ook losse cellen rechts uitlijnen, dat zie je bij Tabel 2. Je kunt ook alle cellen rechts uitlijnen, dat zie je in tabel 3. Als je iets anders bedoelde of het niet helemaal duidelijk is, geef het gerust aan. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 18 feb 2023 14:36 (CET)
Tabel 1 (voeg style="float:right;" toe aan de bovenste regel van de tabel)
Naam Inwoners Provincie
Amsterdam 2 Noord-Holland
Tabel 2 (voeg style="text-align:right" toe voor de desbetreffende cel)
Naam Inwoners Provincie
Amsterdam 2 Noord-Holland
R'dam 50 ZH
Tabel 3 (voeg style="text-align:right" toe aan de bovenste regel van de tabel)
Naam Inwoners Provincie
Amsterdam 2 NH
R'dam 50 ZH

Bedankt voor de uitleg! Gr. Hanssain (overleg) 18 feb 2023 15:00 (CET)

gewenste artikelen

Het is al lang geleden dat ik het iemand er over heb zien praten, de lijst met Gewenste Artikelen. mij leek het leuk om de lijst wat op te frissen, en het meer toegankelijk te maken voor mensen die een artikel over iets gemaakt willen, maar het niet zelf willen/kunnen doen. ook moet de pagina erg geupdate worden want bijna alle artikelen daar bestaan al. vriendelijke groeten, BIGsmilewil je overleggen? 19 feb 2023 12:31 (CET)

Als jullie willen kan ik alle blauwe links wel verwijderen uit de lijst? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 19 feb 2023 12:43 (CET)
Dat lijkt me een goed idee. In de Boomhut worden soms artikelen door lezers aangevraagd. Ook heb ik zelf weleens dat er over een bepaald onderwerp een artikel nodig is (waarvan ikzelf geen verstand heb). Dan is het handig om die gewenste artikelen te verzamelen op een pagina, zodat ze als inspiratie kunnen dienen voor gebruikers. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 feb 2023 12:51 (CET)
het lijkt me ook wel handig om de pagina toegankelijker en makkelijker te vinden maken zodat mensen daar een pagina aan kunnen vragen en niet in de boomhut. BIGsmilewil je overleggen? 19 feb 2023 13:47 (CET)
De term gewenste artikelen is inmiddels een beetje ongelukkig. Zoals je kunt lezen is de lijst gebaseerd op een lijst die een Wiki ten minste zou moeten bevatten. Bij aanvang van WikiKids een zeer nuttig middel. Het is nu eigenlijk een soort index geworden waarvan een relatief klein aantal gewenste artikelen nog rood zijn. Misschien is het een idee om de bestaande lijst te hernoemen tot 'Globale index WikiKids' en een nieuwe pagina 'Wachtrij Gewenste artikelen' te maken ook met de uitleg dat als je elders rode links ziet staan, dat dit gewenste artikelen zijn. De in de Boomhut gevraagde onderwerpen zouden dan in de wachtrij geplaatst kunnen worden en zodra deze beschreven zijn (liefst langer dan een beginnetje) uit de wachtrij worden gehaald. Ik weet niet of het technisch mogelijk is dat rode links automatisch aan zo'n lijst toegevoegd kunnen worden. Wellicht kunnen Rits61 en MakiBoy daar antwoord op geven. Gr. Hanssain (overleg) 19 feb 2023 14:35 (CET)
Ik heb de naam veranderd in Wikikids:Lijst basisartikelen (deze naam gezien de dikgedrukte woorden). Op Wikikids:Gewenste artikelen zal ik vanavond alle blauwe links eruit halen! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 19 feb 2023 21:20 (CET)
Ging sneller dan ik dacht! Alle blauwe links zijn nu uit de lijst Wikikids:Gewenste artikelen verwijderd! Op Wikikids:Lijst basisartikelen kun je de lijst zien zoals het eerst was. Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 19 feb 2023 21:39 (CET)
@Hanssain, zo'n lijst met allemaal rode links kun je hier al vinden; Speciaal:GevraagdePaginas. Die lijst wordt automatisch gegenereerd door de software en kunnen we dus niet aanpassen. Het nadeel van deze lijst is dat alle links meetellen. Zoals Europese weg 981, als het sjabloon {{Navigatie Europese wegen}}, geen link zou hebben naar deze pagina's zouden ze geen 250 links hebben maar 0. Dit geldt voor de meeste rode links die bovenaan deze lijst staan. We kunnen wel een lijst maken met alle niet bestaande artikels zoals je hier kunt zien. Die kunnen we ook nog eens handmatig aanpassen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 feb 2023 16:54 (CET)
Wederom bedankt! Gr. Hanssain (overleg) 20 feb 2023 22:36 (CET)

Ik begreep van @Hippogryph dat in het verleden ook contacten waren met de PABO's, waarbij studenten ook een artikel schreven. Het zou idd een mooi onderdeel zijn van hun lessen informatica en media. Weet @Gerarddummer hoe dat was geregeld? Hanssain (overleg) 7 mrt 2023 08:47 (CET)

Lijkt me inderdaad een mooi idee om PABO's hierbij te betrekken. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 7 mrt 2023 11:48 (CET)

Infobox sportbond

Hallo techneuten, Om een of andere reden wordt de link naar de officiële website pagina van de desbetreffende bond niet weergegeven. Zie bijvoorbeeld KNVB. Iemand een oplossing? Gr. Hanssain (overleg) 20 feb 2023 22:40 (CET)

Aangepast, bleek een foutje in het sjabloon te zijn. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 feb 2023 23:23 (CET)
Thanks! Hanssain (overleg) 21 feb 2023 08:38 (CET)

'Weesartikelen'

Hallo allen, Bij het opschonen krijg ik regelmatig de opschoontip dat het artikel niet gekoppeld is. Het is dan een 'weesartikel'. Dat wil volgens mij zeggen dat er vanaf de hoofdpagina geen reeks (pad) van linken is naar het artikel. Er is wel een koppeling 'achteraf' naar een categorie, maar dat wordt door de opschoontool niet meegenomen. Neem het recente artikel Alkuone. Ik had er nog nooit van gehoord, dus zou het ook niet als zoekterm in kunnen voeren. Kinderen hebben dat geregeld, simpelweg omdat hun woordenschat nog niet zo groot en nog groeiende is. De kracht van een Wiki is het kunnen linken, dat je ze dus naar een voor hun nieuw onderwerp kunt begeleiden. Daarvoor zijn het PIM-systeem en de erbij horende lijsten, portalen en infoboxen die eraan gekoppeld zijn van belang. Ook hoofdonderwerpen bevatten linken naar nevenonderwerpen. Op die manier trek je ze verder WikiKids in (hoop je). Bij het maken van een artikel moet je je dus afvragen of het vindbaar is. Dat is ongeveer hetzelfde als bij het maken van een website. Uit de statistieken die we nu tot onze beschikking hebben (dankzij Rots61 en MakiBoy) kun je dat ook enigszins afleiden, namelijk dat er steeds breder gezocht lijkt te worden. Aan jullie ook de vraag, wat zou het pad moeten zijn naar het voorbeeld Alkuone? Ook heb ik met de gedachte gespeeld om de kleuren van het PIM-systeem door te voeren in de portalen en de infoboxen, maar dat is best veel werk om dat aan te passen. Ik geef het jullie ter overweging. Gr. Hanssain (overleg) 21 feb 2023 21:43 (CET)

Een artikel is op dit moment een weesartikel als er geen links naartoe gaan vanuit een ander artikel of portaal. We kunnen er ook voor kiezen om deze hint niet meer te laten zien, of de vereisten aan te passen, ongeveer alles kan.
We kunnen zien dat ongeveer 20% tot 30% (2023-07 intern: 96.395, totaal: 336.861, procent: 28,62%) (Nu; intern: 28.890, totaal: 138.358, procent: 20,80%) van de views komen van bezoekers die al op WikiKids zijn voordat ze verder gaan. We weten van 2023-05 en 2023-04 dat het percentage dat pagina's bezoekt vanuit een categorie ongeveer 3% bedraagt van alle views, dus 8% van alle interne views. Er zijn dus ook argumenten voor om categorieën mee te laten tellen in de links.
Het pad naar Alkuone zou ik via Aalst_(Oost-Vlaanderen) aanleggen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 22 feb 2023 12:56 (CET)
Ik vind het krijgen van deze tip dus juist wel goed, want dat spoort aan een aansluiting te bedenken bij een onderwerp van 'hogere orde'. Wij vinden het categorie systeem logisch (en dat is het ook), maar kinderen (meestal nog) niet. Gr. Hanssain (overleg) 24 feb 2023 08:35 (CET)

Verwelkoming door een robot

Is het wellicht mogelijk om de verwelkomsboodschappen bij nieuwe gebruikers standaard door een robot te laten doen? Dat scheelt een hoop handmatig werk! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 22 feb 2023 19:42 (CET)

Dat is een tijdje terug geopperd door MakiBoy als ik me niet vergis, maar dat scheen minder slim te zijn. Iets met dat vandalisten een zb moesten krijgen en de rest een w of zoiets dacht ik, en dat dat wat moeilijker is om te realiseren omdat bots niet goed vandalisten kunnen herkennen. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 22 feb 2023 20:17 (CET)
Als gebruikers hun account aanmaken krijgen ze een aangepaste versie van het welkomstsjabloon te zien, namelijk MediaWiki:Welcomecreation-msg. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 22 feb 2023 20:26 (CET)

Russische aanmelding

L.s. Er heeft zich een Russische gebruiker aangemeld en deze schijft op zijn gebruikerspagina in het Russisch. Gebruiker:Владимир Datgene wat hij schrijft (ook op overlegpagina) heb ik voor de zekerheid door Google Translate laten vertalen en erbij geplakt. Graag jullie mening hierover. Hanssain (overleg) 27 feb 2023 14:01‎ (CET)

Ik zag het ook. Heb er op zich geen problemen mee, zolang de gebruiker zich maar netjes gedraagt. Neemt niet weg dat ik het verhaal op de gebruikerspagina opvallend vind, omdat vanaf april vorig jaar de verlening van visa aan Russen voor het Schengengebied is opgeschort en er geen directe vluchten zijn tussen Rusland en EU-landen. Lijkt me daarom het beste om de bewerkingen vanaf het account in de gaten te houden. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 27 feb 2023 14:10 (CET)
Inderdaad wat Hippogryph zegt; als hij vriendelijk is, is het wat mij betreft oké. Op zijn overlegpagina heeft hij in ieder geval aardig gereageerd op mijn bericht! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 27 feb 2023 14:18 (CET)
Inderdaad opvallend verhaal, maar hij schrijft nergens dat hij in Rusland woont. Hij is Russisch, dat wel. Maar je hebt ook Russen die in Oekraïne wonen, zou goed kunnen met het verhaal van zijn vader, en er zijn ook in Nederland wonende Russen. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 27 feb 2023 15:08 (CET)
Je hebt gelijk, maar het opvallende is dat hij aangeeft dat hij op vakantie is. Het is bijzonder gevaarlijk om vanuit Oekraïne op vakantie te zijn en daarna weer terug te keren, en daarnaast is het luchtruim boven Oekraïne onderworpen aan beperkingen. Daarom komt het sinds het begin van de oorlog weinig tot niet voor dat mensen in Oekraïne 'op vakantie' gaan naar andere landen; wel vluchten ze naar nadere landen. Het zou inderdaad wel zo kunnen zijn dat hij in een ander EU-land woont en op dit moment in Nederland in vakantie is. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 27 feb 2023 15:57 (CET)
Ok. Overigens snap ik niet echt dat er een clubhuiskopje aan besteed wordt over een Russische gebruiker. Ik heb over Engelsen bijvoorbeeld niks kunnen terugvinden. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 27 feb 2023 16:05 (CET)
Komt waarschijnlijk omdat het net nog niet (of althans niet sinds ik op WikiKids zit) is voorgekomen dat een gebruiker zich in het Russisch (of in algemene zin in een andere taal) introduceert met een opmerkelijk verhaal. Meestal bezoeken anderstalige gebruikers WikiKids omdat ze van een versie van Vikidia komen en WikiKids-artikelen doorlinken naar die artikelen (in de vorm van het stukje 'Andere talen' dat soms links van een artikel staat). Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 27 feb 2023 16:12 (CET)

Ik ben het met Hypogryph eens. Het bericht is opmerkelijk. Gr. Hanssain (overleg) 27 feb 2023 16:25 (CET)

Ik ben ook wel benieuwd hoe het nou precies in elkaar steekt. Ik heb hem in ieder geval gewezen op de Russische wiki! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 27 feb 2023 16:28 (CET)
Al zijn daar erg weinig mensen op actief lijkt het. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 27 feb 2023 16:43 (CET)

Volgens Football is de Rus (Vladimir) zijn neef. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 28 feb 2023 14:40 (CET)

Een kleine uitleg, aangezien er enige verwarring was: Gebruikersnamen dienen in met Latijnse letters gespeld te worden, aangezien het voor gebruikers en moderatoren vrijwel altijd onmogelijk is om niet-Latijnse letters te typen of te lezen. Hierdoor kan verwarring ontstaan (bijv: de ene gebruiker kan geblokkeerd worden i.p.v. van een andere gebruiker). Diakritische tekens uit talen die het Latijnse alfabet gebruiken (zoals ë, é of ç) mogen wel, aangezien dit niet deze problemen oplevert. Ik heb dit nu duidelijker vermeldt op wikikids:Gebruikersnaam, aangezien "vreemde tekens" wel erg breed geformuleerd was. Ik hoop hiermee het probleem verklaard te hebben. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 feb 2023 20:06 (CET)

vraagje

Is dit alleen voor volwassenen of mogen wij er ook gewoon schrijven(sorry dat ik ermee bemoei ofzo)Tyyyy (overleg) 27 feb 2023 14:24 (CET)

De Boomhut is bedoeld voor vragen van kinderen en het Clubhuis is de plek waar mensen kunnen overleggen over serieuzere zaken. Zo moet je het eigenlijk zien! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 27 feb 2023 14:39 (CET)
De uitleg die WikiKids geeft vind ik zelf een beetje ongelukkig. Het Clubhuis is bedoeld voor mededelingen (van moderatoren), discussies over nieuwe functies, aankondigingen van een nieuw project, etc.. De Boomhut is bedoeld voor vragen en zo. Ik hoop dat het nu een beetje duidelijker is. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 27 feb 2023 15:11 (CET)

Reminder: Einde SuperSchrijfwedstrijd op 28 februari 2023 23:59

Dag allemaal, een kleien herinnering voor de deelnemers (en niet-deelnemers) dat de SuperSchrijfwedstrijd op 28 februari eindigt. Deelnemers hebben die dag tot 23:59 (dus één minuut voor 12 uur 's nachts) om hun artikel te bewerken. Na deze tijd mogen ook andere gebruikers deze artikelen bewerken. Een paar punten:

 • We kijken de laatste versie die door de deelnemende gebruiker gedaan werd na. Bewerkingen van gebruikers hierna worden dus uiteraard niet meegerekend.
 • Op 1 maart zullen de juryleden (ik, Hippogryph en Gerarddummer) een lijstje via de mail ontvangen met deze versies. Zij zullen mij hun uitslag terugmailen.
 • Het kan enige dagen duren voordat de einduitslag bekend is. Helaas kunnen wij dit (waarschijnlijk) niet dezelfde dag bekend maken (i.v.m. werk en studie). Het duurt uiterlijk tot zondag, voordat de uitslag bekend is. Zodra ik de uitslag heb, zal ik hem meteen online zetten en de gebruikersboxen uitdelen.
 • Het winnende artikel wordt automatisch genomineerd voor een Award. Meer informatie hierover volgt bij het bekendmaken van de uitslag.

Mochten er nog vragen zijn, kun je hieronder reageren. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 feb 2023 18:56 (CET)

Bedankt voor de extra dag ;) Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 feb 2023 19:54 (CET)
Dat had natuurlijk 28 i.p.v. 29 februari moeten zijn. Ik heb het aangepast. Helaas geen extra dag; ik heb jammer genoeg geen invloed op de kalender (ook al zou ik het graag willen hebben). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 feb 2023 19:58 (CET)

Onjuiste informatie! Op 6 november 1945 werd Middelburg bevrijd.

Beste Mensen,

de Tweede Wereldoorlog oorlog was in Mei 1945 afgelopen ! Dus "November" zal wel Mei moeten zijn.

Groeten ... IzNoGood

Dag IzNoGood, dit is inderdaad fout. Het moet namelijk 6 november 1944 (en niet 1945) zijn. Zuid-Nederland is namelijk vóór de Hongerwinter van 1944 op 1945 bevrijd; dus voor de rest van Nederland. Dit had te maken met de bevrijding van België. De haven van Antwerpen was belangrijk voor de Geallieerden. Aangezien de toegang van de haven van Antwerpen via de Westerschelde gaat (en Middelburg bij de Westerschelde ligt), was de bevrijding van Middelburg daarom essentieel (belangrijk) voor de Geallieerden. Voor meer informatie kun je op dit artikel van Comité 4 en 5 mei kijken. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 feb 2023 19:56 (CET)

WikiKids App

Hallo iedereen,

Het is alweer een tijd geleden dat ik WikiKids heb bewerkt. Ik heb toen op mijn GP en in de Clubhuis aangegeven dat het me fijn leek als WikiKids net zoals Wikipedia een app of tenminste een mobiele website, maar dat ik daar niet genoeg ervaring mee had.

Ik heb dat inmiddels wel. Ik heb een paar vragen aan jullie en de mods.

 1. Zou ik zoiets mogen maken?
 2. Hebben er mensen ervaring met apps of responsive website?
 3. Zouden jullie het gebruiken als er een app bestond?
 4. Zouden jullie op de hoogte willen blijven als er zoiets in ontwikkeling was?

Deze vragen beantwoorden kan op dit bericht. Als je meer technische vragen hebt, stel ze dan liever via Discord.

Groeten Ma7Overlegpagina 5 mrt 2023 08:57 (CET)

Ik ben geen moderator, maar als zo'n app zou bestaan, zou ik het in ieder geval wel gebruiken! Goed idee! :-) Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 5 mrt 2023 09:52 (CET)
Sorry dat ik niet eerder heb gereageerd! Ja, het is onnodig lastig om bijv. een artikel te lezen op mobiele telefoon. Ik heb even de archieven doorgespit en ik zag dat het niet mogelijk was om een app te maken. Waarom stond er niet bij, maar ik kan het me voorstellen. Misschien zou er wel een mobiele skin gemaakt kunnen worden, net zoals Wikipedia. Maar ik weet niet hoe makkelijk het is om meerdere skins te maken op een MediaWiki. Het zou best kunnen dat het een systeem is dat Wikipedia zelf geprogrammeerd heeft. Moderators: weet één van jullie of een mobiele skin haalbaar kan zijn? (Ff iets wat niks met dit onderwerp te maken heeft: ik heb een nieuwe handtekening haha) Groeten, Ma7Overlegpagina 6 mrt 2023 16:57 (CET)
Hallo Ma7, ik ben wel een moderator, maar houd me niet bezig met de technische kant van WikiKids. Als je het niet erg vindt geleid ik deze vraag daarom door aan @Rots61 en @Gerarddummer. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 6 mrt 2023 17:05 (CET)
Een app maken en onderhouden kost tijd en geld. Daarnaast heb je het probleem dat als de ontwikkelaar van de app stopt, de app (zeer waarschijnlijk) niet meer bijgehouden wordt. Ook is een mobiele website veel laagdrempeliger dan een app. Responsive websites zijn inderdaad handig. We gebruiken de software van MediaWiki, we kunnen dus een skin ontwerpen die responsive is. Dat zal wel wat tijd kosten, maar dat zou wel het hele probleem oplossen. Daarna hoef je er niet zo veel meer aan doen. Er zijn al verschillende skins op Wikimedia voor mobiel ontwikkelt. Die kunnen we als basis nemen, en daar dan verder op bouwen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 mrt 2023 19:11 (CET)
Dat is inderdaad een goed idee. Heb je links naar die skins? En heb je verstand van MediaWiki skins? (Sowieso vind ik dat de huidige skin van wikikids best wel gedateerd eruitziet en opzich vervangen mag worden, maar het is wel echt de stijl van Wikikids. Ik denk dat we de huidige skin misschien ook wel responsive kunnen maken, maar wat vind jij?) Top dat je de tijd hebt genomen om er op te reageren! Mvg Ma7Overlegpagina 6 mrt 2023 19:29 (CET)
Ps Eventueel kunnen we ook een projectpagina maken, iets als Wikikids:Project Responsive Skin waar mensen vragen kunnen stellen en waar we kunnen overleggen. Maar ik weet niet of dit projectpagina-waardig is, we zouden ook kunnen overleggen via Discord of gewoon via deze post. Ma7Overlegpagina 6 mrt 2023 20:05 (CET)
De skin die we nu gebruiken is ongeveer 3.5 jaar geleden ontwikkeld door Apoo. De skin die we daarvoor gebruikten was al 12 jaar oud, we hebben nu dus een goede skin. De huidige skin lijkt veel op die van Wikipedia. We kunnen ervoor kiezen om deze skin responsive te maken, of een andere skin als uitgangspunt te nemen. Een projectpagina aanmaken hoeft niet. Het bespreken van dit soort dingen kan gewoon hier, en dat kan ook via Discord. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 mrt 2023 20:36 (CET)
Oké. Ik heb wat informatie over responsive design gevonden op de site van MediaWiki: hier en hier. @Rots61 heb jij toegang tot de broncode van de skin? Ma7Overlegpagina 6 mrt 2023 20:52 (CET)

Uitslag SuperSchrijfwedstrijd 2023

Dag allemaal, zoals belooft deel ik nu de uitslag van de SuperSchrijfwedstrijd 2023 mee:

Ik zal direct de gebruikersboxen aanmaken en deze aan de winnende gebruikers overhandigen op hun overlegpagina. Ook is het mogelijk om via WikiKids:Awards op het Frederik II Hohenstaufen te stemmen voor een Award! Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 mrt 2023 21:13 (CET)

Gefeliciteerd Eize met de winst! Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 5 mrt 2023 21:22 (CET)
Gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan! :-) Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 5 mrt 2023 21:28 (CET)
Dankjulliewel, iedereen heeft het overigens hartstikke goed gedaan, en ik hoop ook dat de komende jaren nog meer Superschrijfwedstrijden zullen komen. Єize01 (નુ־) overleg? 5 mrt 2023 21:36 (CET)
Hartelijk gefeliciteerd met de winst, Eize01! Ook wil ik mijn dank uitspreken voor de artikelen van de andere kandidaten. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 6 mrt 2023 01:02 (CET)
Gefeliciteerd Eize! Mooi artikel! Rolitic06 Overleg 6 mrt 2023 09:31 (CET)

Vragen en onduidelijkheden

Dag allemaal (al heet niemand hier "allemaal"), ik heb een aantal dingen waarover ik (en misschien wel anderen) graag wat meer verduidelijking wil(len).

 1. Is het toegestaan om persoonsgegevens als je Discord tag (naam#0000, voorbeeld Poochy#3083), je gebruikersnaam op online spellen (zoals Roblox) en dergelijken te vermelden? Of hangt het er sterk vanaf?
 2. Mag je youtube filmpjes op artikelen zetten waar technisch gezien auteursrecht op zit? (Bijvoorbeeld de officiële videoclip van een liedje)
 3. Als je je "echte naam" invult in je voorkeuren, wordt deze dan ergens voor gebruikt? Ik weet dat je het geslacht van iemand kunt zien (ik ben bijvoorbeeld een man), maar van de echte naam..?
 4. Staan dingen als www., .com en https:// in het gebruikersnamenfilter? Als dat niet zo is, is dat misschien een goed idee om erbij te doen.
 5. Kan de snelcursus in de welcomemsg worden gezet?
 6. Is het normaal dat Speciaal:Linterrors leeg is?
 7. Als laatste nog even over Speciaal:Uploaden, omdat dit al een hele tijd onbruikbaar is. Als je een nieuwe versie van een bestand wilt uploaden, moet je dat via daar doen. Heeft de UploadWizard een functie om dit te doen? Of moet het oude uploaden eerst gefixt worden/een gadget voor worden gemaakt?

Face-sad.svgDeGroteEmojii 10 mrt 2023 11:25 (CET)

 1. Discord naam en tag zijn wat mij betreft wel toegestaan. Mits de gebruiker actief is (geweest).
 2. YouTube filmpjes kunnen getoond worden omdat de video nog steeds op YouTube staat. Zelf vindt ik een link naar een filmpje beter dan een filmpje op de pagina.
 3. Je echte naam wordt volgens mij bijna nergens gebruikt. Het is wel te zien in de credits.
 4. Je kunt de filters zien op Speciaal:Filter. .com en .nl staan er sowieso in. Https:// blijkt niet nodig te zijn.
 5. CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd
 6. Nee, dat hoort niet zo te zijn, maar de techniek werkt nog niet helemaal. Iets voor Gerarddummer dus.
 7. Die oude uploaden werkt inderdaad niet, daar kan alleen de technische afdeling van WikiKids iets aan doen. Dus iets voor @Gerarddummer. Het meest logische is om het voortaan ook via de nieuwe interface te doen.
Dat waren de antwoorden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 mrt 2023 14:31 (CET)


Dag allemaal (:-)), ik heb de vraag uitgezet bij Kennisnet. Ik hoop dat zij hier antwoord op kunnen geven. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 13 mrt 2023 22:13 (CET)
Hoi, ik weet nog niet helemaal waarom punt 6 niet werkt. Ik heb wat extra instellingen toegevoegd, maar er lijken voor alsnog geen fouten op te komen. Wellicht komen deze later nog. Voor punt 7 is er echter een ander probleem; dit komt door de extensie 'Badges', door Apoo ooit gemaakt. Zie ook deze pagina: https://wikikids.nl/Wikikids:Badges De extensie doet enkele extra database-verwerkingen waardoor de upload niet meer werkte. Ik heb dat nu aangepast omdat ik met een kleine aanpassing dit kon repareren, maar ik weet niet of er verder problemen vanuit deze extensie kunnen komen. Binnenkort zal ook de Mediawiki software moeten worden geüpdate, deze loopt inmiddels erg achter, dus wellicht moet er dan alsnog een grotere aanpassing komen op Badges, of deze moet uit. Fab - Kennisnet (overleg) 14 mrt 2023 15:33 (CET)
Zo te zien klopt dat (zie File:Upload test.png, de afbeelding kan zo weer worden verwijderd). Kan een moderator alles misschien terugzetten naar voordat het niet meer werkte? Face-sad.svgDeGroteEmojii 18 mrt 2023 13:52 (CET)

Sjabloon:Array

Zou iemand een Sjabloon:Array kunnen maken, zoals die op Wikipedia? Ik wil namelijk op mijn gebruikerspagina een "citaat van de week" zetten, die om de week veranderd. Daar heb ik dit sjabloon voor nodig. Het sjabloon Array stelt een lijst van benoemde items samen, waaruit d.m.v. een index een keuze gemaakt kan worden. Zou iemand mij met dit sjabloon kunnen helpen? Ik zal in de tusssentijd wel proberen om het te maken! :-) Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 10 mrt 2023 16:45 (CET)

Als het goed is, is het gelukt. Alleen heb ik wel nog even iemand nodig voor de afwerking, denk ik! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 10 mrt 2023 16:52 (CET)
Als het goed is, werkt hij nu goed. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 mrt 2023 19:50 (CET)

Nieuwe artikelen van de week

Dag allemaal, vorig jaar hebben we besloten om ieder jaar de lijst met artikelen van de week te vervangen door nieuwe. Door het jaar heen heb ik een voorlopige lijst samengesteld met artikelen. Deze lijst kun je hier vinden. Een kleine uitleg over deze voorlopige lijst:

 • We hebben twee vaste artikelen (Koningsdag en Sinterklaas). Ik weet niet of dit vaste artikelen moeten blijven of dat zij vervangen moeten worden. Voor de rest zijn alle artikelen vervangen.
 • Achter de artikelen staat er een "categorie". Hier gelieve niet op letten, aangezien het meer een geheugensteuntje is voor mijzelf (zodat de lijst zo veelzijdig is qua onderwerpen als mogelijk).
 • In de lijst zijn ook alle artikelen opgenomen die sinds de vorige keer een Award hebben gekregen, aangezien deze recht hebben om één jaar artikel van de week zijn.
 • Er zijn ook nog twee lege plaatsen. Hier zoek ik nog artikelen voor. Voorstellen voor kun je hieronder geven.
 • Als je het niet eens bent een voorgesteld artikel, kun je hieronder een tegenvoorstel indienen.

Op 20 maart zal ik beginnen met het vervangen van de oude artikelen van de week door nieuwe. Alvast bedankt voor jullie reacties. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 mrt 2023 23:13 (CET)

Ziet er top uit! Goed werk! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 12 mrt 2023 23:33 (CET)
Goed werk! Grappig om te zien dat er ook een van mijn artikelen bij staat :) Voorstel voor de twee lege plekken, misschien de artikelen van de andere deelnemers van de SSW? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 13 mrt 2023 07:17 (CET)
Ik vind het voorstel van Groempdebeer erg goed, maar als dat er niet van komt heb ik ook een voorstel:
Ik zou zeggen dat de lege plaats bij Capitool gevuld zou kunnen worden met de Bestorming van het Amerikaanse Capitool in 2021, of met de bestormingen op het Plein van de Drie Machten. Ze hangen namelijk samen en zijn recentelijk van belang geweest. Voor diamant zou je ook voor een andere edelsteen kunnen gaan. Of voor iets met ruimtevaart, dat lijkt namelijk nog te ontbreken. Єize01 (નુ־) overleg? 13 mrt 2023 08:33 (CET)
De lijst ziet er goed uit. In de lijst staat niets over 'games' of 'internet'. Zoiets zou wat mij betreft wel wat meer aandacht mogen krijgen, helaas hebben we hier amper goede artikels over. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 mrt 2023 19:50 (CET)
@Groempdebeer: Vind ik een goed idee. Beide artikelen zijn in de lijst toegevoegd. @Eize01: Ik heb het artikel over Koningsdag vervangen (wat al jaren getoond wordt) door Ruimtevaart. In principe is dit geen probleem, aangezien we op Koningsdag zelf een link in de sitenotice (dus bovenaan iedere pagina) zetten. @Rots61: Ik ben het helemaal met je eens dat er iets van games/internet in moet staan. Helaas wordt hier weinig (nieuws) over geschreven. De enige grote artikelen die we hebben zijn Brawl Stars en Cyberaanval. Als ik die er ieder jaar om de beurt inzet, vindt ik het eentonig worden. Dit probleem hadden we eerder al met "religie", wat steeds hetzelfde artikel was. Ik doe daarom ook echt een oproep aan gebruikers om artikelen over levensbeschouwing, games en internetzaken te schrijven. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 mrt 2023 21:19 (CET)
Ik weet helaas niet zo veel over levensbeschouwing, games en internetzaken. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 16 mrt 2023 21:26 (CET)
Heb laatst het startartikel Religie al aangevuld met de minder bekende godsdiensten die nu nog rood (gewenst) zijn. Daar zou je sowieso mee kunnen wisselen. Wat betreft de games en internet is er al wel iets over mediawijsheid, maar volgens mij nog niets over de gevolgen van zaken als gameverslaving e.d. Las vanmorgen een bericht over beeldschermgebruik door jonge kinderen dat taalachterstand veroorzaakt. Gr. Hanssain (overleg) 16 mrt 2023 22:00 (CET)

Infobox plant en dier hetzelfde

Hallo allen, in het kader van de taxonomie zou het prettig zijn om het Sjabloon:Infobox dier ook te gebruiken voor de planten. Daarvoor hoeft dan alleen de paginanaam verandert te worden in sjabloon:infobox plant/dier en de aanwijzing deze voor beide te gebruiken. De kenmerken staan toch in de tekst zelf en niet in de infobox. Wel is er dan in beide gevallen een link naar portaal biologie. Er is een Sjabloon:Infobox plant, maar die voldoet in mijn optiek niet. M.i. is het noemen van de bovenliggende familie, orde etc. voor kinderen voldoende zoals dat in het dier sjabloon al (bijna) het geval is. In plaats van familie zou er dan behoort tot de: moeten staan, want dan kun je het sjabloon ook gebruiken voor de bovenliggende groepen wat ik bij de vogels en primaten al gedaan heb. Zie voorbeeld bij Vliegenzwam. Graag jullie mening voor ik het verander. Gr. Hanssain (overleg) 16 mrt 2023 13:36 (CET)

Hallo Hanssain, dat is prima. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 18 mrt 2023 14:27 (CET)
Hernoemen kan eenvoudig, aangezien er maar 4 pagina's gebruik maken van 'plant' sjabloon. Prima voorstel. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 18 mrt 2023 21:23 (CET)
Zal ik de inhoud van Sjabloon:Infobox dier kopiëren naar Sjabloon:Infobox plant, dan kan ik een iets andere kleur groen gebruiken om toch iets onderscheidt te geven? Gr. Hanssain (overleg) 18 mrt 2023 22:25 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=774977"