Wikikids:Clubhuis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

  • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
  • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Beste wensen

Pictogram kerst.jpg Ik wens iedereen die een positieve bijdrage heeft geleverd op WikiKids Prettige Feestdagen en een voorspoedig nieuw WikiKids jaar in 2023. Gr. Hanssain (overleg) 13 dec 2022 11:12 (CET)

Ik wens jou ook fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar! Met vriendelijke groet, 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 13 dec 2022 11:18 (CET)
Ook fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar alvast. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 13 dec 2022 12:21 (CET)
Jullie ook gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 14 dec 2022 12:22 (CET)
Ik wens ook aan jou en aan eenieder prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Hippogryph Overleg · (MOD) 14 dec 2022 12:40 (CET)

Zandbak sjabloon

Hey, ik zie dat er een categorie Categorie:Zandbak bestaat, maar niet gebruikt wordt. Dit komt doordat de sjablonen Sjabloon:Zandbak, Sjabloon:Zandbak-2 en Sjabloon:Zandbak-3 niet de categorie <includeonly> bevat. Kan iemand dit aanpassen zodat de categorie wordt gebruikt? Met vriendelijke groet, 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 14 dec 2022 11:01 (CET)

De vraag is of dat nodig is. Zelf vind ik het niet nodig, want deze categorieën zoals Categorie:Waarschuwing en Categorie:Berisping, zullen nooit gebruikt worden. Daarom lijkt het me beter om ze af te schaffen, tenzij er natuurlijk redenen zijn om ze te behouden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 14 dec 2022 22:44 (CET)
Zojuist alle sjablonen aangepast zodat niet alle pagina's meer in een categorie komen. Het is niet nodig, en wat heb je nou aan een categorie vol rare namen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 jan 2023 19:01 (CET)

Sjabloon Sportverbond

L.s. Kan iemand ff kijken naar het Sjabloon:Infobox sportbond. Geeft bij KNVB niet de juiste afbeeldingsgrootte. Gr. Hanssain (overleg) 16 dec 2022 17:11 (CET)

Je hoeft geen afbeelding grootte aan te geven, dit doet hij automatisch. Ik heb het al aangepast! Met vriendelijke groet, 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 16 dec 2022 18:01 (CET)
Thanks ... gr. Hanssain (overleg) 16 dec 2022 21:43 (CET)

Opzet project opschonen

Het lijkt me een goed idee om alle artikels van WikiKids door te lopen. Dus is de logische stap om hier een project voor op te zetten, het is wel een megaklus, maar als we het in stappen doen, lukt het ons (in ieder geval gedeeltelijk) wel. Hoe ik het wil doen is als volgt, de lijst met alle artikels die met de "A" begint, wordt opgedeeld in stukjes van ongeveer 10 á 15 artikels. Als gebruiker kies je dan een blokje. Je controleert dan al deze artikels. Als je een artikel niet kunt/wilt controleren, geef je aan dat je deze niet hebt gecontroleerd. Deze artikels kunnen andere gebruikers dan kiezen zodat ze toch gecontroleerd worden. Het doel is om alle artikels te updaten, en ervoor te zorgen dat ze niet zo snel een nieuwe update nodig hebben. Verschillende artikelen zijn hier ooit neergezet door nieuwe gebruikers, die artikels staan hier nog in de originele staat, dat kan anders. Omdat veel artikels in de afgelopen jaren nooit zijn bewerkt, kloppen sommige feiten niet meer. Denk aan de burgemeester van een gemeente of het inwonersaantal van een dorp.

Omdat we toch bezig zijn met het bewerken van deze artikels, kunnen we net zo goed het direct goed doen. Daarom heb ik al een paar dingen die ook direct meegenomen (kunnen) worden.

  • Controleer alle spelling (met spellingscontrole)
  • Lees de tekst eens door. Wordt het in één keer duidelijk? Dan staat het goed. Snap je de zin niet goed, controleer dan of het er wel goed staat.
  • Als je iets vreemds ziet pas je dat dan aan, bijvoorbeeld een link naar Leide ipv Leiden.
  • Sommige pagina's verwijzen naar een doorverwijspagina. Bijvoorbeeld naar Utrecht. Een link moet dan of Utrecht of Urecht worden.
  • Op sommige pagina's staan externe links die niet meer werken. Verwijder daarom links die niet meer werken. Als een link niet werkt op een website van een krant, kan het zijn dat het artikel online nog wel bestaat, maar niet meer op de plek van de link.
  • Links naar http:// moeten worden vervangen door https://, let wel op dat het dezelfde inhoud heeft, als het bij https:// een waarschuwing geeft, kun je het beter niet aanpassen.
  • Misschien is het ook een idee om de artikels te linken. Dus de weespagina's aanpakken, dat idee heb ik nog niet volledig uitgedacht.

Dit zijn een paar suggesties, die uitgebreid kunnen worden. Er zijn meer dingen die aangepast moeten worden in artikels. En niet al mijn suggesties hoeven uiteindelijk in het project te komen. Als we een besluit nemen wat betreft nemen wat betreft pagina's over jaartallen en datums, kan dat ook worden meegenomen.

Om het makkelijker te maken, ben ik van plan een script te schrijven waardoor je dit makkelijk kunt afwerken. Dat script kan automatisch technische aanpassingen doen (onnodige witruimte verwijderen, tags aanpassen etc.), die het uiterlijk van de pagina niet aanpassen, maar die wel handig zijn om het artikel in de brontekst overzichtelijk te houden. Het geeft ook overzichten van dingen waar je op moet letten of die je moet controleren. Zodat je niet zomaar over dingen heen kijkt. Denk bijvoorbeeld aan een lijstje van externe links op die pagina. En het geeft dan ook weer of het een weesartikel is.

Kortom: Er komt een project waarin huidige gebruikers veel pagina's controleren, zodat de artikels weer kloppen. Dit gebeurt stapsgewijs. Hierboven staan een paar suggesties die aangevuld kunnen worden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 01:02 (CET)

Leuk plan! Hier wil ik best aan meedoen! Is het handig om het ook op interesse-/kennisgebied per gebruiker op te delen? Dan is de kans het grootst dat alle fouten eruit worden gehaald. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 17 dec 2022 08:13 (CET)
Zo heb ik er nog niet over gedacht. Het is veel extra werk om direct overal een thema bij te zetten. Veel artikels kun je aanpassen zonder enige kennis van het onderwerp. Denk dan bijvoorbeeld aan een plaats of een koning, daar kun je gegevens over opzoeken (op Wikipedia). Lastigere onderwerpen kun je teruggeven. Als je ze teruggeeft kan degene die ze teruggeeft ze categoriseren, zodat die dan wel worden bekeken door mensen die er ervaring mee hebben. Dat zal extra werk schelen, bedankt voor deze suggestie. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 10:38 (CET)
Ik zie één 'klein' probleem: er zijn tienduizenden artikelen op Wikikids, maar het aantal gebruikers dat mee zou doen is waarschijnlijk eerder een paar tiental. Het controleren van zo veel artikelen door weinig gebruikers zou maanden kunnen duren. Dus misschien kunnen artikelen die kleiner zijn dan een bepaald aantal bytes uitgesloten worden, net als artikelen met het beginnetje sjabloon, die kunnen immers gewoon gevonden worden in een categorie. Єize01 (નુ־) overleg? 17 dec 2022 08:57 (CET)
Artikels van een paar bytes (of groter) wil ik juist niet uitsluiten. Soms kom ik artikels tegen waar inhoudelijk niets in staat, of te weinig. Die kun je dan uitbreiden of verwijderen. Ook beginnetjes moeten doorgenomen worden wat mij betreft, beginnetjes zullen nooit uit zichzelf opgelost worden. Juist door deze actie zullen sommige artikels zo uitgebreid worden dat ze geen beginnetje meer zijn. Het is inderdaad een klus die maanden duurt. Je kunt nog steeds artikels maken en aanpassen. Daarnaast loopt dit project, dat alle pagina's die geschreven zijn controleert. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 10:38 (CET)
Ik snap de insteek van Groemp (overigens weer welkom terug aan boord). Je kunt denk ik toch het beste van de lijst uit gaan (want dat zijn in dit geval alle artikelen met een A en later de andere letters), maar wat let je om die artikelen eruit te pikken die jou het beste liggen? Kun je gelijk kijken naar wat er in een voor jouw relevant portaal past. Want tegen dit probleem loop ik ook, n.l. dat artikelen niet correct aan een portaal gekoppeld zijn of via teveel trappen ("sub-sub-sub-...categorieën). Overigens kun je die m.i. wel weer als portaalvensters indelen. Ikzelf heb gewerkt aan een aantal portalen in de afgelopen twee jaar en zou die artikelen vrij snel kunnen checken en afvinken (maar dan zou het prettig zijn als alle letter-lijsten er al zijn). Gr. Hanssain (overleg) 17 dec 2022 09:55 (CET)
De letterlijsten zullen allemaal gemaakt worden voor 2023.
Om ervoor te zorgen dat niet meerdere gebruikers dezelfde artikels kiezen had ik ervoor gekozen om het in blokjes op te delen. Je kunt nog steeds de grote lijst controleren, en artikels ervan afvinken. Maar dan kun je ook helpen door bijvoorbeeld elke dag 1 of 2 blokjes aan te pakken. Het indelen in portalen lijkt me zeker een goed idee. Van categorieën weet ik weer minder af, maar dat lijkt me ook een top idee. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 10:38 (CET)
Lijkt me een goed idee. Ik kijk uit naar de letterlijsten. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 17 dec 2022 12:27 (CET)
Ik weet niet of het technisch mogelijk is Rots, maar de lijsten die we de afgelopen twee jaar hadden van meest bezochte artikelen, die zijn al voor een groot deel behoorlijk nagekeken en die zouden vast ingevoegd kunnen worden. Gr. Hanssain (overleg) 17 dec 2022 13:43 (CET)
Wat bedoel je met ingevoegd kunnen worden? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 14:31 (CET)
Dat datgene wat toen is nagekeken alvast is afgevinkt in de ABC lijsten. Daarmee voorkom je dubbel werk. Gr. Hanssain (overleg) 17 dec 2022 14:35 (CET)
Die zal ik er volgende week handmatig uithalen, kost me handmatig minder tijd. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 23:47 (CET)
Had al het vermoeden dat het handmatig moest. Lees t.z.t. wel hoe je dat doet. Wil dat ook met de artikelen doen die ik de afgelopen twee jaar heb gemaakt voor lijsten en portalen (muziekinstrumenten, kinderboekenschrijvers, e.d.) Gr. Hanssain (overleg) 18 dec 2022 08:51 (CET)
Goed idee, dat scheelt werk. 'k kan wel even kijken of ik die snel eruit kan halen.
@iedereen, Ik ben bezig met een speciale pagina waardoor je makkelijk een artikel kunt controleren, artikels kunt afvinken en opmerkingen maken over deze artikels. Dat eerste gedeelte (artikel controleren) heb ik al werkend gekregen. Het geeft een paar indicatoren (waarschuwingen), zodat je het artikel aan kunt passen. Twee voorbeelden met uitleg kun je vinden op deze pagina. Feedback wordt gewaardeerd, want anders maak ik iets dat niemand gaat gebruiken.
Het doel is om de speciale pagina's voor het nieuwe jaar klaar te hebben zodat iedereen ze dan kan gebruiken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 19 dec 2022 20:56 (CET)
Ziet er goed uit Rots! Ik vraag me alleen af hoe je dat inladen ziet? Dus hoe je al deze gegevens ook daadwerkelijk ergens kan zien... Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 19 dec 2022 21:07 (CET)
Het werkt nu nog niet helemaal. Een gedeelte werkt al wel, maar hij werkt nog niet helemaal. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 19 dec 2022 22:07 (CET)

Ben benieuwd. Heb zo niets op te merken. Wellicht dat bij het t.z.t. uitproberen/toepassen de vragen komen. Misschien zou je een video-tutorial kunnen maken als het toch te ingewikkeld blijkt te zijn. Gr. Hanssain (overleg) 19 dec 2022 21:57 (CET)

Dan maak ik het niet te ingewikkeld. ;) De speciale pagina zal van zichzelf spreken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 19 dec 2022 22:07 (CET)
Merk nu dat mijn pagina behoorlijk onoverzichtelijk is, en dat dit niet zo 1 2 3 te volgen is. Laat ik het anders vragen, zijn er dingen waar je bijvoorbeeld een 'melding' over wil krijgen als je bij een artikel bent. Aanpassingen die je over het hoofd kunt zien, en door zo'n melding wel ziet. Bijvoorbeeld: er verwijst geen een artikel naar dit artikel. Of deze pagina is een beginnetje maar is wel heel erg groot voor een beginnetje. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 dec 2022 20:59 (CET)
Ik denk dat meldingen over dp's op de pagina gewenst zijn, en misschien meldingen over dit soort links:
[[Neutron|neutron]]
. En verder misschien een waarschuwing als er een aantal abonnees van een YouTuber of zo staat. Maar dat laatste is denk ik heel moeilijk. Let er wel op dat als je een systeem maakt voor artikelen die wel heel erg groot zijn voor een beginnetje dat je de infobox dan niet meeneemt. Die neemt namelijk ongeveer 1.500 - 2.000 bytes in beslag heb ik gemerkt. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 21 dec 2022 07:24 (CET)
Goede suggesties, over links naar doorverwijspagina's kun je zo heen lezen. Je kunt ze zo vergeten. Je kunt ook het beginnetjes sjabloon over het hoofd zien, daarom kun je daar dan een 'melding' voor krijgen als je op een pagina bent. Als je de tekst leest, lees je ook het aantal abonnees van YouTubers, dat zie je minder snel over het hoofd zeker als je de tekst goed doorleest. Daarnaast is dat inderdaad lastig te implementeren, zeker als je weinig foutmarge wilt hebben. Als je een infobox hebt van 2000 tekens, dan kun je daar een aardig artikel van maken. De links die twee keer hetzelfde zijn, kunnen ook weggehaald worden bij het bewerken, dat komt goed. Ik neem die suggestie over de dp's en dat soort links mee. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 dec 2022 11:22 (CET)
Ik heb nog een suggestie. Er zijn soms pagina's waar tekens als haakjes of aanhalingstekens niet afgesloten worden, zoals Hij zei toen: "One small step for men...., waarna er geen tweede " meer komt of ...woord voor stelen ("Een of andere onverlaat had mijn portemonnee gepikt", waar er geen ) is. Het zou handig zijn als dat soort foutjes ook opgepikt kunnen worden.Єize01 (નુ־) overleg? 21 dec 2022 21:07 (CET)
Dat is wel weer wat lastiger, ik kan kijken of ik zoiets kan regelen.
Je kunt nu de pagina Special:Opschonen proberen als je het script activeert in je voorkeuren. De pagina is nu vooral bedoeld om het script te testen. Je kunt dus gewoon artikels afvinken zonder ze aan te passen. Als er dingen niet duidelijk zijn, hoor ik het graag. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 dec 2022 22:03 (CET)
Het werkt, maar als ik 'Speciaal:Opschonen' of 'Special:Opschonen' opzoek kom ik niet op uit waar ik op uit wil komen. Hoe ik er één keer wel bij de bedoelde functie ben gekomen weet ik niet. Єize01 (નુ־) overleg? 22 dec 2022 15:54 (CET)
Ik zie het al ik heb de pagina aangepast, waardoor het niet meer werkt. Opgelost. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 22 dec 2022 16:30 (CET)

Het script heeft nieuwe functies, zo kun je nu pagina's toevoegen aan je lijstje zodat je die af kunt vinken. Als je op een link klikt naar een artikel, krijg je waarschuwingen te zien als die er zijn. Nog niet alle waarschuwingen werken. De vraag is nu vooral, werkt het script goed, of zijn er dingen die aangepast moeten worden omdat ze onduidelijk zijn/niet werken. Daarom zou het handig zijn als iedereen dit test, en dingen die niet duidelijk zijn, hieronder meldt. Ook als je nog dingen mist, kun je dat hier laten weten. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 23 dec 2022 16:48 (CET)

Krijg je dit als je het script hebt ingeschakeld gewoon te zien als je op een artikel klikt of moet je er iets speciaals voor doen? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 23 dec 2022 17:04 (CET)
Je krijgt het te zien als je vanuit Special:Opschonen op een link klikt. Je krijgt het niet normaal op elk artikel te zien. Schakel hem maar eens in, zo voorkom je dat je dat bij elk artikel ziet, zonder dat je het nodig vindt. Je kunt de hints zien door achter de url '?projectopschonen=x' te plakken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 23 dec 2022 21:23 (CET)
Bij de melding Er staan te weinig links op dit artikel, verwijst de tekst (wat moet ik doen?) die er achter staat naar 'Wikikids:Opschonen#Te_weinig_links', maar ik denk dat dit 'Wikikids:Opschonen#Te_weinig_links_op_pagina' zou moeten zijn. Єize01 (નુ־) overleg? 24 dec 2022 19:01 (CET)
Bedankt voor de melding! Net aangepast, nu geeft hij de goede link. Heb het script daarnaast nog iets geoptimaliseerd zodat het sneller werkt bij het ophalen van hints. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 24 dec 2022 22:03 (CET)

Bij mij is de link Speciaal:Opschonen steeds rood. Ik heb het script ingeschakeld, maar ik kom er alleen via Special:Purge/Special:Opschonen. Of de Nederlandse variant daarop. Hoort dat of is daar iets mis in gegaan bij mij of in het script? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 25 dec 2022 20:52 (CET)

(Het maakt voor jou niet zo uit maar voor Ros61 wel.) Bij mij is de link ook rood, maar kom ik wel op de goede pagina uit als ik op de link klik en ook wanneer ik het in de zoekbalk invul. Єize01 (નુ־) overleg? 26 dec 2022 09:23 (CET)
Als je gewoon op Speciaal:Opschonen klikt, kom je er dan? Zo niet, welke browser gebruik je dan, en welk merk apparaat. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 dec 2022 09:38 (CET)
Nu kom ik er wel. Maar eerst stond er: Deze speciale pagina bestaat niet. Misschien moest de server hem toen nog verwerken of zo. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 26 dec 2022 11:43 (CET)
Dat kan kloppen, andere gebruikers zien, dat deze speciale pagina niet bestaat, omdat hij niet bestaat. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 dec 2022 11:45 (CET)
Heb bij voorkeuren de uitbreiding 'opschonen' ingeschakeld. Op mijn desktop met Google Chrome en Microsoft Edge werkt het. Knap werk!! Heb er zo'n 5 artikelen nagelopen en aangevinkt. Neem aan dat datgene wat bij Recente Wijzigingen te zien is, ook in de lijst terug komt nadat ik het heb opgeslagen. Gr. Hanssain (overleg) 26 dec 2022 12:20 (CET)
Zodra je opslaan klikt, slaat hij alles op wat zichtbaar is. Dat doet hij in 1 keer, en je kunt dat inderdaad in de Recente Wijzigingen zien. Je kunt met een simpel verzoek zien wat je allemaal hebt gecontroleerd. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 dec 2022 12:32 (CET)

Ik denk overigens dat bij de woordenschat artikelen de betekenis, een eventueel synoniem en een voorbeeld voldoende is en dat het sjabloon (Beginnetje) er dan af kan. Gr. Hanssain (overleg) 26 dec 2022 13:45 (CET)

Ja, bij artikels uit het woordenboek kun je amper een artikel schrijven. Dan kan het beginnetje er zeker af. Als je het artikel klein is en je het nog flink kunt uitbreiden (begrippen zoals rente) dan kan het wel een beginnetje worden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 dec 2022 15:50 (CET)
Het is me niet duidelijk hoe nieuwe artikelen idd met de knop toevoegen meteen als afgevinkt kunnen worden aangemerkt. Heb het geprobeerd, maar ze verschijnen niet in mijn lijst. Gr. Hanssain (overleg) 27 dec 2022 15:24 (CET)
Je kunt nu naar een willekeurig artikel gaan en daar op 'Voeg toe aan lijst' klikken. Eerder werkte het alleen maar met de pagina's die op de lijst stonden. Nu kun je ook nieuwe artikels toevoegen aan de lijst (die gemaakt zijn na ~12 december). Daarna ga je naar het tab met Speciaal:Opschonen. Dan druk je op "Laad toegevoegde pagina's", dan komt onderaan in de tabel dat artikel erbij. Je kunt het met meerdere artikels tegelijk doen. Dan bezoek je eerst X pagina's die je allemaal hebt gecontroleerd, en druk je bij elke pagina op 'Voeg toe aan lijst'. Daarna ga je naar Special:Opschonen, en druk je Laad toegevoegde pagina's. Dan komen alle pagina's op die lijst. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 dec 2022 16:26 (CET)
Helaas, werkt kennelijk niet helemaal; als ik via mijn account, bijdragen/alleen nieuwe bijdragen weergeven (N) kies en vervolgens een paar (X) artikelen open en bovenstaande toepas, dan neemt de tool er uiteindelijk er maar één (hooguit twee) mee. Maakt niet uit of ik het via mobiel of desktop probeer. Is er een makkelijkere manier om al mijn N artikelen als lijst voor opschonen te krijgen en deze te doorlopen en af te vinken? Nu krijg ik een random lijst en zou ze stuk voor stuk toe moeten voegen. Gr. Hanssain (overleg) 28 dec 2022 09:07 (CET)
Vreemd dat het niet werkt, ik heb niet zoveel tijd, en het lukt me nu niet om het op te lossen. Zodra Makiboy zijn API klaar heeft, maak ik het zo dat je het per pagina ook los op kunt slaan. Je kunt dan naast elk artikel op een knop klikken, zodat die pagina wordt afgevinkt, zonder dat je eerst langs Speciaal:Opschonen hoeft te gaan. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 dec 2022 16:06 (CET)
Hoe krijg ik het script werkend? Ik heb hem (denk ik) aangezet maar er gebeurt niet zoveel. 28 dec 2022 15:45 (CET)
Je kunt controleren of hij aanstaat door naar je voorkeuren te gaan. Als daar het hokje voor "Opschonen" aangevinkt is, dan werkt hij. Daarna kun je naar Speciaal:Opschonen gaan. (Direct naar de pagina gaan, via Zoeken vind je hem niet) Daar komt dan een lijst met 50 artikels die je kunt controleren. Je kunt er een gedeelte van controleren, of alles natuurlijk. Als je een artikel gecontroleerd hebt, klik je op het eerste rondje. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 dec 2022 16:06 (CET)

Heb via https://wikikids.nl/Speciaal:Opschonen?user=Hanssain&aantal=max&allepaginas=x een lijst proberen op te roepen via 'hier' (https://wikikids.nl/Speciaal:Opschonen?action=help). Daarin lijkt het script te verdwalen/vast te lopen. Langer dan 10 seconden gewacht. Bij deze gemeld. Gr. Hanssain (overleg) 29 dec 2022 11:38 (CET)

Bedankt voor het melden. Zojuist heb ik de hulppagina aangepast waardoor je geen tegenstrijdige dingen meer in kunt vullen. Dank hiervoor. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 29 dec 2022 14:49 (CET)

Om een of andere reden werkt opslaan bij mij niet meer. Єize01 (નુ־) overleg? 9 jan 2023 18:00 (CET)

Bij nader inzien is dat het waarschijnlijk niet. Het artikel wat ik wil afteken (Servische Republiek) staat simpelweg niet in de lijst voor artikelen die nagekeken moeten worden, en ik kan niet vinden hoe ik het wel aan de lijst moet toevoegen. Єize01 (નુ־) overleg? 10 jan 2023 21:14 (CET)
Opslaan lukt helaas niet. Waarschijnlijk komt het door de aanpassing van de code op 3 januari. Ik zal het proberen op te lossen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 jan 2023 22:46 (CET)
Zojuist het probleem opgelost, bleek een combinatie te zijn van 2 dingen die niet goed werkten. Nu opgelost. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 jan 2023 00:33 (CET)


Jaartallen / Datums

Waar ik zelf al langer over twijfel zijn de links naar jaartallen, het jaar 1944 is relevant voor WikiKids, maar of het jaar 1531 ook relevant is... Ook de datums zoals 23 november vindt ik zelf niet relevant. Er zijn uitzonderingen zoals 5 mei of 1 januari, maar de meeste datums zijn niet interessant. Wat vinden wij hiervan, gaan wij deze pagina's invullen, of zeggen we deze pagina's hoeven we niet. Als we hier een besluit over nemen, kunnen we dat meenemen in het project opschonen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 01:02 (CET)

Ik denk dat het niet haalbaar is om net zoals op Wikipedia bij alle data en jaartallen van een artikel te voorzien, dus ben er voorstander van om data en jaartallen die weinig toevoegen te verwijderen. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 17 dec 2022 12:27 (CET)
Welke datums/jaartallen heb je voor ogen die wel relevant zijn? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 23:47 (CET)
Ikzelf denk dat jaartallen als 0, 500, 1000, 1500, 2000 relevant zijn. Verder jaartallen van speciale gebeurtenissen, zoals 1584 (dood Willem van Oranje, 1588 (onafhankelijkheid Nederland), 1648 (einde Tachtigjarige Oorlog), 1830 (onafhankelijkheid België), enz. relevant. Voor data denk ik aan 1 januari, 14 februari, 29 februari, 1 april, 27 april, 4 & 5 mei, enz. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 18 dec 2022 11:41 (CET)
In het Portaal:geschiedenis en bij het artikel Technologie heb je wel een soort van tijdlijn, maar wellicht is het een optie om specifiek een (portaal) tijdlijn te maken, of die op Portaal:Geschiedenis uit te breiden. Eventueel zou je dan op een periode kunnen inzoomen zoals Groempdeneer voorstelt. Dus dat je vanuit de hoofdtijdlijn b.v. naar (portaal) 80-jarige oorlog gaat waar je een verfijnde tijdlijn krijgt. Gr. Hanssain (overleg) 18 dec 2022 12:56 (CET)
Ik denk dat we beter een minimum kunnen instellen qua aantal feiten dan besluiten welk jaar is relevant en welk jaar niet. Hetzelfde voor de data. Persoonlijk vind ik het jaar 1487 niet zo heel relevant. Maar als iemand een mooi en uitgebreid overzicht maakt van dat jaar, vindt ik het de moeite waard om te bewaren. Daarom zou ik eerder zeggen "een artikel over een jaar/datum moet minimaal 3 gebeurtenissen bevatten". Dat is makkelijker te meten dan relevantie. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 dec 2022 15:04 (CET)
Heb erover gedacht en bij nader inzien is de oplossing van Mike1023 inderdaad beter. Voor de rest sluit ik me aan bij de door Groempdebeer genoemde jaartallen en de suggestie van Hanssain. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 20 dec 2022 13:53 (CET)
Ik denk dat er dan nog steeds wel iets is om op te letten, namelijk hoe belangrijk de gebeurtenissen zijn. Bijvoorbeeld, in het jaar 1453 viel het Byzantijnse Rijk, en dat is wel ongeveer het enige wat dat jaar gebeurde, maar het is verder wel een enigszins belangrijke gebeurtenis. Er zouden ook op een artikel over een willekeurig jaar, zoals 508, drie feiten kunnen staan, maar als al die feiten niets toevoegen aan Wikikids, denk maar aan dingen als "deze verder niet belangrijke leider overleed" of "in dit kleine stadje is een kerk gebouwd", kan het artikel best wel weg. Єize01 (નુ־) overleg? 20 dec 2022 14:10 (CET)
Inderdaad. In dat geval kun je 1453 aanvullen met iets minder belangrijke feiten. Hoewel de Val van Constantinopel vrijwel het belangrijkste is, noem ik het einde van de de Honderdjarige Oorlog en het ontstaan van het aartshertogdom Oostenrijk ook redelijk belangrijk. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 dec 2022 20:43 (CET)
Ik moet zeggen dat er nou ook weer niet niets gebeurde in 508. Clovis I van het Frankische rijk wordt erkent als heerser, diezelfde breidt zijn rijk verder uit, en de laatste West-Romeinse keizer sterft. Dat was het dan ook wel :). Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 20 dec 2022 20:47 (CET)
Ik dacht dat dat van Clovis in 509 was, en aangezien het West-Romeinse Rijk al gevallen was, is de dood van zijn laatste keizer niet echt belangrijk. Єize01 (નુ־) overleg? 21 dec 2022 13:48 (CET)
Tja, wat ik zeg heb ik van wikipedia, dus heel erg betrouwbaar is 't niet. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 21 dec 2022 13:59 (CET)

Latijn

Ik heb wat toegevoegd bij Latijn. Maar ik weet niet of de tabel nu nog goed is. Wil iemand daar naar kijken? 'Met de meest paarse groetjes,ThePurpleKing (overleg)' 17 dec 2022 14:20 (CET)

Ik kijk er wel even naar. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 dec 2022 14:26 (CET)
Ja nu is het goed! 'Met de meest paarse groetjes,ThePurpleKing (overleg)' 17 dec 2022 14:32 (CET)

Voorstel sjabloon

Is het goed als ik een nieuw sjabloon maak/probeer te maken waarin staat wanneer een pagina voor het laatst gecontroleerd is en wat er aan gedaan is? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 20 dec 2022 19:53 (CET)

Dat is niet nodig, we hebben al {{Update}} voor als je vindt dat de pagina niet meer klopt. Extra informatie kun je eenvoudig zien in de geschiedenis. De plek waar je, als je dat wilt, meer informatie over jouw bewerking kunt zetten is de "samenvatting:". Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 dec 2022 19:58 (CET)
Ah. En wat kan je dan met update? Ik stel dit trouwens voor om zulke opschoningsacties als nu gedaan wordt te vermijden in de toekomst. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 20 dec 2022 20:00 (CET)
Op dit moment ben ik bezig om iets te maken waardoor je alle pagina's af kunt vinken. Met een mogelijke toelichting, dit komt niet op de pagina, maar is wel inzichtelijk. Het update sjabloon kan je gebruiken als je vindt dat een artikel niet meer up-to-date is. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 dec 2022 20:59 (CET)

Extra waardering

Hoi iedereen,

Op Wikipedia worden aan het eind van het jaar de zogenoemde WikiUilen uitgereikt. Dat zijn "prijzen" voor gebruikers die in dat jaar iets bijzonders hebben gedaan, of voor extra gewaardeerde projecten. De Uilen worden uitgereikt in een aantal categorieën, zals de SchrijversUil en de NieuwkomersUil. Nu dacht ik, is het een leuk idee om zoiets ook op WikiKids te doen? Ik hoor graag van jullie. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 23 dec 2022 08:00 (CET)

Ik denk dat het teveel wordt, we hebben al sterren die weinig worden gebruikt. Met vriendelijke groet, 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 23 dec 2022 14:10 (CET)
Omdat die specifiek uitgereikt moeten worden door 1 persoon. Je moet dit meer vergelijken met de WikiKids Awards. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 23 dec 2022 14:16 (CET)
Een dergelijke prijs is mijns inziens een toevoeging, omdat de WikiKids-Awards zich hoofdzakelijk richten op een specifiek artikel en niet op de bijdragen van een gebruiker. Een kleine kanttekening is wel dat ik me afvraag of er jaarlijks genoeg nieuwe actieve gebruikers zijn; als prijzen steeds aan dezelfde personen worden uitgereikt, is dat niet goed voor de animo. Als in zo'n geval iemand een prijs krijgt die hem eigenlijk niet verdient met als reden dat anderen al vaak in de prijzen zijn gevallen, is dat óók niet goed voor de animo. Ik ben er echter niet op tegen en sta wel open voor het idee. Ben benieuwd hoe anderen hiertegen aankijken. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 23 dec 2022 14:29 (CET)
Bedankt voor je steun! Misschien valt er aan de kanttekening wat te doen. Ik heb het systeem nu zo bedacht dat er per categorie per jaar 1 winnaar is. Dus ik denk dat we in ieder geval de komende jaren wel door kunnen met het idee. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 23 dec 2022 16:01 (CET)
Ik heb hier een opzet gemaakt. Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben, laat het me vooral weten! Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 23 dec 2022 16:03 (CET)
Is die beker virtueel of wordt hij uitgeprint door een 3d-printer? En pas op hè, want hij lijkt erg veel op een bestaande beker, de beker met de grote oren, voor de winnaar van de Europacup. In dat geval moet je dus nog rekening houden met copyrights en daar is Wikikids erg streng in. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 23 dec 2022 21:21 (CET)
Voor zo'n prijs is op WikiKids amper ruimte. Als je elk jaar 5 bekers 'geeft', dan heeft na 2 jaar iedereen een beker ontvangen. Er zijn niet genoeg mensen om te stemmen, want bijna iedereen wordt genomineerd en je kunt niet op jezelf stemmen dan. Je kunt sterren geven, voor elke categorie is wel een ster. Alleen voor projecten zijn geen sterren. Maar we houden nou weer ook niet zoveel projecten dat er eentje een prijs moet krijgen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 23 dec 2022 21:37 (CET)
Paul, die beker is gewoon een auteursrechtenvrij plaatje. En tenzij iemand hier een 3d-printer heeft staan is hij virtueel. En ik wist niet dat we maar 10 gebruikers hadden die gewaardeerd worden. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 23 dec 2022 21:51 (CET)
Je zult zeker niet boven de 15 actieve gebruikers komen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 23 dec 2022 22:25 (CET)
Bij nader inzien was mijn kleine kanttekening een stuk groter dan gedacht. Ik vind het nogmaals geen slecht idee, maar misschien kan dit worden bewaard voor een moment waarop WikiKids meer actieve gebruikers heeft. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 25 dec 2022 22:47 (CET)
Prima. Ik dacht gezien de cijfers van de hoofdpagina (172 actieve gebruikers) dat het wel kon. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 26 dec 2022 07:44 (CET)
Dat cijfer op de Hoofdpagina zijn het aantal gebruikers dat in de laatste 30 dagen minimaal een bewerking heeft gedaan. 99% daarvan maakt vaak een of paar bewerkingen, loggen daarna nooit meer in. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 dec 2022 20:06 (CET)

Aanvraag Portaal:Theater

Dag allemaal, ik heb hier een ontwerp gemaakt voor een Portaal:Theater. Dit portaal wordt een subportaal van het Portaal:Kunst & Cultuur. Op het portaal heb ik informatie geplaatst over theater in de breedste vorm; dus ook dingen als straattheater, clownerij, pantomime, poppenkast, etc. Ik ga nog enkele van rode links (niet allemaal) aanmaken. Zijn er nog dingen die aangepast/toegevoegd moeten worden? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 dec 2022 21:09 (CET)

Misschien bekende theatergebouwen (Colosseum e.d.)? En de projectpagina is niet aangemaakt. Zou ik wel doen voordat je hem in de portalenruimte zet, of de link eruit halen. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 26 dec 2022 22:11 (CET)
Zag 'm al langskomen. Zou zeker bekende theaters in binnen- en buitenland toevoegen (iig die al beschreven staan op WK). Ziet er goed uit! Eigenlijk zie ik het nut van een projectpagina niet zo. Ook de gewenste artikelen zet je er al als rode linken in. Gr. Hanssain (overleg) 26 dec 2022 22:56 (CET)
Het portaal ziet er goed uit. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 dec 2022 12:02 (CET)
Ik vindt het er mooi uit zien. Єize01 (નુ־) overleg? 28 dec 2022 19:40 (CET)
De aanzet van (inmiddels) het filmportaal ziet er goed uit. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 2 jan 2023 14:04 (CET)
Klopt. In het PIM-systeem staat de categorie "Film en Theater". Ik wil over enige tijd ook een filmportaal lanceren. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 jan 2023 21:52 (CET)

Aanvraag Portaal:Spoorwegen en ander Openbaar Vervoer

Heb een subportaal Portaal Spoorwegen en ander Openbaar Vervoer klaarstaan. Banner volgt nog. Is een subportaal bij Verkeer en vervoer. Heb alles wat gerelateerd was erbij gescharreld. Gr. Hanssain (overleg) 31 dec 2022 09:03 (CET)

Ik denk dat de naam wellicht te lang is om te onthouden en op te zoeken, ik denk dat de naam Portaal:Openbaar Vervoer beter zou zijn, of Portaal:Spoorwegen omdat het in de schets lijkt alsof het alleen daar over gaat. Єize01 (નુ־) overleg? 31 dec 2022 10:42 (CET)
Dat laatste klopt. Over OV is er betrekkelijk weinig aanwezig en van spoorwegen juist veel. Vandaar mijn keuze. Doel van een portaal is om het als startpunt te gebruiken, juist als je geen of niet de juiste zoekterm weet. Vandaar dat ik het PIM-Syteem heb geïntroduceerd. Bij het samenstellen bleek ook dat het bijeen vergaren van de artikelen nog best veel moeite koste. Kortom het was een kwestie van concessies doen. Gr. Hanssain (overleg) 31 dec 2022 11:07 (CET)
Ik ben het eens met Eize dat Portaal:Openbaar vervoer een betere naam is. Deze naam is te lang. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 dec 2022 13:04 (CET)
Naam verandert en enkele aanpassingen gedaan. Gr. Hanssain (overleg) 31 dec 2022 13:38 (CET)
Misschien is een redirect met de naam Portaal:OV dan ook handig. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 31 dec 2022 13:55 (CET)
Het portaal ziet er goed uit! Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 31 dec 2022 15:19 (CET)
Mee eens, het portaal ziet er inderdaad mooi uit! Hippogryph Overleg · (MOD) 2 jan 2023 13:44 (CET)

Gouden Award

Gefeliciteerd aan alle Wikikidsers die meegeholpen hebben aan het artikel van De Koude Oorlog! En ook aan alle andere bewerkers! Gelukkig nieuwjaar alvast! 'Met de meest paarse groetjes,ThePurpleKing (overleg)' 31 dec 2022 16:06 (CET)

Jij ook nog gelukkig nieuwjaar gewenst. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 jan 2023 19:01 (CET)

Portaal:Interbellum

Hoi iedereen, vinden jullie het een goed idee als ik een portaal over het interbellum (1919-1939) maak? Daar kan je denk ik best veel over vertellen (roaring twenties, beurskrach, opkomst van Hitler, enz.). Ik hoor graag van jullie. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 1 jan 2023 13:13 (CET)

Dat vind ik een goed idee. Er is redelijk veel gebeurd in die periode. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 jan 2023 15:58 (CET)
Een kleine aanzet is hier te vinden. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 1 jan 2023 17:32 (CET)
Goed idee! De aanzet ziet er goed uit. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 2 jan 2023 13:44 (CET)

Grote schoonmaak

De grote schoonmaak is nog steeds gaande. Artikelen in de onderstaande categorieën moeten worden verbeterd, samengevoegd, aangepast of correct worden opgemaakt:

Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 2 jan 2023 18:17 (CET)

Ik ga op dit onderwerp even door. Ik ben bezig geweest om Speciaal:Niet-bestaande sjablonen met koppelingen leeg te halen. Nu is mij dat opzich best goed gelukt alleen hou ik nu een lijst over van niet bestaande sjablonen welke verwijzen naar gebruikerspagina's. Wat gaan we hier mee doen? Gaan we die weghalen? Of gaan we de code <nowiki> ertussen zetten zodat de link in ieder geval uitgeschakeld word. Ik kan beide wel doen maar ik ga niet zonder overleg massaal andermans gebruikerspagina bewerken. Wouter15 overleg · (MOD). 23 jan 2023 19:32 (CET)

Gebruikers naar expertise

Hoi iedereen, is het een idee om die lijst, die nu in mijn gebruikersnaamruimte staat, over te plaatsen naar de wikikidsnaamruimte? (link naar lijst). Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 3 jan 2023 16:38 (CET)

Wat mij betreft zou dit wel kunnen. Dan is er één centrale plek waar alles wordt opgeslagen. Misschien een idee om er een jaartal bij te zetten in de titel? Of anders eens in de zoveel jaren de pagina leeg te halen en alle namen opnieuw erin te laten zetten door de actieve gebruikers? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 5 jan 2023 01:44 (CET)

Werkboekje WikiKids

Momenteel ben ik aan het nadenken welke bijdragen ik nog zou kunnen leveren aan WikiKids (ik weet niet meer wat ik zou kunnen doen wat ik leuk vind), en zojuist kwam ik op de pagina Gebruiker:Demoor/WikikidsWerkboekje terecht. Weet iemand of dit werkboekje ooit is gemaakt of dat er ooit aan is begonnen? Anders is dit misschien een leuk project om aan te werken! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 5 jan 2023 01:40 (CET)

Ik geloof dat WikiKids niet de behoefte meer heeft aan dat soort uitgebreide dingen als een werkboek. Het heeft een kans van slagen van 1%. Net zoals dat bekendheidsproject. Waar WikiKids daarentegen heel blij mee is is met mensen die artikelen kunnen opmaken, dus als je niks te doen hebt kan dat nog. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 5 jan 2023 08:06 (CET)
En het lijkt hier verdacht veel op. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 5 jan 2023 08:08 (CET)
Ik ben het met je eens dat er een kleine kans van slagen is, maar het lijkt me wel leuk om te doen! Die tutorial lijkt er wel op, maar dat is meer een instructie. Mij lijkt het ook leuk als er opdrachten aan verbonden zijn. Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 5 jan 2023 17:28 (CET)
Het overgrote deel heeft een hekel aan huiswerk en lijkt de tutorial en andere info te negeren. Dus opdrachten lijken mij zinloos. Als je het leuk vind, vooral doen, maar ik denk dat het niks wordt. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 5 jan 2023 17:31 (CET)
Sorry, voor de late reactie. In het verleden was er inderdaad een werkboekje, wat via Portaal:Onderwijs gedownload kon worden, samen met ander materiaal (ik kan me een spellingsboekje en een journalistieke opdracht herinneren). Door een update werkten de links niet meer; ook was het materiaal een beetje verouderd (boekjes zijn omstreeks 2006 gemaakt, inmiddels heeft WikiKids veel veranderingen ondergaan). De boekjes zijn ooit naar mij gestuurd en staan er ergens in het archief van mijn overlegpagina (ik kan ze niet zo snel vinden). Als je er naar wilt kijken, ga gerust je gang. Ik weet alleen niet of nieuwe versies ervan veel gebruikt gaan worden... Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 jan 2023 00:49 (CET)

Automatische handtekening achter nieuw bericht

Weet iemand of het mogelijk is om een auotomatische handtekening te laten toevoegen bij elk nieuw bericht die wordt geplaatst in bijvoorbeeld de boomhut? Kinderen vergeten dat nogal eens te doen! Zou handig zijn zodat we niet telkens later moeten toevoegen wie de bijdrage heeft geleverd. Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 5 jan 2023 17:26 (CET)

Dat had ik ook een keer geopperd, maar dat bleek praktisch lastiger. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 5 jan 2023 17:29 (CET)
Oké, als jij iemand kunt vinden die het kan implementeren, dan vindt ik het best. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 jan 2023 19:57 (CET)
Op wikipedia is het onderdeel van Structured Discussions (Flow). Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 5 jan 2023 20:13 (CET)
Op Wikipedia wordt Flow helemaal niet gebruikt. Er wordt wel gebruik gemaakt van deze features. Deze worden speciaal ontwikkeld voor wiki's van de WMF. Die kun je niet zomaar op deze wiki installeren. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 jan 2023 21:38 (CET)
Zojuist een scriptje gemaakt waardoor alle gebruikers die een nieuw kopje aanmaken en die geen handtekening hebben ingevuld, toch een handtekening achter hun berichtje krijgen in de Boomhut. Je kunt het zelf proberen in de Boomhut. Het werkt voor iedereen. Als je bugs vindt, graag zo snel mogelijk laten weten. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 jan 2023 23:32 (CET)
Nice, het werkt! Heb je goed gedaan! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 5 jan 2023 23:48 (CET)
Goed gedaan Rots. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 6 jan 2023 07:41 (CET)
Het werkt nog niet helemaal optimaal. Soms krijg je geen automatische handtekening. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 6 jan 2023 08:15 (CET)
Als het goed is, werkt het nu. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 jan 2023 10:41 (CET)
Je moet er even op letten dat je een spatie na je bericht typt, maar het lijkt te werken. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 6 jan 2023 16:44 (CET)
Het script voegt nu automatisch een spatie toe voor de handtekening. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 jan 2023 00:50 (CET)
Fijn! Knap werk! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg ☆ 11 jan 2023 10:13 (CET)

Liedteksten

Ik weet dat WikiKids streng is als het gaat om plagiaat en auteursrechten (terecht). Toch vraag ik me af of je liedteksten zou kunnen plaatsen als componist en tekstschrijver genoemd worden die minder dan 70 jaar geleden overleden zijn. Nu is een liedtekst op zich niet encyclopedisch, maar stel je wilt iets duiden. Neem Stille Nacht. Daar zit een bekend verhaal aan vast over hoe het lied ontstaan is en bekend is geworden. Dat gegeven lijkt me wel encyclopedisch, maar zou je dat dan zonder de liedtekst weer moeten geven (even losgezien van de leeftijden)? Auteursrechten is een lastige materie. Mvrgr. Hanssain (overleg) 14 jan 2023 09:39 (CET)

Dag Hanssain, volgens de Nederlandse auteurswet artikel 10 vallen "muziekwerken met of zonder woorden" onder het auteursrecht. Dit betekent dat zowel de melodie als de tekst (soms afzonderlijk) beschermd kan zijn. In de Europese Unie is dit doorgaans 70 jaar tot na (de laatste) auteur van het werk in kwestie is overleden. In andere woorden, in Nederland (en zover ik weet ieder ander land ter wereld) vallen liedteksten dus doorgaans onder het auteursrecht. Ook volgens www.auteursrecht.nl lijkt dit te kloppen. Dit is niet iets wat WikiKids bedacht heeft, maar de wet. Een oplossing voor dit probleem is een korte samenvatting waarover een nummer gaat. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 jan 2023 16:04 (CET)
Ik weet het, 't is niet anders. Die laatste tip is wel een goeie. Gr. Hanssain (overleg) 14 jan 2023 16:23 (CET)

SuperSchrijfwedstrijd 2023

Dag allemaal, mij leek het een leuk idee om weer een editie van de SuperSchrijfwedstrijd te houden. De laatste editie die we hiervan deden was in 2020, waar toentertijd vrij veel gebruikers aan meededen. Tijdens de SuperSchrijfwedstrijd hebben deelnemers ongeveer één maand de tijd om een artikel uit te breiden of aan te maken. Deelnemers mogen zelf een onderwerp kiezen; dit mag van alles zijn (van dieren tot steden, van historische figuren tot culturele thema's, etc.). Een jury bestaande uit drie personen (waaronder ikzelf dit maal) beoordeeld aan het einde van de periode de artikelen. Voor meer informatie over de gang van zake zie WikiKids:SuperSchrijfwedstrijd 2020. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 jan 2023 17:51 (CET)

Ik ben voor. Єize01 (નુ־) overleg? 14 jan 2023 17:55 (CET)
Voor Voor Leuk idee! Zal misschien ook wel mee doen. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 14 jan 2023 18:01 (CET)
Wanneer wordt de wedstrijd gehouden? Of weet je dat nog niet? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 15 jan 2023 16:45 (CET)
Ik stel voor om 1 februari te beginnen, en dat het een week duurt. Єize01 (નુ־) overleg? 15 jan 2023 20:31 (CET)
"Tijdens de SuperSchrijfwedstrijd hebben deelnemers ongeveer één maand de tijd om een artikel uit te breiden of aan te maken." Ik stel voor dat we dat gewoon aanhouden. Als je na een week klaar bent, prima, maar een maand is fijner, dan zit er niet zo'n tijdsdruk op. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 15 jan 2023 20:36 (CET)
Oh, ik dacht altijd dat het één week was, maar ik had het dus hartstikke fout. Bedankt voor de correctie. Єize01 (નુ־) overleg? 16 jan 2023 14:36 (CET)
1 februari lijkt me een mooie datum om te beginnen. Ik zal tussen 27 januari en 1 februari een wedstrijdpagina maken. Deelnemers hebben inderdaad één maand de tijd, zodat ze alle de tijd hebben om een zo mooi mogelijk artikel te schrijven. Stel je wilt informatie opzoeken in de bibliotheek of uit een documentaire dan heb je genoeg tijd om die te zien/te lezen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 jan 2023 15:13 (CET)

Het is dan ook handig om op Wikikids:Gewenste artikelen te wijzen. Heb je twee vliegen in één klap! Gr. Hanssain (overleg) 16 jan 2023 16:17 (CET)

Dat lijkt me een goed idee. Als iemand inspiratie nodig heeft, zal die daar rondneuzen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 jan 2023 16:27 (CET)
Goed idee! Ik kijk uit naar de SuperSchrijfwedstrijd van dit jaar. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 16 jan 2023 23:12 (CET)

Een paar vragen over de wedstrijd: Aangezien het de bedoeling is dat je het artikel alleen maakt, hoe voorkom je dat anderen er aan werken? Een werksjabloon is hier niet handig omdat dat er maar 2 weken op kan blijven staan... En tot wanneer duurt de wedstrijd (februari is een kortere maand)? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 17 jan 2023 12:33 (CET)

Ik stel voor om een "Dit artikel doet mee aan de SSW" sjabloon te maken om op artikelen te zetten, zodat mensen weten dat ze beter niet aan het artikel moeten zitten. Voor als er onduidelijkheden zijn heb ik HIER nog de uitleg van 2020 (ook meteen mijn vraag om jury te mogen zijn Face-tongue.svg). De rest van de sjablonen kunnen volgens mij gewoon worden gekopieerd van de 2020 versie (behalve natuurlijk een nieuw uiterlijk voor de pagina zelf). Face-blush.svgDeGroteEmojii 17 jan 2023 12:48 (CET)
Dag, ik zal een speciaal sjabloon maken. Hierdoor kunnen gebruikers het artikel niet bewerken, maar kunnen wel op de overlegpagina dingen aangeven. Als het artikel af is, zet je een linkje naar de "eindversie" uit de geschiedenis. Deze eindversie wordt beoordeeld. Hierna kunnen anderen het artikel bewerken; alle bewerkingen na deze versie worden niet opgenomen in de beoordeling. De bedoeling was om de schrijfwedstrijd van 1 t/m 28 februari te organiseren; dat zijn precies vier weken om een artikel te schrijven. Natuurlijk kun je eigenlijk nu al met de voorbereidingen beginnen, zoals een onderwerp bedenken, bronnen zoeken en informatie opzoeken. Let hierbij wel op dat het onderwerp is dat nog niet bestaat of een onderwerp waar nog weinig overgeschreven is (een beginnetje bijvoorbeeld). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 jan 2023 15:26 (CET)

Ik zag al de pagina voor de wedstrijd langskomen, maar het inschrijfding kan alleen door mods bewerkt worden vanwege vast sjabloon. Kan iemand dat fixen zodat er kan worden ingeschreven? (geen flauw idee of het al af is, als dat nog niet het geval is, trek je hier niet te veel van aan :)) Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 18 jan 2023 17:53 (CET)

Ik heb de nieuwe pagina voor het inschrijven aangemaakt. Aangezien de links nog steeds verwijzen naar de oude inschrijfpagina moet een mod nog even de link aanpassen naar de juiste pagina. Face-blush.svgDeGroteEmojii 18 jan 2023 20:05 (CET)
Bedankt voor het aanmaken van de pagina. Ik heb de link toegevoegd op de wedstrijdpagina. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 jan 2023 13:41 (CET)
Goed werk! Ik heb me alvast ingeschreven. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 19 jan 2023 17:33 (CET)

Hoi, op de pagina van de wedstrijd is de link bij "spelregels" in de zin "je hebt je op deze pagina ingeschreven" geloof ik verkeerd. Wie kan dat wijzigen? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 21 jan 2023 07:52 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 jan 2023 11:10 (CET)

Bezoekersaantallen

De afgelopen week hebben MakiBoy en ik het mogelijk gemaakt om de bezoekersaantallen te kunnen zien van alle bestaande pagina's in de hoofdnaamruimte, in de categorieënruimte en de portalenruimte. MakiBoy heeft webruimte beschikbaar gesteld waardoor dit mogelijk werd, hij heeft ook een groot gedeelte van de code geschreven waardoor het goed werkt. Er is een 'speciale pagina' die beschikbaar is voor gebruikers met meer dan 100 bijdragen. Op deze pagina staat een tabel met de pageviews, ook kun je er zien hoeveel pageviews een specifieke pagina heeft. Er is een functie ingebouwd waardoor we kunnen zien hoeveel pageviews direct afkomstig zijn vanuit alle links op de Hoofdpagina. Als een bezoeker bijvoorbeeld op de link naar Europese Unie klikt, wordt dat los geteld, zo kunnen we zien hoeveel nut zulk soort links hebben op de hoofdpagina. Deze speciale pagina is Speciaal:LogCounter. Elke week wordt de teller opnieuw gestart. De bedoeling is dat dat elke vrijdag rond 18:00 uur gebeurt. De lijst wordt dan weer leeggehaald. De enige informatie die wordt opgeslagen per bezoek door dit is de titel van de pagina, of het van de hoofdpagina afkomstig is en de tijd. WikiKids gebruikt op dit moment ook Google Analytics, die slaat net iets meer op. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 19 jan 2023 22:52 (CET)

Knap werk Rots en MakiBoy! Wat al gelijk opvalt is het enorme aantal voor de chineze sterrenbeelden en dat er van het Pim-systeem en de portalen maar heel weinig gebruik wordt gemaakt. Gr. Hanssain (overleg) 20 jan 2023 08:59 (CET)
Als we de pagina's die met Chinese sterrenbeelden te maken hebben, voorzien van een navigatiesjabloon onderin, zal de pagina Chineese sterrenbeelden, minder bezocht worden. Want op dit moment moet je elke keer terug naar die pagina voordat je naar een ander sterrenbeeld kunt gaan. Zojuist een aanpassing gedaan waardoor er meer views komen op het artikel PIM-systeem. Onderin elk artikel staat nu een link naar PIM-systeem in plaats van naar Speciaal:Categorieën. Hopelijk zorgt dat ervoor dat meer mensen hiervan gebruik gaan maken. Maar het is inderdaad zeker waar dat categorieën niet zo veel gebruikt worden.
Ook nog iets anders, gebruikers met meer dan 25 bewerkingen worden niet gelogd. Zo kunnen we pagina's bekijken zonder dat we onze eigen statistieken ophogen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 jan 2023 11:39 (CET)
Slim dat laatste!, geeft i.d.d. een eerlijker beeld. Gr. Hanssain (overleg) 20 jan 2023 11:45 (CET)
Hij geeft telt vanaf nu weer opnieuw. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 jan 2023 17:43 (CET)
Misschien is het een idee om gebruikers met meer dan 25 bewerkingen in een aparte categorie te loggen, want ook actieve gebruikers zoeken wel eens wat op op Wikikids als ze ergens meer van willen weten. Natuurlijk is het wel goed om ze niet mee te tellen met de niet-ervaren gebruikers, want dat vormt, zoals Hanssain al zei, een minder eerlijk beeld. Єize01 (નુ־) overleg? 22 jan 2023 10:22 (CET)

Conclusies

Zijn er conclusies die we nu al uit de bezoekersstatistieken kunnen halen? Of moeten we daarvoor langer wachten. Hier de statistieken van vorige week (13-01-2023 half 6 - 20-01-2023, half 6). Hier de statistieken vanaf 20-01-2023, half 6. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 jan 2023 21:11 (CET)

Die paar kleine aanpassingen hebben al e.e.a laten zien. De chineze sterrenbeelden blijven heel populair (vraag me niet waarom). Zie in de tweede week al meer bezoeken aan lijsten en portalen. Ook actualiteiten zoals de serie over de watersnoodramp op TV nodigt kennelijk uit tot lezen. Ben benieuwd of je op de langere termijn meer van dit soort dingen eruit kunt halen. Gr. Hanssain (overleg) 21 jan 2023 22:39 (CET)
De Chinese sterrenbeelden zijn denk ik deze week populair, aangezien morgen (op 22 januari) het Chinees Nieuwjaar is. De jaren op de Chinese kalender zijn natuurlijk vernoemd naar de sterrenbeelden; zo wordt het vanaf morgen het "jaar van het konijn". Ik denk inderdaad dat sommige onderwerpen overeenkomen met de actualiteiten. Zo werd Oekraïne aan het begin van vorig jaar veel bekeken; net als het artikel over Philip Mountbatten die toen was overleden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 jan 2023 22:54 (CET)
Je hebt een goed punt Mike, hoewel in de grote twee overzichten die Rots eerder had laten genereren de Chinese sterrenbeelden ook hoog scoorde. Wat we van deze overzichten mogelijk wel kunnen leren dat je iets kunt anticiperen op de actualiteiten, bijvoorbeeld in de uitgelichte artikelen op de hoofdpagina wat Mike al probeert (hoewel je sommige dingen natuurlijk nooit van tevoren kunt weten, maar dingen als herdenkingen wel). Gr. Hanssain (overleg) 22 jan 2023 13:30 (CET)

Klein verzoek.

Geachte Moderatoren,

Ik kwam daarnet op het artikel wereldvrede deze bewerking tegen. Het lijkt erop dat deze wijziging een naam bevat die wellicht van de schrijver kan zijn, en misschien is het om wegens privacyredenen beter de bewerking te verbergen. Ik dacht dat het plaatsen van je volledige naam sowieso al wegens die reden niet echt mocht, maar dat weet ik niet zeker.

Groetjes, Єize01 (નુ־) overleg? 24 jan 2023 18:57 (CET)

Bedankt voor je attendheid. De bewerking is verborgen. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 24 jan 2023 21:58 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=762550"