Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Clubhuis

Uit Wikikids
Versie door Rots61 (overleg | bijdragen) op 10 jan 2022 om 15:24 (Wijzigingen door Anouar2.0 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door ArtikelTyper)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Valt Wikikids weg?

Geachte moderators en gebruikers, het is mij opgevallen dat er de laatste tijd erg weinig gebeurd op Wikikids (of ligt het aan mij?). Dus ik denk dat we weer nieuwe gebruikers moeten enthousiasmeren om bij de Wikikids-community te komen en te helpen met het blijven bewerken van artikelen.

Misschien is zo vlak voor de zomervakantie geen geweldig moment maar ik wilde er toch op wijzen.

Groetjes, Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 1 jul 2021 21:19 (CEST)

Vlak voor, tijdens en vlak na vakanties, vooral met de zomervakantie, is het inderdaad erg rustig op WikiKids. De reden is dat de meeste gebruikers bezig zijn met het opstarten/afsluiten van school, de laatste toetsen, voorbereiden op vakanties/op vakantie gaan, etc. Ook kan ik begrijpen dat als men gedurende pandemie veel achter de computer zit, niet de behoefte heeft er nog eens in de vrije tijd achter te zitten. Ik ben niet helemaal eens dat er weinig wordt gedaan. Er zijn de laatste weken veel artikelen gemaakt over Nederlandse politiek, gezondheid, muziek, Amerikaanse geschiedenis, etc. Ook zijn er kleine zaken aangepast, zoals nieuwe artikelen op de Hoofdpagina. Projecten en themamaanden zijn zeker afwezig, maar het lijkt me gezien het tijdstip onverstandig er nu eentje te beginnen. Heb je misschien zelf ideeën om gebruikers te enthousiasmeren? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 jul 2021 22:48 (CEST)
Niet echt, maar ik denk dat je gelijk hebt, ik heb nog een project over Europese minderheidstalen op mijn kladblok maar misschien is dat beter voor na de vakantie. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 13 jul 2021 09:10 (CEST)

Ideeënbus

Hoi allemaal, het al weer een tijd geleden dat er voor het laatst is gevraagd of er nog ideeën zijn. Heb jij een goed idee of voorstel? Dan kun je hem hieronder stellen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 jul 2021 15:44 (CEST)

Zelf heb ik wel wat ideeën.
 • Op Wikipedia zijn er nu experimenten gaande om nieuwe gebruikers op te leiden met Thuispagina. Het is handig om dat, op te volgen. En dat, als we dat willen gebruiken op WikiKids. (Rots61)
Lijkt mij prima maar hebben we genoeg mensen omdat te doen? En genoeg gegadigden om op te leiden? (GerardDummer)
Prima idee. (Mike1023)
Special:Log/newusers zonder de bots Face-wink.svg (Rots61)
 • Een tijdje geleden heb ik deze extensie via de mail voorgesteld. Om deze extensie te gebruiken moet WikiKids geüpgraded worden naar een nieuwere versie van MediaWiki. Het probleem is echter dat de huidige lay-out dat niet aankan. Apoo heeft de lay-out veranderd. En de technische man heeft niet genoeg tijd voor om dat opnieuw te programmeren. Hij vroeg of er iemand was die genoeg kennis heeft om dat op te lossen. Zelf heb ik daar weinig kennis van, maar misschien heeft iemand anders er verstand van. Anders zou ik het wel kunnen proberen, problemen zijn er om opgelost te worden. Als iemand dan toch bezig is met die dingen, er staan nog een paar bugs op deze pagina. Face-wink.svg (Rots61)
Zover ik weet wordt er aan gewerkt. Maar met de vakantie er tussen zou dat even kunnen duren. (GerardDummer)
De software is nu geüpdatet naar de nieuwere versie, er zitten nog wel een paar bugs in de skin. (Rots61)
 • In datzelfde mailtje heb ik ook deze extensie voorgesteld. Daar is niet op gereageerd. Er is nog geen actie ondernomen. Ondanks dat we reCAPTCHA gebruiken melden er elke dag meer dan 10 nieuwe bots aan. De filter die ik ~3 maanden geleden heb aangemaakt, heeft meer dan 4700 bewerkingen tegengehouden. Ook de toevoeging aan Filter 19 heeft veel bots tegengehouden. (Eigenlijk geen concreet punt in dit kopje) (Rots61)
Moet er hier nog wat mee gebeuren? (GerardDummer)
Het zou wel fijn zijn als de extensie zo veranderd wordt dat je maar 1 keer een reCAPTCHA hoeft in te vullen, dus alleen bij het registeren. (Rots61)
 • Het valt me op dat er al een hele tijd geen basisschoolklassen op WikiKids zitten. Ja één keer per jaar de PABO. Maar het zou mooi zijn als er vanuit WikiKids actief contact opgenomen wordt met scholen om scholen uit te nodigen. Als we willen groeien moeten we daar onze energie in steken. Zoals nieuwe uitleg, artikelen die kinderen kunnen aanpassen enz... Zelf heb ik al wat ideeën, maar dan wordt dit bericht weer zo lang. We hebben nu ongeveer 8~10 actieve gebruikers. Ja, het is vakantie, maar ook tijdens de normale schoolweken zijn er zoveel vaste gebruikers. Natuurlijk komen er soms wel weer nieuwe gebruikers bij, maar er verlaten evenveel gebruikers als dat er bijkomen. Als we actief op zoek gaan naar scholen zijn er altijd wel kinderen die WikiKids na schooltijd gaan doen omdat ze het leuk vinden. En dan krijg je een veel grotere toename. We hebben dan wel meer mensen nodig die dat kunnen controleren. Als het te lastig wordt, kunnen we altijd nog knutselen met nieuwe gebruikersgroepen. (voorbeeld: Die gebruikers (kinderen van een school) worden niet geblokkeerd door een filter, maar kunnen die woorden niet opslaan. Voorbeeld 2: Ze kunnen geblokkeerd worden door de docent ect.) (Rots61)
Ik hoor graag die ideeën. Mijn ervaring is dat maar een klein groepje kinderen echt in staat is om goed bij te dragen aan WikiKids. En dan denk ik vooral aan groep 8 of 7. Dat vraagt dan wel om een gerichte lessenserie die hen meeneemt bij het leren werken op WikiKids. (GerardDummer)
Dat inderdaad een probleem, terwijl WikiKids een mooi leersysteem in scholen is. Naast informatie opdoen over een bepaald onderwerp, werken gebruikers ook aan belangrijke vaardigheden als spelling, informatie opzoeken, werken met bronnen, samenwerken, etc. Ik heb ooit gepoogd hier verbetering aan te doen, maar heb slechts een beperkte kennis van didactiek voor middelbare scholen en MBO (en niet voor basisonderwijs). @Gerard: Misschien kunnen de Pabo-studenten bijspringen? De materialen op het OnderwijsPortaal zouden nagekeken kunnen worden en we zoeken nog voorbeeldlessen ter inspiratie. (Mike1023)
Ja, dat klopt. Ik zat inderdaad te denken aan groep 7 en 8, in elke groep heb je wel kinderen die het leuk vinden om te helpen. Als er genoeg lesmateriaal is, en als er contact wordt gezocht met de scholen, komen er veel meer goede bijdragen, het zal ons dan wel extra tijd kosten om dat te regelen, maar ik denk dat het zal veel meer gaat opleveren. (Rots61)
 • Wat betreft het kopje hierboven, het zou handig zijn dat er een project komt om alle top 1500 best bekeken artikelen na te gaan en volledig te controleren, uitbreiden etc. Wat vinden jullie van dat idee? Hier staan alle pagina's. (Rots61)
Prima idee! (GerardDummer)
Ik zal je helpen met het uitbreiden en nalopen van "populaire onderwerpen". Parijs, Tachtigjarige Oorlog, Groenland en provincies van Nederland zijn ieder geval al uitgebreid. Ik zal kijken in de onderwerpen Amerikaanse en Europese geschiedenis/aardrijkskunde of ik van dienst kan zijn Face-wink.svg. (Mike1023)
Dan zal ik daar ook wat meer tijd in steken. (Rots61)
 • Nog een laatste puntje, ik heb via de mail van verschillende mensen toestemming gekregen om foto's te gebruiken. Zoals met de afbeeldingen van de Tweede Kamer. En van verschillende populaire YouTubers. Is het handig om deze mails door te sturen, voor het geval als daar vragen komen. En zo ja, naar welk mailadres. (Rots61)
Die kunnen naar het webmaster-adres. (GerardDummer)
Het lijkt me in dat geval slim dat ergens op een KidsPortaal te zetten, zodat het vindbaar is. Face-wink.svg (Mike1023)
Ik zal ze binnenkort doorsturen naar webmaster at wikikids.nl. (Rots61)
Dit zijn mijn ideeën, hopelijk kunnen we samen WikiKids verder brengen! Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 aug 2021 16:09 (CEST)


Mijn reactie heb ik hiertussen geschreven. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 15 aug 2021 13:24 (CEST)
Mijn reactie staat er inmiddels ook tussen (naam tussen haakjes toegevoegd). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 aug 2021 14:28 (CEST)
Mijn reactie staat er ook onder. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 aug 2021 02:38 (CEST)
Ik ben misschien een beetje laat, maar ik heb ook idee: een app. We zullen veel meer kinderen aantrekken om ook op de gsm/het mobieltje met Wikikids te werken, zeker nu de mobiele apparaten veel populairder zijn dan de computer. Misschien is het de moeilijk, ik weet niets van dat app-programmeren, maar als het haalbaar is zou het een leuke feature zijn. The Egg-zeer inspirerend verhaalArtikelTyperfoutje 5 jan 2022 13:07 (CET)
Een app maken kost enorm veel tijd, de app onderhouden worden, en moet steeds weer gecontroleerd worden. Op dit moment is er bij mijn weten niemand op WikiKids met deze expertise. Het voordeel weegt waarschijnlijk niet op tegen het nadeel. Daarnaast, de app van Wikipedia is echt vooral om de pagina's te lezen, niet om bij te dragen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 jan 2022 13:59 (CET)
Dat had ik al verwacht. Spijtig. Maar misschien een long-term idee, voor als er misschien een IT-expert bij ons team komt, maar nog niet voor nu. En dat van Wikipedia, dat het alleen om te lezen is wist ik niet eens. Als het zeer moeilijk is om op de app een "bewerk-functie" te maken, dan is het inderdaad niet waard. Kunnen jullie misschien dan wel iets doen aan de mobiele webversie? B.v. de website ook in mobiel formaat te ontwerpen, meer aangepast aan een mobiel scherm. Opnieuw: als dit niet haalbaar is, is het inderdaad niet nodig. The Egg-zeer inspirerend verhaalArtikelTyperfoutje 5 jan 2022 15:18 (CET)
Een goed idee om IT-expert erbij te betrekken, maar die liggen niet voor het oprapen. Het idee om een mobiel formaat te maken, kost tijd, veel tijd. Apoo is een hele tijd bezig geweest om een speciale skin voor WikiKids te maken. Het zal een hele tijd kosten, zelfs voor een expert, om zo'n skin te maken. Ik ben het met je eens dat het er op de mobiel er slecht uitziet. Vooral als je als alternatief Wikipedia hebt, wat wel goed te lezen is op je mobiel. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 jan 2022 16:34 (CET)

Wikikids, lees dit...

Het ziet er echt niet modern uit, kinderen gaan er echt geen gebruik van maken zo. Kunnen jullie het wijzigen?

Hoi, wat ziet er precies niet modern uit? Dan kunnen we dit inderdaad aanpassen. De bezoekerscijfers laten trouwens zien dat WikiKids erg populair is. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 aug 2021 21:03 (CEST)

Feedback/Foute informatie

Zelf zit ik er al meer dan een jaar over na te denken, oningelogde gebruikers die toch kunnen bewerken. Niet de normale artikels, maar bijvoorbeeld een foutenpagina, waar iedereen een fout kunnen rapporteren. Ik zal mijn gedachten proberen zo precies mogelijk te beschrijven, dit zijn mijn ideeën en suggesties.

 • Er komt een nieuwe pagina WikiKids:Feedback alle gebruikers kunnen deze pagina bewerken. Er wordt alleen maar op een speciale manier naar deze pagina gelinkt, als normale gebruiker kom je niet zomaar op die pagina, je komt er alleen maar als je een fout gemeld hebt.
 • Met een filter wordt ervoor gezorgd dat je alleen maar tekst toe kunt voegen. Alleen bevestigde gebruikers kunnen tekst weghalen.
 • Met dezelfde filter wordt ervoor gezorgd dat je minimaal het sjabloon moet invullen. Netzoals filter 20, voor de afbeeldingen.
 • In het sjabloon wordt precies verteld wat er aan de hand is. Info in het sjabloon
  • Pagina waar de gebruiker vandaan komt.
  • Foute info op pagina, feedback of aanvulling (misschien voor later)
  • Verhaal van de lezer
  • Als ingelogd, de gebruikersnaam
 • Het sjabloon zorgt ervoor dat anonieme gebruikers alleen maar recente verzoeken zien. Zo voorkomen we alle fouten van de wiki op 1 pagina hebben voor de buitenwereld.
 • Onderaan alle pagina's staat nu altijd Deze pagina is voor het laatst bewerkt op DD MM YYYY om HH:MM. Dit kunnen we heel simpel veranderen naar Rapporteer fout of naar Rapporteer hier een fout. <br> Deze pagina is voor het laatst bewerkt op DD MM YYYY om HH:MM
 • Via de knop help wordt de huidige pagina op een of andere manier meegenomen. Zodat als mensen ervoor kiezen om een fout te rapporteren dat ze dan automatisch hun laatste pagina opslaan, hierdoor is het voor ons makkelijker om te achterhalen waar ze het over hebben. (Dit is het enige waarvan ik nog niet weet of het kan)
 • Bij de editnotice staat een praatje dat je een account aan kunt maken en dat we alle berichten goed zullen bekijken en behandelen.
 • Gebruikers hoeven GEEN ReCAPTCHA in te vullen. (Tenzij bots hier gebruik van gaan maken, ga ik niet van uit, dan kunnen we het altijd later inschakelen)
 • Het is eenrichtingsverkeer, er wordt een verzoek gedaan, het wordt aangepast of niet en daarmee basta. De gebruiker die een bericht heeft achtergelaten krijgt geen mogelijkheid om daarop te reageren.
 • Als dit werkt zou het een optie zijn om meer te doen met ip's, zoals het aanvragen van pagina's ofzo (geen uitgewerkt idee).

Op dit idee te laten werken is er een extensie nodig, deze extensie zorgt ervoor dat we pagina's kunnen whitelisten, ip aderessen kunnen die pagina's dan ook bewerken. Het gaat om deze extensie c:mw:Extension:EditSubpages. Het idee is om ervoor te zorgen dat het voor iedereen makkelijker wordt contact met ons op te zoeken. De helppagina is vaker dan 24.000 keer bekeken. De drempel om een fout te melden is dan ook veel lager. Veel kinderen moeten eerst aan hun ouders vragen of ze een account aan mogen maken. En er zullen genoeg ouders zeggen dat het niet mag. Hierdoor kan iedereen ons helpen. Wat vinden jullie van dit idee? Het idee is nog niet perfect, het kan altijd nog beter. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 25 aug 2021 13:50 (CEST)

Lijkt me een erg goed idee. De drempel wordt dan veel lager. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 aug 2021 22:27 (CEST)
@Wouter15 en anderen (Hanssain, PaulD) wat vinden jullie ervan? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 aug 2021 15:13 (CEST)
Dus het komt er op neer dat je een hele administratie wilt optuigen voor een enkel incidenteel geval (als zich dat al voordoet). Doe gerust hoor, maar Ik althans zie er de toegevoegde waarde niet van in. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 3 sep 2021 14:26 (CEST)

Sjabloon chemisch element

Zou graag een infobox 'Chemisch element' naast de artikelen over chemische elementen willen hebben, vergelijkbaar met die op Wikipedia (https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Koper_(element), maar dan alleen met die informatie dié voor kinderen te begrijpen is: Infobox element | Afbeelding = | Bijschrift = | Latijnse naam = | Symbool = | Atoomnummer = | Soort = Overgangsmetaal, edelmetaal, gas | Kleur = | Smeltpunt (oC) = 1357 | Kookpunt (oC) = 2843 Mvrgr. Hanssain (overleg) 27 aug 2021 12:23 (CEST)

Die kun je maken door een huidige infobox te kopiëren en wat te veranderen. Zelf heb ik daar nu geen tijd voor, ik ben nu op vakantie en de school begint volgende week weer. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 aug 2021 14:50 (CEST)
Sorry, heb een poging gewaagd, maar krijg het niet voor elkaar. Staat onder Sjabloon:Info Chemisch element. I.i.g. nog fijne vakantie Rots61. Mvrgr. Hanssain (overleg) 27 aug 2021 18:09 (CEST)
Ik zou het eventueel kunnen doen van het weekend. Moet er naast de bovenste informatie nog meer dingen in? En welke kleur wil je? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 aug 2021 16:49 (CEST)
Dag Hans, ik heb de gewenste infobox voor je neergezet. Kijk maar of je er iets mee kunt. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 27 aug 2021 20:09 (CEST)
Het was even puzzelen en proberen (Er zaten nog wat kleine foutjes in het sjabloon), maar het is gelukt. Grijs is een prima kleur overigens. Bedankt voor jullie inzet. MVRGR. Hanssain (overleg) 27 aug 2021 22:15 (CEST)

Plaatje stikstofkringloop

Bedankt Mike1023. Die kon ik dus niet vinden in het Nederlands. Gr. Hanssain (overleg) 3 sep 2021 15:55 (CEST)

Wikikids logo?

Geen Wikikids logo te zien bij tabbladen

Hallo,

Ik kan geen Wikikids logo meer zien bij de tabbladen bovin het scherm, is dit de bedoeling of een fout?

Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 10 sep 2021 12:18 (CEST)

Dat is een bug. Als je nog meer bugs tegenkomt, kun je deze achterlaten op deze pagina achterlaten. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 sep 2021 20:30 (CEST)

Kladblok bij een pagina

Hallo,

Terwijl ik de pagina Fokker aan het maken was kwam ik opeens op het idee om een kladblok als tabje naast 'overleg' neer te zetten op elke pagina. Zoals je ziet op het artikel van Fokker zet ik nu mijn foto's die ik later ga gebruiken onderin de pagina zelf, maar dit kan in de weg zitten als je toch iets voor in de toekomst wilt bewaren en bijvoorbeeld niet weet hoe je zelf een kladblok moet maken of er gewoon makkelijk bij wilt kunnen. Een makkelijke oplossing zou zijn om dus naast 'overleg' bog iets te maken waar je alles wat je in de toekomst kwa foto's en tekst wil gebruiken neer te zetten wat op het moment zelf niet kan.

Ik heb ook nagedacht over de mogelijke nadelen:

 • Alhoewel een kladblok is bedoeld om op te 'kladderen' kunnen gebruikers er ook onnodig veel op kliederen
 • Als we dit bij elke pagina doen wordt dat 1,5× (1 (Standaardpagina) + 1 (overleg) + 1 (het nieuwe kladblok) : 2) meer pagina's om te checken en te moderatoren (als dat een goed woord is)

Ik wil graag jullie mening horen.

Groetjes, Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 10 sep 2021 15:52 (CEST)

Nieuwe gebruikers kunnen hun eigen gebruikerspagina gebruiken om dingen op te slaan. Door een kladbloklinkje komen er heel veel halve eindjes die nooit afgemaakt zullen worden denk ik. Als nieuwe gebruikers het zien zullen deze het misschien gebruiken, maar dan komt het uiteindelijk niet bij het artikel waar ze het misschien anders neer hadden gezet. Je kunt simpel met javascript een linkje toevoegen in de zijbalk, sla het op op je common.js en je kunt het direct gebruiken. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 sep 2021 20:46 (CEST)

mw.loader.using('mediawiki.util', function() { mw.util.addPortletLink('p-tb', 'https://wikikids.nl/Special:MyPage/Kladblok', 'Kladblok', '#kladbloklink', "Bewerk mijn kladblok"); });

Oké, ik snap het. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 11 sep 2021 09:59 (CEST)

portaal

mag ik een portaal maken

Het is handig om al veel bewerkingen op WikiKids gedaan te hebben om een portaal te maken. Er is al een portaal over de Romeinse Oudheid. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 okt 2021 14:57 (CEST)

Kinderboekenweek 2021

Vandaag start de 67ste Kinderboekenweek 2021 die loopt t/m 17 oktober. Beroepen staan dit jaar centraal want het thema is ‘Worden wat je wil’. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 6 okt 2021 19:23 (CEST)

PIM-systeem

Hallo, heb een artikel aangemaakt over het PIM-systeem. Een zoeksysteem welke gebruikt wordt in (school-)bibliotheken. Heb linken gelegd naar de portalen en categorieën in WIKIKIDS. Wellicht moeten er daar nog een aantal bij. Kinderen kunnen hiermee "rondsnuffelen" in WIKIKIDS zonder een zoekterm in te voeren (wat nog wel eens problemen geeft met de juiste spelling). Vraag: is het wellicht een idee om een vaste link hiernaar toe te plaatsen op de hoofdpagina? Ik denk ook dat je bezoekers dan nog beter wegwijs maakt op WIKIKIDS. MVRGR. Hanssain (overleg) 22 okt 2021 13:05 (CEST)

Zie dat de koppeling naar het PIM-systeem geplaatst is bij Portalen op de startpagina! Top! MVRGR. Hanssain (overleg) 24 okt 2021 14:18 (CEST)

Gebruiker:Onedirection

Ik kwam zojuist de gebruiker Onedirection tegen. Mag zo'n gebruikersnaam op WikiKids? Ik zit namelijk een beetje te twijfelen. Wouter15 overleg · (MOD). 26 okt 2021 19:16 (CEST)

Naar mijn mening niet, hoewel zo'n gebruikersnaam geen betrekking heeft op één persoon heeft het wel betrekking op een groep van personen (namelijk) een band. Was de naam geweest OneDirectionFan of zou iets, dan was het een ander verhaal (aangezien er dan geen verwarring ontstaat). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 okt 2021 19:43 (CEST)

Categorie:Alles aangepast aan PIM-systeem

Hallo Moderatoren, Heb de laatste bijgewerkte overzicht Categorie:Alles op mijn kladblok klaarstaan om overgezet te worden. Mike en Rots weten er van. Deze 'startpagina' is nu helemaal ingericht naar het PIM-systeem, met behoud van die categorieën die reeds aanwezig waren. Ik denk dat alle hoofdtakken nu wel aanwezig zijn. Aan jullie de vraag nog een keer kritisch te kijken en het over te zetten. Bij het PIM-systeem is overigens te zien dat veel portalen al de lading dekken, maar dat op sommige vlakken nog portalen erbij gemaakt kunnen worden. Mvrgr. Hanssain (overleg) 30 okt 2021 11:49 (CEST).

Bedankt voor het overzetten. Hanssain (overleg) 3 nov 2021 16:53 (CET)

Taalgids

Dag allemaal, de komende tijd wil ik me focussen op een kleine taalgids voor gebruikers. Dit wordt een verzameling van hulppagina's (in de WikiKids-naamruimte), die gebruikers kunnen gebruiken om dingen snel terug te zoeken. Mochten moderatoren (en ervaren gebruikers) zien dat een nieuwe gebruiker iets vaak verkeerd (doet zoals het niet gebruiken van hoofdletters), kun je hier eenvoudig naar verwijzen. De onderwerpen waar ik me op wil richten zijn het gebruik van hoofdletters (wanneer wel en niet) en interpunctie (welk leesteken wanneer). Hierna wil ik dit uitbreiden met bijvoorbeeld samenstellingen. Een link zal geplaatst worden op Portaal:Kids2. Dit is ook handig voor opdrachten van scholen, etc. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 nov 2021 19:46 (CET)

onjuiste waarschuwing!

die smileys moesten omdat het artikel erover ging!

Als je wat meer bewerkingen doet, krijg je geen waarschuwingen meer. We hebben die waarschuwingen omdat er soms kinderen expres rare smileys opzetten. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 nov 2021 17:21 (CET)

die smileys moesten omdat het artikel erover ging! kunnen jullie alsjeblieft de waarschuwing weghalen...

Ik heb de tekst die je neer wilde zetten, op de pagina gezet. Dan kun je het nog aanpassen. Je kunt het artikel hier vinden. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 nov 2021 00:50 (CET)

Interne fout

Hallo allemaal, ik keek eerder vandaag even rond op WikiKids en zag toen dat sommige &oldid= links (als voorbeeld de link op mijn GP naar 'mijn oude GP') niet meer werken en de fout 'Fatale fout van type "Error"' laat zien. Ik weet niet wat de oorzaak ervan is en of het al is besproken, maar ik wil graag weten waarom dit gebeurt. Face-wink.svgDeGroteEmojii 10 nov 2021 12:39 (CET)

Dat komt waarschijnlijk omdat de software geüpdated is. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 nov 2021 00:29 (CET)
Ah oké. Dacht al dat het zoiets was Face-tongue.svg. Face-wink.svgDeGroteEmojii 11 nov 2021 15:42 (CET)

Aantal geüploade plaatjes

Hallo, het systeem telt maar 1 plaatje als zijnde geüpload. Heb er meer gedaan, maar kennelijk worden die niet geteld. Niet dat het erg is, maar ben vooral benieuwd hoe dat komt. Kan momenteel ook geen plaatjes vanuit Wikimedia commons e.d. plaatsen via de gebruikelijke weg. Via brontekst gaat nog wel. MVRGR. Hanssain (overleg) 10 nov 2021 13:39 (CET)

Als het goed is, doet Wikimedia Commons het weer via de visuele editor. Dat tweede komt door verschillende bugs in de badges. Omdat Apoo dit ontwikkeld heeft, en nu eigenlijk niemand toegang heeft, worden er geen aanpassingen gedaan aan de code. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 nov 2021 00:39 (CET)
Bedankt voor de uitleg. Gr. Hanssain (overleg) 15 nov 2021 17:21 (CET)

Sjabloon wetenschapper

L.s. Nu ALLE chemische elementen zijn beschreven heb ik gezocht naar een Sjabloon:infobox wetenschapper, maar kon deze niet vinden. Zou kunnen lijken op Sjabloon:Infobox acteur, met i.p.v. carrière het vakgebied en de ontdekkingen / uitvinding(en). Is er al iets dergelijks? Is het wenselijk? Heb een concept op mijn kladblok gezet. Mvrgr. Hanssain (overleg) 24 nov 2021 14:17 (CET)

Een infobox over wetenschappers is er op dit moment nog niet. Zo'n sjabloon is al vrij snel nuttig, want het kan op verschillende artikelen gebruikt worden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 24 nov 2021 20:36 (CET)
Wikipedia heeft een infobox wetenschapper. De trefwoordenlijst / parameters kun je gewoon kopiëren. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 24 nov 2021 22:37 (CET)
Gaan we dat doen ;). Hoop dat er geen fout in zit, maar dat zien we dan wel. Mvrgr Hanssain (overleg) 25 nov 2021 11:10 (CET)
PaulD, zag je bericht net pas. Heb even gekeken. Sjabloon wat ik nu bij Leonardo da Vinci heb gebruikt geeft voldoende info voor kinderen. Die van Wikipedia is wel heel erg uitgebreid. Maar mocht die wel gewenst worden, kan het nog altijd worden aangepast. Mvrgr. Hanssain (overleg) 25 nov 2021 11:29 (CET)

Wiki Award voor een reeks artikelen

Is er (al) een award voor een reeks artikelen? MVRGR. Hanssain (overleg) 9 dec 2021 15:39 (CET)

Nee, die is er (nog) niet. Ik weet ook niet of dat handig is om te maken. Er zijn maar een paar gevallen wanneer je deze gaat gebruiken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 dec 2021 21:08 (CET)

Gouden WikiKids Award

Iedereen kan weer stemmen voor de Gouden WikiKids Award 2021, iedereen met meer dan 25 bewerkingen kan stemmen. Je kunt simpel stemmen door * {{voor}} - ~~~~ te typen bij 4 artikels op de pagina WikiKids:Awards. Je kunt tot en met 20 december stemmen. Daarna gaat de tweede ronde in, meer informatie kan je vinden op Wikikids:Awards. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 dec 2021 21:08 (CET)

Briefje van Jan

Columnist Jan Dijkgraaf ("Briefje van Jan") raadpleegt ook Wikikids. Kijk maar: "Omdat veel Nederlanders dom zijn (de partijen van Rutte 3 haalden niet voor niets op 17 maart een meerderheid ;-)), kijk ik dan ook altijd even op Wikikids. Zodat ik het eventueel in kíndertaal kan uitleggen." (In: "The Post Online", 28-11-2021, ZIEHIER.) Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 11 dec 2021 20:28 (CET)

Ook weer een beetje publiciteit! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 dec 2021 20:33 (CET)

Zie ook

Is het mogelijk dat de doorverwijzing

Farm-Fresh bullet go.png Kleine letters hè!

in een groter letterformaat gezet kan worden? Het is nu zo priegelig, dat het zeker op een mobiel amper te lezen is. MVRGR. Hanssain (overleg) 20 dec 2021 15:54 (CET)

Aangepast, ik weet niet of het nodig/handig is om de lettergrootte voor mobiel speciaal aan te passen voor dit sjabloon. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 dec 2021 23:03 (CET)
Hoi Rots61, op de PC is het een stuk beter! Ik weet niet of het veel moeite is om het voor mobiel aan te passen, maar dat zou wel prettig zijn. Mvrgr Hanssain (overleg) 29 dec 2021 11:56 (CET)

Statistieken

Zijn er nog pagina's waarvan jullie graag specifieke statistieken van willen zien? Op dit moment heb ik al een paar artikelen gekozen uit de "nieuwe pagina's" sectie. Hier zal per dag de bezoekersaantallen van worden gegeven (. Van de hoofdpagina en van 4 andere artikelen per maand. Die 4 artikelen komen uit de sectie "artikel van de week". Van datums die buiten de Nederlandse vakanties vallen, hiervan heb ik ook gevraagd om informatie per dag. Er komt als het goed is ook een overzicht van het hele jaar. En eentje van de afgelopen 7 dagen. Dus kortom, zijn er nog andere links waarvan we graag willen weten hoe het met de bezoekersaantallen staat? Dan kan ik die direct meenemen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 dec 2021 22:59 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=701588"