Help mee! Maak een account of meld je aan.

Farm-Fresh twitter 1.png Volg ons op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates! Farm-Fresh facebook.png

Wikikids:Clubhuis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Schrijfwedstrijd

Geachte gebruikers en moderatoren, ik ben op een leuk en uitdagend idee gekomen voor een nieuw soort jaarlijkse wedstrijd.

Het gaat om wie de meeste goede, nuttige artikelen maakt binnen 1 of 2 weken tijd. Een artikel wordt geteld als het aan de volgende regels voldoet:

 • Is geen sjabloon:, Wikikids:, Speciaal:, etc...
 • bevat meer dan een kopje en twee subkopjes
 • bevat meer dan 30 regels tekst
 • bevat een plaatje
 • is geen spam/vandalisme
 • is minstens 2KB groot'
 • heeft minstens 1 geldige bron
 • Is duidelijk niet een half 'af' artikel

Dit heb ik bedacht om meer personen te stimuleren om artikelen te schrijven en Wikikids zo ook een grotere bron voor informatie wordt voor kinderen.

Ik hoor wat jullie van het idee vinden, Groetjes Eize01

Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 11 feb 2021 10:42 (CET)

Tegen Tegen - Daarmee krijg je allemaal half afgemaakte artikelen, ik zie meer in 1 goed artikel dan een hoop kleintjes. Rolitic06 Overleg 11 feb 2021 13:03 (CET)
Daarom heb er richtlijnen bij gezet die dat voorkomen, maar ik kan als regel toevoegen dat ze duidelijk af moeten zijn. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 11 feb 2021 15:10 (CET)
Welk artikel is er op een Wiki nou af.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 feb 2021 15:18 (CET)
@Rots61 volgens mij interpreteer jij mijn opmerking verkeerd, het kan namelijk zo zijn dat (nieuwe) gebruikers als ze op de 30 regels zitten er mee stoppen maar het is niet zo dat alle artikelen af zijn. @Eize01, ik denk niet dat het reëel is dat iemand (wie??) moet gaan controleren of hij vindt dat het afgemaakt is. Daarom zie ik er meer in dat er gewoon een wedstrijd komt met 1 artikel per persoon waarbij je je ook kan verdiepen in een onderwerp waardoor je uiteindelijk gewoon een paar hele goede artikelen in plek van afgeraffelde artikelen omdat je er dan meer kan maken. Rolitic06 Overleg 11 feb 2021 15:40 (CET)
Bedoelde het niet serieus, meer als grapje. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 feb 2021 21:17 (CET)
@Rolitic, Ik denk dat het best duidelijk is wanneer iemand een artikel heeft afgeraffeld of wanneer iemand er ook echt zijn best voor heeft gedaan en er zijn ook altijd wel gebruikers of moderatoren die onpartijdig zijn en het willen controleren. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 08:43 (CET)
Persoonlijk denk ik niet dat dat heel veel uitmaakt, ik vraag me daarnaast ook af of je er nieuwe gebruikers mee trekt maar verder laat ik deze kwestie wel aan de moderators over. Rolitic06 Overleg 12 feb 2021 09:21 (CET)
Het gaat niet per se over het trekken van nieuwe gebruikers, maar ook zodat nieuwe gebruikers geënthousiasmeerd worden. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 09:34 (CET)
Dat bedoel ik nou juist, je bent nieuw en dan is er ineens een wedstrijd om zoveel mogelijk artikelen te schrijven. Ik zou persoonlijk veel enthousiaster worden bij een wedstrijd waarbij je een goed artikel moet schrijven en veel minder bij zoveel mogelijk, dat lijkt me ook moeilijk als je bijvoorbeeld thuis een tijdslimiet hebt voor internet, ik heb dat niet en dus sowieso veel meer tijd, daarnaast zijn sommige gebruikers veel meer ervaren en hebben die de techniek beter in de handen, als je gewoon 1 artikel moet schrijven kan je je als nieuwe gebruiker ook veel meer verdiepen in hoe alles werkt enzo. Maar nogmaals, ik laat een moderator wel beslissen of zo'n wedstrijd gehouden word. Rolitic06 Overleg 12 feb 2021 10:06 (CET)
Misschien kunnen we de wedstrijd dan alleen voor beginners maken, en als er een tijdslimiet voor internet is ga ik er niet vanuit dat je je dan zou inschrijven. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 11:26 (CET)

Statistieken van 2020 (vorig jaar)

Dag allemaal,

ik heb van Gerarddummer de statistieken van WikiKids doorgekregen met de populairste pagina's van 2020. De 20 populairste pagina's zijn:

 1. Hoofdpagina (www.wikikids.nl/)
 2. Chinese sterrenbeelden
 3. Sterrenbeeld
 4. Lijst van vlaggen van de wereld
 5. WikiKids:Boomhut
 6. Hoofdpagina (www.wikikids.nl/hoofdpagina)
 7. Provincies van Nederland
 8. Tweede Wereldoorlog
 9. Middeleeuwen
 10. Eerste Wereldoorlog
 11. Lijst van grote Nederlandse steden
 12. Portaal:Kids
 13. Vulkaan
 14. Provincies van België
 15. 12-uurssysteem
 16. WikiKids:Alarm
 17. Romeinse Rijk
 18. Jezus Christus
 19. Lijst van dinosaurussoorten
 20. Romeinen

Daarnaast is er kleine daling ten opzichte van 2019. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 feb 2021 15:00 (CET)

Aanvraag voor de volgende portalen

Dag iedereen, ik wil graag de volgende portalen aanvragen, waar ik de komende maanden aan wil werken:

 • Portaal:Mexico - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. Ontwerp is al af! Ik ga eerst wat rode links aanmaken voordat het portaal in de juiste naamruimte komt.
 • Portaal:Australië - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. Ik was al bezig met een beginnetje!
 • Portaal:Voeding - als onderdeel van Portaal:Biologie. Portaal zal gaan over voedingsstoffen (zoals koolhydraten, eiwitten, etc.), voedingsmiddelen (fruit, groente, etc.), bekende gerechten (taco, Engels ontbijt, etc.) en keukengerei (bestek, blikopener, etc.).

Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 feb 2021 00:14 (CET)

Portaal:NieuwZeeland

Mag ik portaal NZ lanceren? Je kan hem vinden op mijn kladblok. Rolitic06 Overleg 25 feb 2021 10:55 (CET)

Ja is goed! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 feb 2021 11:19 (CET)

Het zit erop!

Beste allemaal, toen ik in 2009 in aanraking kwam met WikiKids, bestonden we pas 3 jaar. Nu zijn we twaalf jaar verder: een ongelofelijk lange periode. Een periode waarin ik WikiKids heb zien groeien tot de wiki welke het vandaag de dag is. Ik heb een hoop gebruikers zien komen en gaan. Ik heb intens veel vandalisme teruggedraaid en vandalen geblokkeerd. En tot slot ook WikiKids nog even in een nieuw jasje gestoken. Zo zoetjes aan is het na 12 jaar wel een keer mooi geweest. Ik ga er dus mee stoppen. Ik wil een ieder van jullie onwijs bedanken voor de samenwerking de afgelopen 12 jaar. Ik denk dat we met z'n allen er echt iets moois van hebben gemaakt. Ik hoop dat jullie daar nog een lange tijd mee door zullen gaan! Groet, :) apoo overleg 27 feb 2021 17:39 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=655558"