Wikikids:Clubhuis

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 26 jan 2017 om 17:14 (Aantal mededelingen (januari 2017))
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in het clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Dit is de plek voor volwassenen en moderatoren om te overleggen. Ben jij een normale gebruiker? Overleg dan in de WikiKids Boomhut! Hier kun je als volwassene je vragen stellen aan andere volwassenen of moderatoren. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen! Oude vragen vind je in het Clubhuis archief.

 • Hier mag je alleen een vraag stellen als je een volwassene of moderator bent!


Klik hier om een vraag te stellen!

Gezocht: Moderator!

Hallo iedereen, De jaarlijkse traditie is een halfjaartje verschoven, maar we zetten hem voort. Om ons moderatorenteam te verstevigen, zoeken we nieuwe moderatoren. Wil je meedoen? Lees dan verder!

Belangrijk
Om kans te maken om moderator te worden is het belangrijk dat

 • ... je langer dan 6 maanden geregistreerd bent op WikiKids.
 • ... je eerste bewerking op WikiKids minimaal 6 maanden oud is.
 • ... je nuttige bijdragen (minimaal 1000 bewerkingen in de hoofdnaamruimte) levert aan artikelen van WikiKids.
 • ... je weet hoe je andere gebruikers goed moet aanspreken.
 • ... je zinvolle aanvullingen doet aan WikiKids.
 • ... je akkoord gaat met alle regels zoals die op WikiKids:Moderator worden vermeld staan.

Wat verwachten wij?
Moderator zijn is leuk maar brengt ook een hoop verplichtingen met zich mee, daarom verwachten wij dat

 • ... je minstens 3 keer per week bewerkt op WikiKids
 • ... je regelmatig de Recente Wijzigingen controleert.
 • ... je vandalisme zo snel mogelijk herstelt en gebruikers volgens de richtlijnen blokkeert.
 • ... je de verwijdernominaties in de gaten houd en correct afhandelt.
 • ... je beschikbaar bent en snel antwoord op vragen die worden gesteld in de boomhut of op je overlegpagina.
 • ... je nieuwe gebruikers een warm welkom bied en begeleid op de punten waar ze nog hulp nodig hebben.

Aanmelden
Ben jij er helemaal klaar voor? Meld je dan aan door een e-mail te sturen met daarin je motivatiebrief. Via deze pagina » kun jij je motivatiebrief versturen. Lees eerst deze pagina goed door om te weten wat het moderatorwerk inhoud. Je kunt je opgeven tot 29 november 2016 23:59. Hierna zullen wij één of twee gebruikers aanstellen als moderator. Vermeld in je motivatiebrief sowieso

 • ... waarom wij jou moeten kiezen als moderator.
 • ... wat jij bij kan dragen aan WikiKids.
 • ... wat je de afgelopen periode al aan moderatorwerk hebt verricht op WikiKids.

Veel succes!
Met dank aan apoo voor het overnemen van zijn bericht.
Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 22 nov 2016 13:07 (CET)

Beste mensen. Dank voor alle aanmelding. De inschrijving is gesloten. Aanmelden kan niet meer. In de loop van de week komt er meer duidelijkheid van wie er moderator is geworden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 30 nov 2016 14:56 (CET)

Gebruiker van het Jaar?

Hallo allemaal,

Even kort ter inventarisatie: lijkt het jullie een goed en leuk idee om een soort prijs uit te reiken aan een gebruiker, nl. Gebruiker van het Jaar. Dit mag een nieuwe of ervaren gebruiker zijn, een moderator of een gebruiker, oftewel: alle gebruikers mogen.

Uitreiking

Ik zie de uitreiking als volgt:

 • Ronde 1: iedereen mag een ander nomineren. Je mag ook bij iedereen zeggen of je het eens bent met de nominatie of niet. Met een voor/tegen verhouding van minimaal 75%/25% ga je door naar de 2e ronde.
 • Ronde 2: iedereen mag op één persoon stemmen voor de titel. De genomineerden mogen niet stemmen. De gene met de meeste stemmen wint.

Deze persoon krijgt dan de titel Gebruiker van het Jaar 2016 (in een gebruikersbox).

minpunten

Natuurlijk kan er ruzie ontstaan, maar ik acht de huidige garde volwassen genoeg voor dit.

Geef je mening!

Groetjes, Grab hand animation.gifWiki7 overleg (mod) 16 dec 2016 12:18 (CET)

Neutraal Neutraal, er zijn eigenlijk evenveel minpunten als het tegenovergestelde maar toch stel ik me neutraal. Animated-Flag-Netherlands.gif Aspiringshortlot overleg? 16 dec 2016 17:07 (CET)
Hoewel een titel voor de winnende gebruiker een eer is, ben ik bang dat zo'n titel afbreuk doet aan andere gebruikers. Vrijwilligers hebben niet onbeperkte mogelijkheden om aan WikiKids bij te dragen (door school, werk, gezondheidsproblemen, afspraken en andere dingen die in het echte leven afspelen), en ik zie graag dat zij zich gesteund voelen. Southparkfan 16 dec 2016 17:15 (CET)
Per Southparkfan. We werken met z'n allen hard aan WikiKids. Gebruiker van het jaar doet daar een beetje afbreuk aan. Desondanks is kerst en het einde van het jaar misschien wel een mooie gelegenheid om te overwegen mensen een ster te geven voor hun inzet. :) apoo overleg - moderator 16 dec 2016 17:28 (CET)
Ik ben het eens met de twee bovenstaande. Aan de ene kant lijkt het me wel mooi om mensen die extra hard werken een bedankje te sturen, maar mensen die wat minder hard kunnen werken, aangezien ze simpelweg minder tijd hebben, moeten dan niet over het hoofd worden gezien. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 16 dec 2016 17:32 (CET)

categorieën enkelvoud of meervoud?

Vanaf februari ga ik beginnen met hercategoriseren, wat in fasen gebeurd, en hoop alle fasen voor augustus af te hebben. Een hoop werk inderdaad. Echter merk ik dat er door het verschil in meervoud en enkelvoud wat onduidelijkheden zijn met categoriseren. Met namen heb je er geen problemen mee, maar met groeperingen wel. Daarom vraag ik jullie: Is het handiger om alle categorieën in meervoud OF enkelvoud te zetten? Graag hoor ik jullie reactie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 23 jan 2017 21:57 (CET)

Aantal mededelingen (januari 2017)

Beste iedereen,
graag houd ik iedereen op de hoogte van wat er allemaal gebeurd, het liefst iedere maand (voorname voor het nieuwe jaar).

Als eerste zou ik willen benadrukken dat volgende maand, en de maand daarna ook nog, onze DoeActiviteit over de Tweede Kamerverkiezingen 2017 op de agenda staat. Tijdens deze maanden staat, vanaf 1 februari, een linkje naar deze DoeActiviteit in onze sitenotice. Op hetzelfde moment staat onze Facebook- en Instagrampagina ook in het teken van de verkiezingen. Elke week komt een partij en zijn partijleider aan bod en daarnaast nog een andere artikel wat los staat van politiek (voor de variatie).

Ten tweede waren er deze maand een hoop initiatieven over onder andere het artikel/afbeelding van de week en de populariteit van WikiKids (in het bijzonder in Vlaanderen). Hierover heb ik eerder deze week contact gehad met het bestuur. Het probleem omtrent de afbeelding/artikel van de week is verzonden naar Kennisnet en daar probeert iemand het op te lossen. Omtrent de populariteit wordt er een vergadering van het bestuur gepland. Over de uitkomsten van beide stukken houd ik jullie op de hoogte. Hierbij bedank ik de betrokken gebruikers voor het aankaarten van deze problemen.

Tevens wordt deze maand begonnen met de herinrichten van het categoriesysteem. Hiervoor dien ik echter nog reactie nodig te hebben op bovenstaande vraag.

Verder wil ik nog de gebruikers bedanken die hebben meegeholpen bij het updaten van de artikelen waar Barack Obama nog stond als president van de VS, gelijk na de inauguratie van Donald Trump. Ik hoop dat iedereen bijna klaar is met alle toetsen en wens jullie een rustiger februari toe. Thüss, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 26 jan 2017 17:13 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=472621"