Wikikids:Clubhuis

Uit Wikikids
Versie door Apoo (overleg | bijdragen) op 11 jan 2017 om 16:06 (Wijzigingen door Ellazelcer (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Mike1023)
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in het clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Dit is de plek voor volwassenen en moderatoren om te overleggen. Ben jij een normale gebruiker? Overleg dan in de WikiKids Boomhut! Hier kun je als volwassene je vragen stellen aan andere volwassenen of moderatoren. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen! Oude vragen vind je in het Clubhuis archief.

 • Hier mag je alleen een vraag stellen als je een volwassene of moderator bent!


Klik hier om een vraag te stellen!

Gezocht: Moderator!

Hallo iedereen, De jaarlijkse traditie is een halfjaartje verschoven, maar we zetten hem voort. Om ons moderatorenteam te verstevigen, zoeken we nieuwe moderatoren. Wil je meedoen? Lees dan verder!

Belangrijk
Om kans te maken om moderator te worden is het belangrijk dat

 • ... je langer dan 6 maanden geregistreerd bent op WikiKids.
 • ... je eerste bewerking op WikiKids minimaal 6 maanden oud is.
 • ... je nuttige bijdragen (minimaal 1000 bewerkingen in de hoofdnaamruimte) levert aan artikelen van WikiKids.
 • ... je weet hoe je andere gebruikers goed moet aanspreken.
 • ... je zinvolle aanvullingen doet aan WikiKids.
 • ... je akkoord gaat met alle regels zoals die op WikiKids:Moderator worden vermeld staan.

Wat verwachten wij?
Moderator zijn is leuk maar brengt ook een hoop verplichtingen met zich mee, daarom verwachten wij dat

 • ... je minstens 3 keer per week bewerkt op WikiKids
 • ... je regelmatig de Recente Wijzigingen controleert.
 • ... je vandalisme zo snel mogelijk herstelt en gebruikers volgens de richtlijnen blokkeert.
 • ... je de verwijdernominaties in de gaten houd en correct afhandelt.
 • ... je beschikbaar bent en snel antwoord op vragen die worden gesteld in de boomhut of op je overlegpagina.
 • ... je nieuwe gebruikers een warm welkom bied en begeleid op de punten waar ze nog hulp nodig hebben.

Aanmelden
Ben jij er helemaal klaar voor? Meld je dan aan door een e-mail te sturen met daarin je motivatiebrief. Via deze pagina » kun jij je motivatiebrief versturen. Lees eerst deze pagina goed door om te weten wat het moderatorwerk inhoud. Je kunt je opgeven tot 29 november 2016 23:59. Hierna zullen wij één of twee gebruikers aanstellen als moderator. Vermeld in je motivatiebrief sowieso

 • ... waarom wij jou moeten kiezen als moderator.
 • ... wat jij bij kan dragen aan WikiKids.
 • ... wat je de afgelopen periode al aan moderatorwerk hebt verricht op WikiKids.

Veel succes!
Met dank aan apoo voor het overnemen van zijn bericht.
Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 22 nov 2016 13:07 (CET)

Beste mensen. Dank voor alle aanmelding. De inschrijving is gesloten. Aanmelden kan niet meer. In de loop van de week komt er meer duidelijkheid van wie er moderator is geworden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 30 nov 2016 14:56 (CET)

Gebruiker van het Jaar?

Hallo allemaal,

Even kort ter inventarisatie: lijkt het jullie een goed en leuk idee om een soort prijs uit te reiken aan een gebruiker, nl. Gebruiker van het Jaar. Dit mag een nieuwe of ervaren gebruiker zijn, een moderator of een gebruiker, oftewel: alle gebruikers mogen.

Uitreiking

Ik zie de uitreiking als volgt:

 • Ronde 1: iedereen mag een ander nomineren. Je mag ook bij iedereen zeggen of je het eens bent met de nominatie of niet. Met een voor/tegen verhouding van minimaal 75%/25% ga je door naar de 2e ronde.
 • Ronde 2: iedereen mag op één persoon stemmen voor de titel. De genomineerden mogen niet stemmen. De gene met de meeste stemmen wint.

Deze persoon krijgt dan de titel Gebruiker van het Jaar 2016 (in een gebruikersbox).

minpunten

Natuurlijk kan er ruzie ontstaan, maar ik acht de huidige garde volwassen genoeg voor dit.

Geef je mening!

Groetjes, Wiki7!Wiki7 (overleg) Mail mij! mod 16 dec 2016 12:18 (CET)

Neutraal Neutraal, er zijn eigenlijk evenveel minpunten als het tegenovergestelde maar toch stel ik me neutraal. Animated-Flag-Netherlands.gif Aspiringshortlot overleg? 16 dec 2016 17:07 (CET)
Hoewel een titel voor de winnende gebruiker een eer is, ben ik bang dat zo'n titel afbreuk doet aan andere gebruikers. Vrijwilligers hebben niet onbeperkte mogelijkheden om aan WikiKids bij te dragen (door school, werk, gezondheidsproblemen, afspraken en andere dingen die in het echte leven afspelen), en ik zie graag dat zij zich gesteund voelen. Southparkfan 16 dec 2016 17:15 (CET)
Per Southparkfan. We werken met z'n allen hard aan WikiKids. Gebruiker van het jaar doet daar een beetje afbreuk aan. Desondanks is kerst en het einde van het jaar misschien wel een mooie gelegenheid om te overwegen mensen een ster te geven voor hun inzet. :) apoo overleg - moderator 16 dec 2016 17:28 (CET)
Ik ben het eens met de twee bovenstaande. Aan de ene kant lijkt het me wel mooi om mensen die extra hard werken een bedankje te sturen, maar mensen die wat minder hard kunnen werken, aangezien ze simpelweg minder tijd hebben, moeten dan niet over het hoofd worden gezien. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 16 dec 2016 17:32 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=470957"