Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 66: Regel 66:
 
Hallo allen, kan iemand helpen het automatisch wisselen van het maandelijkse artikel weer op gang te krijgen op [[Portaal:Architectuur]]? Zie dat de teksten (sjablonen) aanwezig zijn, maar ergens gaat iets niet goed. Mijn kennis gaat niet ver genoeg om te zien waar het aan ligt. Bedankt alvast. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 2 mei 2022 17:38 (CEST)
 
Hallo allen, kan iemand helpen het automatisch wisselen van het maandelijkse artikel weer op gang te krijgen op [[Portaal:Architectuur]]? Zie dat de teksten (sjablonen) aanwezig zijn, maar ergens gaat iets niet goed. Mijn kennis gaat niet ver genoeg om te zien waar het aan ligt. Bedankt alvast. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 2 mei 2022 17:38 (CEST)
 
:Opgelost, het was een klein foutje, wat nu is opgelost. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 mei 2022 23:50 (CEST)
 
:Opgelost, het was een klein foutje, wat nu is opgelost. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 mei 2022 23:50 (CEST)
 +
::Top, dank je wel Rots61! Gr.[[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 3 mei 2022 08:07 (CEST)

Versie van 3 mei 2022 08:07

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

  • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
  • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Moneteur

Mag ik moneteur worden op wikikids ?????????????

hai, (ik denk dat je moderator bedoeld, we zoeken momenteel geen nieuwe mods maar voor als er een nieuwe gezocht word zijn DIT de benodigdheden/eisen voor meer vragen zie boomhut Mvg, `BIGsmilewil je overleggen?

Portaal over Oekraïne + einde van wikiproject

Dag allemaal, ik heb hier een ontwerp gemaakt voor een portaal over Oekraïne. Tijdens het project zijn veel artikelen aangemaakt en ik wil iedereen bedanken voor hun inzet. Oekraïne is veel beter beschreven op WikiKids als voorheen, dus het doel van het project is zeker behaald. Het leek me leuk om een portaal te maken over Oekraïne, waar lezers makkelijk informatie kunnen vinden over het land (zeker gezien de huidige situatie). Voor een wikiproject staat normaal gesproken een maand (die bijna voorbij is). Op de projectpagina van het portaal kan het project verder voortgezet worden. Aangezien er nog altijd artikelen worden aangemaakt, stel ik voor om het wikiproject door te laten gaan tot en met 31 maart (het einde van de maand). Mochten jullie nog toevoegingen hebben over het portaal en de einddatum van het wikiproject hoor ik het graag. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 mrt 2022 13:47 (CET)

Ziet er goed uit dat portaal Mike. Misschien zou je het blauw van de kaders kunnen veranderen in cyaan-blauw (HEX #0057b7) en geel (#ffd700), wat meer bij de kleur van de vlag past. Wellicht kan de aandacht voorlopig voor het portaal en/of projectpagina op de startpagina blijven staan. Gr. Hanssain (overleg) 19 mrt 2022 14:29 (CET)
Ik heb de kleuren aangepast en een banner toegevoegd. Misschien kunnen we het beter in de sitenotice (het bericht bovenaan iedere pagina) een link naar het portaal zetten met als tekst: "Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne."? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mrt 2022 13:17 (CET)
Wat mij betreft OK. Er ontbrak nog een Oblast. Met de 'overlopers' erbij zijn het er 25. Heb dat overal aangepast. Gr. Hanssain (overleg) 20 mrt 2022 13:37 (CET)
Fantastisch. Ik wacht nog even een paar dagen met het portaal online zetten voor als iemand nog aanvullingen/opmerkingen heeft. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 mrt 2022 14:11 (CET)
Heb nog even via de desktop gekeken. Is er nog iets aan de uitlijning te doen? Of hang dat b.v. van de breedte van het beeldscherm af? Gr. Hanssain (overleg) 21 mrt 2022 17:38 (CET)
Dat hangt idd van de schermgrootte af. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 mrt 2022 14:33 (CET)

Nieuwe artikelen van de week

Dag allemaal, de laatste keer dat onze lijst met artikelen van de week was geüpdatet was in 2020. Na twee jaar is het hoog tijd voor een verzameling van nieuwe artikelen. Ik heb op deze pagina een overzicht gemaakt met alle huidige artikelen en nieuwe artikelen. Zoals je ziet betekent dit het volgende:

  • Alle artikelen die meer dan twee/drie jaar geleden (grotendeels) zijn geschreven worden vervangen. Sommige artikelen wil ik echter zouden, zoals Rooms-Katholieke Kerk of communisme, aangezien het goede artikelen zijn. Deze artikelen staan daarom in beide lijsten en zullen niet veranderd worden.
  • De artikelen Koningsdag en Sinterklaas hebben vaste plekken en houden we ook vast in de desbetreffende weken.
  • Artikelen die minder dan twee of drie jaar geleden zijn geschreven houden we ook, aangezien deze artikelen vrij recent zijn uitgebreid.

Ik heb de onderwerpen zo divers mogelijk proberen te houden, maar veel langere artikelen (zeker nieuwe) gaan over geschiedenis en aardrijkskunde. Daarom is het vrij lastig om goede artikelen te vinden, die vrij recent zijn geschreven en niet over deze onderwerpen gaan. Ik heb ook nog veel nieuwe artikelen van de week nodig, dus alle suggesties zijn welkom. Heb je een suggestie, plaats het artikel/de artikelen hieronder in de reacties. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 mrt 2022 22:20 (CET)

Hoi Mike, Je hebt sowieso 10 hoofdcategorieën (zie Categorie:Alles). Daar kun je elk 5 subcategorieën uit nemen (dat zijn dus 50 categorieën) en deze verdelen over het jaar. Elk jaar kun je dan per categorie een artikel kiezen. Bijvoorbeeld onder de hoofdcategorie Cultuur heb je muziek. Dan kun je elk jaar een andere muziekstijl nemen of een muziekinstrument. Gr. Hanssain (overleg) 24 mrt 2022 23:06 (CET)
Dat lijkt me inderdaad een leuk idee. We kunnen dan ook ieder jaar een nieuw element uit het periodiek systeem doen. Ik heb nieuwe artikelen ingevuld. Als iemand nog een artikel heeft dat "onmisbaar" is, hoor ik het graag. Wijzigen kan altijd nog. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 mrt 2022 12:13 (CET)
Een gevarieerde lijst zo. Hoop dat dat de bezoekers prikkelt om verder rond te snuffelen. Gr. Hanssain (overleg) 25 mrt 2022 12:34 (CET)

Blokverzoek = beoordelingsverzoek

Eigenlijk zou het blokverzoek een beoordelingsverzoek moeten zijn aan de moderatoren. Er zijn immers mildere sancties, nog voor dat iemand geblokt wordt. Het is maar een suggestie. Gr. Hanssain (overleg) 1 apr 2022 14:05 (CEST)

De pagina is vooral bedoeld voor blokkade verzoeken. Wat mij betreft mag je waarschuwingen uitdelen als iemand een keer iets raars op een artikel zet. Je kan altijd op deze pagina kijken of iemand geblokkeerd moet worden of dat een waarschuwing genoeg is. Als er geen blokkade bijstaat, mag je het sjabloon dat erbij staat ook zelf aan diegene geven. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 apr 2022 20:47 (CEST)
Poeh, het is complexer dan ik dacht. Ik blijf wel meekijken en geef zonodig een beoordelingsverzoek. Gr. Hanssain (overleg) 1 apr 2022 21:59 (CEST)

Nieuwe afbeeldingen van de week

Dag allemaal, nadat de artikelen van de week kort geleden allemaal zijn vernieuwd, leek het me ook leuk om de afbeeldingen van de week te vernieuwen. Mocht iemand een mooie afbeelding hebben, die absoluut niet mag ontbreken, hoor ik het graag. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2022 13:42 (CEST)

Dodo

Hoe leefde de dodo en waarom is hij uitgestorven🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Dag, het antwoord op je vraag staat op de pagina dodo (klik hier). Deze vragen kun je beter stellen in de Boomhut, omdat ze daar sneller beantwoord worden. Het Clubhuis is bedoeld voor volwassenen en moderatoren. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 apr 2022 09:55 (CEST)

Maximum pagina?

Wat is eigenlijk het maximum wat je op een pagina / artikel kwijt kunt? Zoals bijvoorbeeld op de pagina Russische_invasie_van_Oekraïne_in_2022? Moet er een deel 2 komen? Gr. Hanssain (overleg) 10 apr 2022 13:14 (CEST)

Hoi, in principe hebben pagina's geen maximum. In dit geval gaat het artikel natuurlijk om een gebeurtenis die momenteel aan de gang is. Het is nu natuurlijk onduidelijk wanneer de invasie afgelopen zou zijn. Het kan morgen afgelopen zijn (laten we dat hopen) of pas over een maand. Wat je wel kan doen is het overzicht per dag verplaatsen naar een apart artikel "tijdlijn van de Russische invasie van Oekraïne in 2022". Hier kun je dan per dag een overzicht bijhouden van de invasie (op Wikipedia gebeurde dit ook met de eurocrisis). Op het artikel Russische invasie van Oekraïne in 2022 kun je dan een samenvatting plaatsen van het verloop. Ik denk dat dat een goede oplossing is, maar ik weet niet hoe anderen hierover denken. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 apr 2022 13:23 (CEST)
Is uitgevoerd. Pagina Russische invasie aangepast (met verwijzing naar). Gr. Hanssain (overleg) 11 apr 2022 14:33 (CEST)

Storing

Deze week al voor de tweede week een storing ondervonden. Kreeg ook de volgende melding: [f9307709d4ec7bfcb692a042] 2022-04-10 15:55:58: Fatale fout van type "LogicException". Raakt de server vol of zo? Hanssain (overleg) 10 apr 2022 17:58 (CEST)

Twee weken heb ik ook dit probleem twee maal ondervonden. Ik heb geen idee waaraan dit ligt (ik dacht eigenlijk dat dit met mijn eigen verbinding te maken had). Zouden anderen ook hieronder kunnen melden als zij dit probleem hebben? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 apr 2022 13:19 (CEST)
Een bekende fout, zie bijv. HIER onder "ïk ben baccc". Of HIER. Tik op een willekeurige datum en steeds verschijnen dit soort meldingen. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 11 apr 2022 14:26 (CEST)
Bedankt voor de reacties. Ik heb een mail gestuurd over deze problemen en andere problemen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 apr 2022 12:58 (CEST)

Formaat vlag in sjabloon

Hallo allen, zie dat in het sjabloon:Vlag dat deze allemaal ingesteld staan op 20px. In de weergave van een mobiel is dat ongeveer de halve letterhoogte. In Mike z'n handtekening gebeurt hetzelfde met de plaatjes. Even de vlag van België (BEL) uitgeprobeerd met 40px wat er beter uit zag en daarna weer teruggezet naar 20px. Het vlaggetje wordt uitgelijnd onder de schrijflijn (onderkant qypg). Hetzelfde probleem doet zich voor met Sjabloon:Zie ook en Sjabloon:Zie hoofdartikel (wat ook de helft kleiner wordt weergegeven dan de rest van de tekst) maar daar heb ik geen grootte instelling kunnen vinden. Overigens heb ik dat al eens eerder aangekaart. Wellicht is het ingewikkelder dan ik denk en is het vanwege weergaven op verschillende devices niet gelijk te trekken. Wellicht kunnen jullie er toch iets mee. Ik hoor het wel. Bedankt alvast. MVRGR. Hanssain (overleg) 2 mei 2022 14:07 (CEST)

Architectuur, artikel van de maand

Hallo allen, kan iemand helpen het automatisch wisselen van het maandelijkse artikel weer op gang te krijgen op Portaal:Architectuur? Zie dat de teksten (sjablonen) aanwezig zijn, maar ergens gaat iets niet goed. Mijn kennis gaat niet ver genoeg om te zien waar het aan ligt. Bedankt alvast. Gr. Hanssain (overleg) 2 mei 2022 17:38 (CEST)

Opgelost, het was een klein foutje, wat nu is opgelost. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 mei 2022 23:50 (CEST)
Top, dank je wel Rots61! Gr.Hanssain (overleg) 3 mei 2022 08:07 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=714483"