Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Banner voor sociale media)
(Banner voor sociale media)
Regel 210: Regel 210:
 
::Aanvulling: moeten we de ontwerpen uploaden? Ik heb namelijk geen mail op WikiKids, dus een andere oplossing heb ik niet. {{Gebruiker:Didi05/Handtekening}} 10 mei 2020 18:11 (CEST)
 
::Aanvulling: moeten we de ontwerpen uploaden? Ik heb namelijk geen mail op WikiKids, dus een andere oplossing heb ik niet. {{Gebruiker:Didi05/Handtekening}} 10 mei 2020 18:11 (CEST)
 
:::Ik ga een banner ontwerpen, maar kennen jullie een manier om een afbeelding uit te lijnen? En didi: het is de gewone Wikikids banner met een groene achtergrond. Dat vind ik zelf een beetje kaal. De grootte is ook belangrijk; 2560 X 1440 (maximaal. Geloof dat een YouTube banner de grootste is van allemaal) is heel noodzakelijk. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 10 mei 2020 18:16 (CEST)
 
:::Ik ga een banner ontwerpen, maar kennen jullie een manier om een afbeelding uit te lijnen? En didi: het is de gewone Wikikids banner met een groene achtergrond. Dat vind ik zelf een beetje kaal. De grootte is ook belangrijk; 2560 X 1440 (maximaal. Geloof dat een YouTube banner de grootste is van allemaal) is heel noodzakelijk. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 10 mei 2020 18:16 (CEST)
::::Ik heb al iets gemaakt. Kijk [[:Bestand:Voorbeeld banner 3000X3000.png|hier]] maar eens. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 11 mei 2020 08:57 (CEST)
+
::::Ik heb al iets gemaakt. Kijk [[:Bestand:Voorbeeld banner 3000X3000.png|hier]] maar eens. Ik kon de witte achtergrond niet weghalen. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 11 mei 2020 08:57 (CEST)

Versie van 11 mei 2020 om 09:14

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Categorie:Verbeteren

Beste iedereen, twee jaar geleden hebben we er samen voor gezorgd dat de categorie:Verbeteren leeg is. Hier staan de artikelen die veel of weinig verbetering nodig hebben. Momenteel staan er negen artikelen in de categorie. Dit zijn:

Als we allemaal één of twee artikelen verbeteren zijn we er zo doorheen. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 apr 2020 10:39 (CEST)

Goed idee Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD), bedoel je dan dat alleen moderators dat moeten doen of gewoon iedereen?Groetjes Wikipower🌱💖🌹overleg? 21 apr 2020 19:00 (CEST)
Iedereen is vrij om mee te helpen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 apr 2020 19:59 (CEST)

Ideeënbus

Beste WikiKids-gebruikers, deze week gaat opnieuw de Ideeënbus langs. Op dit bericht kun je je ideeën over hoe we WikiKids nog beter kunnen maken zetten. Ik zal na het weekend op alle ideeën ingaan. Wees niet bang om een vraag te stellen! Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 apr 2020 18:42 (CEST)

Waar komt dat dan precies langs die brievenbus?Groetjes Wikipower🌱💖🌹overleg? 21 apr 2020 19:02 (CEST)
Mike1023 bedoelt het niet letterlijk. Hij bedoelt dat iedereen hieronder een idee kan achterlaten hoe we WikiKids nog beter kunnen maken. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 apr 2020 20:04 (CEST)
Ik denk nog steeds dat het een goed idee is om een serie duidelijke filmpjes te maken van hoe wikikids werkt. Het bewerken, hoe moet je overleggen, hoe maak je een handtekening, hoe upload je een plaatje. Etc. Tot nu toe zijn er veel mensen die dit wilde doen maar er is nog nooit echt iets mee gebeurd. Op af en toe een kort filmpje na. :) apoo overleg 22 apr 2020 20:24 (CEST)
Bij de regels staat dat je niet mag schelden, meteen daarna staat dat met ziektes schelden verboden is, dat is dus al daarvoor gezegd, dus misschien kan iemand dat veranderen. Єize01🚩(નુ־) overleg? 22 apr 2020 20:47 (CEST)

Aangezien er weinig ideeën waren, zal ik hieronder reageren op jullie voorstellen:

 • @Apoo: Dat lijkt me een erg leuk idee. Ik ben van plan op de langere termijn de kidsportalen aan te passen (dezelfde opmaak als de hoofdpagina) en meer beeldmateriaal toe te voegen. Ook wil ik de opdrachten voor onderwijs moderniseren, zodat we weer een frisse, moderne look hebben. Echter, voordat ik dit ga doen ga ik een Werkgroep Sociale Media oprichten, zodat dat weer goed loopt. Hierin gaan we kijken hoe de filmpjes kunnen doen. Meer hierover later...
 • @Eize01: Dat klopt en dat komt omdat we schelden met ziekten nog zwaarder bestraffen. Helaas worden bepaalde ziekten gebruikt in het normale taalgebruik van jongeren en hier willen we ze bewust van maken. Persoonlijk heb ik het liever een keer te veel staan dan te weinig.

Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 apr 2020 23:05 (CEST)

Voor wat betreft de layout die je over wil nemen: ik heb weer een update van de hoofdpagina qua layout op de planning staan (soort opgepoetste versie van wat er nu is, geen dramatisch grote veranderingen), maar ik denk dat ik daar pas van de zomer aan toe kom. Dus wacht daar nog heel even mee. De inhoud kan je natuurlijk wel alvast schrijven. Groet, :) apoo overleg 26 apr 2020 23:33 (CEST)

Ben ik nog op tijd? Ik heb namelijk nog een idee. (Dat hij moeilijk uit te voeren is snap ik wel), namelijk dat je aan iemands OP of GP kan zien of iemand online is. Dat voorkomt bijvoorbeeld dat je uren staat te wachten op antwoord op iemands OP midden in een overleg. Dat kan ook handig zijn als je bijvoorbeeld aan een project of iets anders samenwerkt. En nog een overlegverbetering: dat je een melding krijgt als iemand onder je bericht op een overlegpagina reageert. Want soms doe je intussen andere dingen. - Deze reactie werd toegevoegd door Didi05 (overleg | bijdragen)

Voor dat laatste heb ik wel een tip: als je op het sterretje klikt naast de knop "geschiedenis" dan komt de pagina op je volglijst. Je krijgt dan geen melding, maar je kan wel instellen dat je een e-mail krijgt dat iemand die pagina heeft bewerkt. Ook is de pagina in de Recente Wijzigingen dikgedrukt en op Speciaal:Volglijst staan alleen de bewerkingen aan de pagina's die je volgt. Zo kun je dus makkelijker zien wanneer een pagina is bewerkt die jij in de gaten wil houden. Groetjes, :) apoo overleg 27 apr 2020 12:04 (CEST)
Dat weet ik allemaal, maar toch is een melding naar mijn mening gewoon sneller en handiger. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 27 apr 2020 14:33 (CEST)
Dat ben ik zeker met je eens! Maar ik weet niet of het mogelijk is om een melding te maken en wanneer dat dan komt, dus tot die tijd zou je dit kunnen doen! Groetjes, :) apoo overleg 27 apr 2020 14:42 (CEST)
Aanvulling op het gesprek:
@Apoo: Ik zal wachten met het ontwerp. Het duurt sowieso tot na de zomervakantie voordat ik me met de reorganisatie ga bemoeien. Mijn idee is sowieso om eerst een Werkgroep Sociale Media op te richten en duidelijk te maken wie wat doet, zodat we een rechte lijn hebben. Ik de tussentijd wil ik wel alvast beginnen met de onderwijsopdrachten, maar ga hierover met Gerard overleggen of misschien wat PABO-studenten willen meewerken (lijkt me ook trouwens een interessante opdracht voor hen!).
@Dido05: Apoo heeft je vraag al beantwoordt en gaat er zo te zien naar kijken. Overigens mag je altijd nog op soort berichten reageren als ze er staan. Graag zelfs!
Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 apr 2020 16:45 (CEST)

Statistieken van WikiKids

Dag allemaal, In deze twee documenten de bezoekerscijfers en meest bezochte pagina's van WikiKids. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 22 apr 2020 09:50 (CEST)

Heel erg bedankt Gerard. Deze kunnen we zeker gebruiken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 apr 2020 10:00 (CEST)
Bedankt Gerard! Erg interessant (en ook wel verrassend!). Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 22 apr 2020 12:03 (CEST)
Is er een beveiliging of zo ingesteld? Ik kan er niet bij en er staat dat de toegang is verwijderd. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 27 apr 2020 14:35 (CEST)
Hij is nu niet meer te zien. Misschien kan @Gerarddummer hier heel even naar kijken. Het zou fijn zijn als er elke maand een update komt. Dan hebben we overzicht in welke pagina's we direct moeten bijhouden. Misschien is het ook wel handig om een pagina te maken waarop staat welke een directe update nodig hebben; zoals Lijst van grote Nederlandse steden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 apr 2020 21:08 (CEST)
Het zou idd wel handig zijn een pagina op te richten met artikelen die urgent uitgebreid moeten worden. Voorbeeld zijn IS, Syrische Burgeroorlog en de Jemenitische Burgeroorlog. Ik probeer zelf als omtrent de EU en Brexit in te halen. Maar het is erg veel werk. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 apr 2020 22:46 (CEST)
Misschien door middel van een categorie? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 28 apr 2020 10:15 (CEST)
Ik had een tijdje geleden voorgesteld om een sjabloon te maken, zoals sjabloon:Verbeteren (maar dan voor achterstallig onderhoud). Het is meer waar hou je op met dit sjabloon te plaatsen. We hebben bijvoorbeeld heel veel artikelen over acteurs en actrices waarop de lijst met films waarin ze spelen erg achterstallig is. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 apr 2020 10:37 (CEST)
We kunnen een apart sjabloon maken voor artikelen over actualiteit, want die zijn wel het belangrijkst om te onderhouden. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 28 apr 2020 10:40 (CEST)
Daarvoor hebben sjabloon:Nieuws. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 apr 2020 11:03 (CEST)
Ik zou voor een categorie gaan! Die valt minder op en is voor de gebruikers die wikikids wat beter kennen ook makkelijk te vinden. :) apoo overleg 28 apr 2020 11:04 (CEST)
Ik snap het niet helemaal, als we het sjabloon al hebben, is er (als het goed is) ook de categorie sjabloon:nieuws. Maar als we dat al hebben, waar maken jullie je dan druk om? War misschien wel een goed idee is, is om het sjabloon wat vaker te plaatsen, ik heb het namelijk nooit ergens gezien bij een nieuwsartikel. Daar ga ik mee beginnen.Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 28 apr 2020 11:28 (CEST)
We willen de artikelen met verouderde informatie graag updaten. Mike wilde daar een sjabloon voor maken zodat gebruikers konden zien dat informatie verouderd was. Dat leek mij geen goed idee omdat je dan alle artikelen elke dag/week moet controleren. Anders denken kinderen dat informatie op artikelen waar dat sjabloon niet op staat altijd klopt, en dat is niet zo. Dat plan zou veel te veel werk zijn. {{nieuws}} is voor artikelen die op dit moment in het nieuws zijn. Zoals het Coronavirus. :) apoo overleg 28 apr 2020 11:34 (CEST)
Begrepen. Zie ook mijn bericht op deze pagina.Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 28 apr 2020 11:39 (CEST)
@Gerarddummer, ik heb een verzoek gedaan. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 apr 2020 15:30 (CEST)
Ik heb ze gelezen. Inderdaad heel interessant, ik had nooit gedacht dat Chinese sterrenbeelden zoveel bezoekers had! Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 29 apr 2020 09:55 (CEST)
Dat komt zo omdat als je zoekt op Chinese sterrenbeelden je direct bij WikiKids uitkomt. Er is geen andere site met deze informatie. Ik vraag me dan wel af waarvan we deze informatie hebben.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 29 apr 2020 10:38 (CEST)
@Rots61 dat komt omdat er op wikipedia een artikel is over Chinese astrologie en dat dat eigenlijk hetzelfde is en ik denk dan ook dat daar de informatie vandaan komt. Anoniem0220 (overleg) 29 apr 2020 13:24 (CEST)
De bestanden stonden op de OneDrive van mijn werk maar die zijn nu niet meer toegankelijk voor externen. Heb ze nu ergens anders neergezet. Als het goed is zijn ze te bekijken weer. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 30 apr 2020 09:41 (CEST)
Het kan toch niet dat WikiKids en Wikipedia (één) van de enige sites in het Nederlands zijn waar dat onderwerp besproken wordt? Dat lijkt me wel heel vergezocht. @Rots61, je bent vergeten dat informatie niet per se uit sites moet komen, het kan ook bijvoorbeeld uit boeken. En als je Chinees bent, wordt het waarschijnlijk doorverteld binnen de familie. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 30 apr 2020 09:52 (CEST)
Er zijn meerdere websites inderdaad. Maar als je dit intypt op Google staat wikikids helemaal bovenaan. En veel mensen klikken alleen maar op de bovenste link en dat is dus wikikids. :) apoo overleg 30 apr 2020 11:02 (CEST)
Als vervolg hierop; @gerarddummer kun je kijken hoeveel procent op hun mobiel WikiKids gebruikt, en hoeveel procent desktops? Zo kunnen we kijken of dit idee nodig is. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 7 mei 2020 17:40 (CEST)
Een app is niet mogelijk. Het enige wat er bestaat is de mobiele versie zoals op Wikipedia. Ik ben daar persoonlijk niet zo’n fan van. :) apoo overleg 7 mei 2020 18:08 (CEST)
Bedoel je met de mobiele versie een bepaald soort app of MinervaNeue/Timeless skin? Als je genoeg re-skint kan je het veel op de gewone stijl laten lijken (dan raad ik Timeless aan). Voor mobiel is dit echt handig maar voor een tablet is de gewone nog wel goed. Nadeel is dat je steeds moet wisselen van skin als je een account hebt. Face-wink.svgDeGroteEmojii 7 mei 2020 19:07 (CEST)
Ik ben absoluut voor. Ik heb een paar keer geprobeerd op een tablet te bewerken, dat ging nog wel maar het was wel slecht. Op een mobiele telefoon (Beide van Samsung, ik weet niet of andere merken het beter doen) ging het gewoon helemaal niet. En ik snap niet wat het probleem is van wisselen van skin, er is alleen een ander uiterlijk, daar wen je naar een tijdje heus wel aan. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 07:21 (CEST)

WikiKids wordt op de volgende manier bezocht: 55 procent desktop. 40 procent mobiel. 5 procent tablet. Van het mobiele gebruik doen de meesten dit via Iphone. En daarna een van de vele typen Androids. De browser Chrome is het populairst (55 procent). Daarna volgt Safari (33 procent) en op afstand Edge (6.5 procent). Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 8 mei 2020 11:44 (CEST)

Ik heb nog een vraag: om zulke gegevens te verzamelen heb je toch cookies nodig? Als dat wel zo is zou ik dat maar heel snel ergens neerzetten. (dit is trouwens niet bedoelt als dreiging) Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 13:39 (CEST)
Nee. Die informatie stuur jij automatisch naar een website zodra je hem bezoekt. Dit staat overigens allemaal in het algemeen voorbehoud en privacybeleid. Voor meer informatie over hoe Wikimedia informatie verzameld moet je op hun website kijken. De software van wikikids en Wikipedia zijn exact hetzelfde. Daar denken onwijs veel advocaten en juristen over na. :) apoo overleg 8 mei 2020 14:42 (CEST)

rode panda

kan je een rode panda in huis nemen?

Het is niet de bedoeling dat je een rode panda in huis neemt, want het is een beschermd wild dier, maar stel deze vragen in de boomhut. Єize01🚩(નુ־) overleg? 22 apr 2020 20:39 (CEST)

Werkgroep Sociale Media

Beste iedereen, ik had dit plan al in een vorig bericht aangekondigd, maar maak een nieuw bericht aan als verduidelijking.
Wat is Werkgroep Sociale Media?
WikiKids is actief op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube, maar helaas worden de sociale media niet effectief genoeg bijgehouden. Het logo verschilt per sociale media en er zit niet één lijn in. Daarom wil ik voorstellen om duidelijke afspraken te maken over sociale media en te zorgen dat we dit kunnen regelen. Hiervoor is een werkgroep nodig, een verband van gebruikers die samenwerken. Natuurlijk mogen andere gebruikers en moderatoren zich hiermee bemoeien, maar toezicht is nodig.
Wat wordt de structuur?
De werkgroep bestaat uit drie tot vijf gebruikers, die samenwerken op het gebied van sociale media. Ze promoten WikiKids, zorgen dat vragen van gebruikers op de kanalen beantwoordt worden en zetten leuke acties op. Ook zorgen ze dat er voldoende wordt gepost en dat nieuwsprojecten, bijvoorbeeld projecten of upgrades, gemeld worden. Van de gebruikers zijn minimaal twee gebruikers moderator, die toezicht houden.
Wie hebben inloggegevens of toegang?

 • YouTube: Coolenleuk
 • Instagram: Coolenleuk, Mike1023, Stef 1999, Vviktorie!!
 • Facebook (koppeling): Mike1023, Vviktorie!!, Gerarddummer, SPF (inactief)
 • Twitter: Coolenleuk, Mike1023

Aan welke afspraken worden gehouden?

 1. Uniform logo (zoals op WK) en universele banner (screenshot hoofdpagina).
 2. Gebruikers/volgers (terug) volgen mag, maar vele accounts volgen van YouTubers/influencers/vrijetijdsbestedingen mag niet (behalve voor media-aandacht).
 3. WikiKids-accounts gebruiken om eigen berichten te liken, in groepchats te doen is niet toegestaan (behalve voor media-aandacht of samenwerking met andere kanalen).
 4. WikiKids-accounts als privé-accounts gebruiken is tevens niet toegestaan!

Ik wil graag hierover discussiëren en toevoegingen doen. Op deze manier kunnen we effectief de sociale media regelen. Graag niet reageren dat je wil meedoen (daarvoor komt een ander bericht in circa twee weken). Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 27 apr 2020 17:42 (CEST)

Goed plan, zo stralen we uniformiteit uit. Ik heb ook de inloggegevens van YouTube. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 apr 2020 21:03 (CEST)
Strak plan! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de inloggegevens van Instagram niet meer weet... Kunnen die mij dan tegen die tijd gemaild worden? Wat willen jullie trouwens precies voor filmpjes op het Instagram-account hebben? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 28 apr 2020 10:44 (CEST)
Ik ben het er eigenlijk niet eens met het gedeelte over een banner. Een banner is het eerste wat je ziet, en als dat er goed uit ziet, is dat goed denk ik. Mijn mening is wel dat er een banner moet komen, maar niet de hoofdpagina van WikiKids. Over YouTube: een goed filmpje maken is heel veel werk. Na de vakantie komt de eerste aflevering van Vraag het WikiKids online, waarin vragen worden beantwoord van gebruikers. Ik probeer altijd een bepaalde standaard te handhaven. Op Twitter is het heel erg zoeken naar de juiste doelgroep, omdat dit ook als kinderaccount werd gebruikt (een account waar de doelgroep kinderen word gebruikt). Dit is niet meer logisch, omdat Twitter van een jongerenplatform naar een zakelijker platform is gegaan. Daarom denk ik dat we hier meer op onderwijsassistenten , leraren en mensen kunnen richten die lesgeven, en vooral naar deze doelgroep berichten sturen. Ook reageer ik altijd op alle berichten met het woord WikiKids erin, en zet daarachter ^Florijn, dat doen de meeste WebCares ook. Wat mij wel handig lijkt, is posts editen en die gelijk op drie platformen plaatsen. Dit heet Social Media afmeting en kan worden gebruikt op Instagram, Twitter en Facebook. Ik denk dat dat een ideale oplossing is om minder werk voor meer te hebben. Ik zou het zelf wel fijn vinden als er een extra iemand bij zou komen soms, omdat ik ook een studie heb, en dat heel erg wisselend is qua drukte. Dat merk je ook in het aantal tweets, soms elke dag 2 tweets, soms 1 keer in de week tweets. Ik hoop dat ik zo mijn beleid voor Twitter en YouTube een beetje heb uitgelegd. Ik ben blij dat er nu duidelijkere richtlijnen gaan komen. Ik gebruik om te editten altijd Canva, we kunnen daar ook een team maken zoadat iedereen overal ontwerpen kan maken en gelijk kan laten zien met anderen dacht ik. Met vriendelijke groeten, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 29 apr 2020 08:20 (CEST)
Het beleid voor Twitter en YouTube is me duidelijk en ik zal een kleine uitleg toevoegen wat het doel is van ieder sociale mediakanaal. Twitter dient ook beter ingezet te worden om leraren, pabo-studenten (en misschien Wikipedianen) op de hoogte te houden. De banner kan inderdaad iets anders zijn, maar er moet wel een algemene banner komen, zoals een algemeen logo. Als we voor ieder kanaal een ander logo/banner gebruiken zijn we ook moeilijker vindbaar (mensen zullen zich afvragen of ze de juiste hebben). Met deze werkgroep wil ik ook meer samenwerking creëren. Ik zal vanavond in het moderatorteam langsgaan voor de verantwoordelijkheid over het toezicht. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 apr 2020 13:36 (CEST)
Ik heb overigens geen Facebook meer en ik heb ook geen toegang meer tot het Instagram-account. Gr, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 mei 2020 23:58 (CEST)

Update: Ik heb alvast de moderatoren een mail gestuurd (degene die nog niet geantwoord hebben, verzoek ik te antwoorden). Ik zoek naast Coolenleuk nog twee gebruikers om te helpen met de sociale media. Dit hoeven geen moderatoren te zijn (mag overigens wel). De gebruikers moeten minstens negen maanden op WikiKids zitten. In deze tijd moeten de gebruikers grotendeels actief zijn geweest. Ook wordt op het niveau Nederlands gelet (dus hoofdletters, spelling, etc.). Degenen die interesse hebben kunnen zich hieronder aanmelden. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 mei 2020 18:07 (CEST)

Misschien lijkt het mij wel leuk, ik weet niet of ik hier tijd voor heb, Mvgr. Emperor-cold hg.jpg –> Ma7 Overleg 7 mei 2020 09:41 (CEST)
Je moet er helaas wel tijd voor hebben! :) apoo overleg 7 mei 2020 09:52 (CEST)
Mij lijkt het wel leuk (tijd genoeg heb ik wel) ik zit alleen geen 9 maanden op WikiKids Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 7 mei 2020 09:58 (CEST)
Ik zou het heel graag willen! Heb tijd genoeg. Face-wink.svgDeGroteEmojii 7 mei 2020 10:18 (CEST)
@Ma7: Het is echt belangrijk dat je er tijd voor hebt. In het verleden hebben gebruikers meegedaan, die slechts voor één of twee weken berichten postten en daarna nooit meer hebben meegeholpen. Ik zoek naar een oplossing voor de langere termijn. Probeer te kijken of het je lukt met inplannen in je rooster/planning. Je zou ongeveer per week met het posten van berichten/verhalen iets van 30 minuten bezig zijn (berekent op drie posts/verhalen per week).
@Didi05: Ik had gekeken in de logboeken en je had je in januari aangemeld. Sindsdien heb je hele goede bijdragen gedaan, projecten georganiseerd, etc. Ik denk dat je goed bezig, maar aan de andere kant heb ik gekozen voor 9 maanden, omdat best veel ervaring en vertrouwen vereist is voor op sociale media mee te helpen.
@DeGroteEmojii: Ik schrijf het op! Zodra ik afspraken heb gemaakt met de tweede moderator (ik wacht nog op enkele reacties) gaan we met zijn allen overleggen wie wat doet. Meer hierover hoor je op een later moment (wss volgende week). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 mei 2020 10:43 (CEST)
Aanvulling @Ma7: Aangezien je best grote periodes van inactiviteit kent, na je bijdragen te hebben gezien, heb ik enige twijfels (niet naar bedoeld). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 mei 2020 10:49 (CEST)
Misschien kan ik niet meedoen, maar ik heb wel een mogelijke banner gemaakt en geüpload, alleen zit er een grote witte ruimte bovenaan (die õok echt bij het bestand hoort) waarvan ik niet weet hoe ik die moet weghalen. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 7 mei 2020 11:06 (CEST)
Ik heb de banner gezien en hij ziet er een beetje kaal uit, vind ik zelf. Face-wink.svgDeGroteEmojii 7 mei 2020 11:39 (CEST)
Als ik geen "officieel" lid kan worden, kan ik me bezighouden met dit soort dingen @DeGroteEmojii: wat had je precies in gedachten? Dit is ook officieel omdat het echt op de hoofdpagina staat. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 7 mei 2020 11:41 (CEST)
Nieuwe banner gaan we op een later tijdstip naar kijken. Gelieve enkel te reageren als je mee wilt/kan doen aan deze werkgroep. Zo houden we het overleg overzichtelijk. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 mei 2020 14:10 (CEST)
Misschien kunnen we ook wat meer doen met dat sociale stukje (waar nu Wikikids op YouTube staat) dat er om de tijd (ik kies voor om de dag) er automatisch iets anders komt te staan, bijvoorbeeld Wikikids op Twitter (de widget hebben we al). Voor Facebook en Instagram moeten we alleen dan ook widgets hebben (geloof dat dat wel mogelijk is). Face-wink.svgDeGroteEmojii 8 mei 2020 08:51 (CEST)
Even over YouTube. Er waren plannen voor een nieuwe serie. Die is helaas niet doorgegaan omdat het programma wat ik gebruikte is geupdate en geen .mp4 ondersteuning meer heeft. Ik zou graag willen samenwerken met anderen op het programma Canva, waar je mooie designs en posts kan creeëren en die bespreken. Dat programma word al langer gebruikt voor Twitter enz. Ik ga nu ook meer tijd besteden aan het tot een geheel maken. Over wat we verder samen willen doen moeten we bespreken via Mail grote emojji. Mail me hierover. - Deze reactie werd toegevoegd door Coolenleuk (overleg | bijdragen)
Dat zou leuk zijn. Het filmpje dat er nu staat is al enkele weken oud. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 mei 2020 11:20 (CEST)
@Coolenleuk: Jammer. Heb je een mailtje gestuurd. Nu hebben we nog één iemand nodig voor de sociale media. Face-wink.svgDeGroteEmojii 9 mei 2020 09:00 (CEST)
@Coolenleuk en @DeGroteEmojii: Erg goed dat jullie elkaar helpen en ik ben benieuwd wat eruit komt. Kunnen jullie het programma ook naar mij toe verzenden, aangezien ik van plan de filmpjes voor de Kidsportalen en het Onderwijsportaal te maken? Ik verwacht binnen nu en twee dagen de definitieve Werkgroep samengesteld te hebben; meer hierover volgt. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 mei 2020 17:50 (CEST)
Wat bedoel je precies met ‘programma’? Wij gebruiken Canva. Face-wink.svgDeGroteEmojii 10 mei 2020 18:28 (CEST)

Nieuwe artikelen van de week

Beste gebruikers,
Zoals beloofd ga ik de nieuwe lijst voor artikelen van de week samenstellen. Ik hoor het graag als jullie nog voorstellen hebben voor artikelen van de week. Artikelen die een award hebben ontvangen worden sowieso minimaal één keer getoond als artikel van de week (als ze dit nog niet zijn geweest). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 apr 2020 21:28 (CEST)

Doe in de week van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen het artikel van de week daarover! Anoniem0220 (overleg) 30 apr 2020 10:51 (CEST)
Ik zal hem zetten in de week van de Presidentsverkiezingen! Face-wink.svg Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 apr 2020 10:59 (CEST)

Nieuwsblad

Beste iedereen, aangezien ik gister verwarring merkte over de projecten (en regelingen) ga ik per maand een nieuwsblad maken op de nieuwspagina. Verwacht hiervan niet "het grote nieuwsblad" van voorheen, maar een opsomming van nieuwe regels, nieuwe projecten en zaken als nieuwe portalen, awardartikelen en andere belangrijke nieuwsupdates (zoals geplande upgrades, etc.). Op deze manier kunnen alle gebruikers aan het einde van de maand nog even als nalezen. Een nieuwe editie wordt telkens elke eerste van de maand geplaatst(de eerste editie zal worden geplaatst op 1 juni!). Tijdens de gehele maand kan men de pagina blijven bezoeken. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 mei 2020 11:25 (CEST)

Dat is een heel goed idee, vind ik zelf. Face-wink.svg Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 2 mei 2020 08:16 (CEST)

Nieuws

Ik zie net dat de nieuwspagina van Wikikids al sterk is verouderd en het de versie is van het 1e kwartaal van 2019, misschien moet-ie geüpdatet worden. Єize01🚩(નુ־) overleg? 1 mei 2020 19:36 (CEST)

Zie bovenstaand bericht. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 mei 2020 19:38 (CEST)

TikTokkers

Ik zag het artikel Charli d'amelio‎ voorbijkomen en vraag me af of dit encyclopedisch is. We hebben natuurlijk richtlijnen voor YouTube en Instagram, maar geen voor TikTok, terwijl het wel een populaire app onder jongeren is. Is dit artikel encyclopedisch? Dienen we richtlijnen te hebben voor TikTok? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 mei 2020 13:03 (CEST)

Ze heeft een artikel op de Engelse Wikipedia. Dus denk inderdaad dat we de richtlijn moeten hernoemen naar richtlijn voor social media en TikTok er aan toe moeten voegen. :) apoo overleg 3 mei 2020 13:19 (CEST)
Dan moeten we er wel gelijk Twitter, Facebook, Snapchat enz. ook toevoegen. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 3 mei 2020 14:50 (CEST)
Volgens mij zijn er niet echt iets van influencers die bekend zijn van Twitter en Facebook. Ze hebben vaak wel Twitter of Facebook, maar zijn bekend vanaf YouTube of Instagram. Wil jij er naar kijken Mike? :) apoo overleg 3 mei 2020 15:02 (CEST)
Ik zal voor TikTok richtlijnen opstellen (worden volgende week verwacht - moet de app downloaden). Twitter, Facebook en Snapchat hebben niet echt mensen die daar uitsluitend bekend van zijn. De drie platforms worden vooral gebruikt door influencers van andere sociale media (zoals Instagram of YouTube) of van buiten de sociale media (zoals films, televisieseries, politiek, etc.). Het lijkt me onnodig voor Twitter, Facebook en Snapchat regels op te stellen; daarbij kunnen we beter per geval kijken als dat nodig is. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 mei 2020 16:25 (CEST)

Muziekbestanden

Hai. Wikipedia (en vele anderen) hebben muziekbestanden en de mogelijkheid om ze te uploaden. Dus ik dacht: Kan je mediabestanden ook uploaden op Wikikids? Zo niet, wat zorgt ervoor dat het werkt (Extensies, versie)? Niet dat het direct op Wikikids moet. Ik wil het technische team niet bedolven onder het werk. Face-wink.svgDeGroteEmojii 4 mei 2020 07:48 (CEST)

Het is ook wel leuk als we zoals bij Wikipedia iets maken waarbij je artikelen kunt inspreken. Єize01🚩(નુ־) overleg? 4 mei 2020 18:19 (CEST)
Waar is dit voor nodig? Heb je een paar concrete voorbeelden waar je het zou willen gebruiken? Ik zie er namelijk het nut niet van in. Inspreken kost veel tijd en het levert niet veel op. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 mei 2020 18:31 (CEST)
Inspreken heeft geen nut. Op bijna elk systeem is een knop die ervoor zorgt dat je kan inspreken. Face-wink.svgDeGroteEmojii 4 mei 2020 19:42 (CEST)
Het zou inderdaad kunnen dat dat veel werk gaat vragen, wat wel handig zou zijn is dat je mediabestanden van geluid en ook filmpjes direct van Commons kan overnemen. Dat heb ik namelijk al een paar keer willen doen met teleurstelling. Het zou een heel hoop gedoe voor de licentie schelen (die op dit soort bestanden moeilijker te achterhalen is) en volgens mij (ik weet het niet zeker) is dat ook wat simpeler te regelen voor het technische team. Een ander voordeel is dat je dan die bestanden kan uploaden op Wikipedia en dan op WikiKids gebruiken, dan hoeven wij niet voor het uploaden te zorgen. Geluidsbestanden kunnen ook ervoor zorgen dat je de uitspraak kan horen ven vreemde talen. Daarin heeft Wikipedia een heel groot voordeel op WikiKids. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 4 mei 2020 20:42 (CEST)
Zou iemand op mijn voorstel willen reageren? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 6 mei 2020 19:52 (CEST)
Om geluid te kunnen uploaden moet het bestandstype voor geluid (ogg e.d.) worden ondersteund door wikikids en dat is kennelijk niet het geval. @DeGroteEmojii: wat voor knop bedoel je precies? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 6 mei 2020 21:26 (CEST)
Hoe zorg je ervoor dat dat mogelijk wordt? Heb op Wikipedia bij versie gekeken maar levert niks op. Ik wil het niet direct op Wikikids maar ben gewoon nieuwsgierig. En ik bedoel dit knopje: Het inspreek-knopje.jpg. Face-wink.svgDeGroteEmojii 7 mei 2020 07:35 (CEST)
Bestanden uploaden op Wikipedia die alleen bedoeld zijn voor op WikiKids is niet echt de bedoeling. Die kun je gewoon hier uploaden. Het mogelijk maken om geluid en video te uploaden is makkelijk te regelen. Of we ook filmpjes van commons kunnen gebruiken moet ik even nakijken of dat mogelijk is. :) apoo overleg 7 mei 2020 09:50 (CEST)

Hallo WikiKids

Hallo allemaal, ik ben een tijd inactief geweest dus ik dacht dat ik hier maar eens langs zou komen. Ik ben tegenwoordig actief op de Engelse Wikipedia (zie hier mijn gebruikerspagina). Ik dacht dat het goed zou zijn hier ook maar weer actief te worden. Ik ben op het moment bezig met onderzoek doen naar en verder uitbreiden van het artikel dat ik geschreven heb over Franchise Tax Board of California v. Hyatt (naast de standaard zaken achter de schermen, zoals vandalisme en open proxies), maar ben van plan daarna ook hier weer wat te gaan schrijven. Ik zal in de tussentijd ook een oogje in het zeil houden w.b. vandalisme e.d.. Ik hoop dat het hier de afgelopen jaren goed is gegaan! Grt, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 7 mei 2020 21:49 (CEST)

Welkom (terug)! :) apoo overleg 7 mei 2020 22:16 (CEST)
Ik heb overigens toegang tot een aantal bronnen via Wikipedia (ze staan op mijn gebruikerspagina daar). Voel je vrij mij om bronnen te vragen; de meesten zijn in het Engels geschreven, maar zijn van hoge kwaliteit. --Grab hand animation.gifWiki7 overleg 7 mei 2020 22:49 (CEST)
Leuk om je weer eens op Wikikids te zien! Face-wink.svgDeGroteEmojii 8 mei 2020 07:36 (CEST)
Hallo en welkom!
P.S:Wat is er allemaal veranderd sinds die tijd?Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 07:39 (CEST)
De badges en ik geloof zelfs het uiterlijk wat we nu hebben. Face-wink.svgDeGroteEmojii 8 mei 2020 07:46 (CEST)
Welkom terug! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 mei 2020 11:15 (CEST)

Updates

Beste iedereen, het viel me op dat als je niet bent aangemeld, alles qua Reccente Wijzigingen, sitenotice e.d ontzettend achteruit staat. Soms een paar uur, en soms wel een paar dagen. Als ik niet ben aangemeld zie ik dan bijvoorbeeld dat er een artikel is genomineerd voor de Awards, terwijl de stemming allang is gesloten. En als ik me dan aanmeld, staat er niks meer en is het keurig geüpdatet. (bovenstaand verhaal geldt niet voor Rusland, weet niet waarom) Verversen werkt ook niet. Zou er iets aan gedaan kunnen worden? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 10:51 (CEST)

Dit is een probleem dat al enkele jaren bekend is. Misschien kunnen we werken aan een definitieve oplossing? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 mei 2020 11:19 (CEST)
Ja, maar hoe dan? Dit moeten de techneuten regelen. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 12:22 (CEST)
Het is een algemene vraag voor de techneuten. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 mei 2020 12:28 (CEST)
Ik neem weer het mee in het volgende overleg. Maar zoals voor alle technische updates geldt: het duurt zeker nog een paar maanden! Als dit überhaupt ooit opgelost kan worden. Het heeft soms ook te maken met je eigen computer. Groet, :) apoo overleg 8 mei 2020 13:11 (CEST)

zoekbalk

beste... ik had een idee om in de lijst met beginnetjes, een zoekbalk te plaatsen zodat je bijvoorbeeld sneller naar een bepaald beginnetje kan zoeken. groetjes 💯BIGsmile💯wil je overleggen? 8 mei 2020 11:00 (CEST)

Bedoel je een zoekbalk om IN een beginnetje te komen of een zoekbalk die je de link in de lijst laat zien. Beide gevallen lijkt me niet echt nodig, het tweede geval is volgens mij ook niet mogelijk. Mag ik een link naar die pagina? Waarschijnlijk heb jij het over de categorie, en daar mag het sowieso niet. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 11:06 (CEST)
Het zowel handig zijn om er eentje in de categorie, aangezien er duizenden beginnetjes. Ik vind het leuk om een klein artikel uit te breiden tot iets groots, maar het zoeken gaat soms erg langzaam, aangezien alleen met de A ik drie pagina's moet verder klikken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 mei 2020 11:18 (CEST)
Zou je dan suggestie 1 of suggestie 2 willen toepassen? Voor jouw verhaal lijkt suggestie 2 het handigst, maar volgens mij is dat gewoon niet mogelijk, hoe je ook je best doet. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 11:28 (CEST)
Als je op beginnetjes zoekt kun je altijd zoeken op {{beg zoekwoord, of op {{beginnetje zoekwoord. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 mei 2020 11:57 (CEST)

HEX

Wat is de HEX kleur van de Wikikids achtergrond? Face-wink.svgDeGroteEmojii 9 mei 2020 07:42 (CEST)

#d0f0f9 :) apoo overleg 10 mei 2020 12:41 (CEST)

Nieuw sjabloon

Hallo allemaal. Ik heb Sjabloon:Schuingedrukte titel aangemaakt. Soms kan het zijn dat je de titel van de pagina schuingedrukt wil hebben (zoals Roe v. Wade). In dat geval kun je simpelweg het sjabloon toevoegen en dan wordt de titel schuingedrukt. Let op dat de daadwerkelijke titel niet veranderd (zoiets laat MediaWiki niet toe), het sjabloon veranderd alleen hoe de titel er uit ziet. --Grab hand animation.gifWiki7 overleg 9 mei 2020 18:00 (CEST)

Bij wat voor titels is de schuingedrukte titel handig? Face-wink.svgDeGroteEmojii 9 mei 2020 19:46 (CEST)
Naar mijn idee o.a. artikelen over boeken, films, muziekalbums, e.d. --Grab hand animation.gifWiki7 overleg 9 mei 2020 20:22 (CEST)

aantal actieve gebruikers

hallo, het aantal actieve gebruikers staat altijd op 228 en dat verrandert niet. groetjes 💯BIGsmile💯wil je overleggen? 10 mei 2020 13:39 (CEST)

Dat komt dan om dat er steeds 228 gebruikers zijn! Face-wink.svg Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 10 mei 2020 17:53 (CEST)

In mijn bericht over mijn plannen voor de Werkgroep Sociale Media heb ik gemerkt dat men niet de hoofdpagina als banner wil, maar iets anders. Daarvoor roep ik jullie op om een nieuwe banner te ontwerpen (ja, een klein wedstrijdje)! De voorwaarden zijn:

 • De afbeeldingen die gebruikt zijn bevatten geen auteursrechten. Een uitzondering is de afbeeldingen met de auteursrechten, die bij WikiKids zelf liggen, zoals het logo.
 • De naam WikiKids en de slagzin De encyclopedie voor en door kinderen komt er in terug op de een of andere manier.
 • Gelieve rekening te houden met de kleuren en stijl van WikiKids. Zo vormt alles één geheel!

Ik ben benieuwd naar jullie ontwerpen. Jullie hebben tot zondag 17 mei 2020 de tijd voor een nieuwe banner te ontwerpen (één week dus). Hierna gaan we pas stemmen over welke banner het wordt. Veel succes! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 mei 2020 17:58 (CEST)

Ik heb mijn idee in het bovenstaand bericht geplaatst en wil graag nog terugkomen op de discussie over de banner. Dus @DeGroteEmojii: Wat bedoel je precies met "kaal"? Ik hoor overige tips nog graag! Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 10 mei 2020 18:09 (CEST)
Aanvulling: moeten we de ontwerpen uploaden? Ik heb namelijk geen mail op WikiKids, dus een andere oplossing heb ik niet. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 10 mei 2020 18:11 (CEST)
Ik ga een banner ontwerpen, maar kennen jullie een manier om een afbeelding uit te lijnen? En didi: het is de gewone Wikikids banner met een groene achtergrond. Dat vind ik zelf een beetje kaal. De grootte is ook belangrijk; 2560 X 1440 (maximaal. Geloof dat een YouTube banner de grootste is van allemaal) is heel noodzakelijk. Face-wink.svgDeGroteEmojii 10 mei 2020 18:16 (CEST)
Ik heb al iets gemaakt. Kijk hier maar eens. Ik kon de witte achtergrond niet weghalen. Face-wink.svgDeGroteEmojii 11 mei 2020 08:57 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=615539"