Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Eindgebruikersvoorwaarden)
Regel 44: Regel 44:
  
 
Het lijkt me handig om hier 3.2 te wijzigen. Dat kunnen we veranderen in ''De Overeenkomst kan niet worden beëindigd.'' Met extra toelichting. Dit voorstel na aanleiding van [[Overleg_gebruiker:Apoo#Hoi|dit]] [[Wikikids:Boomhut#Help.21|verzoek]]. Niet dat ik denk dat we hier problemen mee kunnen krijgen, maar voor de zekerheid. {{@|Gerarddummer}} {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 13 feb 2020 22:17 (CET)
 
Het lijkt me handig om hier 3.2 te wijzigen. Dat kunnen we veranderen in ''De Overeenkomst kan niet worden beëindigd.'' Met extra toelichting. Dit voorstel na aanleiding van [[Overleg_gebruiker:Apoo#Hoi|dit]] [[Wikikids:Boomhut#Help.21|verzoek]]. Niet dat ik denk dat we hier problemen mee kunnen krijgen, maar voor de zekerheid. {{@|Gerarddummer}} {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 13 feb 2020 22:17 (CET)
 +
:Theoretisch kan je daar wel problemen mee krijgen want je belooft iets wat softwaretechnisch en in combinatie met de auteurswet niet mogelijk is. Ik heb het jaren geleden al voorgesteld maar daar is toen niets mee gebeurd. Sterker nog, het verwijderen van accounts kan niet omdat je gebruikersnaam gekoppeld is aan je bewerkingen. Iedere bewerking die jij doet valt onder de CC-BY-SA 3.0 licentie en die eist dat er een auteur vermeld dient te worden. Je WikiKids account is niet meer dan een gebruikersnaam en een wachtwoord. Meer persoonlijke informatie ben je niet verplicht in te vullen en kun je zelf verwijderen. Je wachtwoord valt zelf aan te passen en de gebruikersnaam kunnen wij anonimiseren. De bewerkingen en bijdragen die je hebt gedaan die zijn niet van jou maar van WikiKids. Daar ga je iedere keer mee akkoord wanneer je op "opslaan" klikt. Wikimedia heeft daar een [https://meta.m.wikimedia.org/wiki/Privacy_policy#your-public-contribs duidelijke uitleg (en)] over. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 feb 2020 11:39 (CET)

Versie van 16 feb 2020 om 12:39

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

  • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
  • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Sjabloon voor achterstallig onderhoud

Beste gebruikers, een aantal jaar geleden hebben we een sjabloon aangemaakt voor artikelen die in het nieuws zijn, maar deze artikelen worden de laatste jaren helaas niet goed onderhouden. Daarvoor vraag ik een sjabloon aan voor deze artikelen met achterstallig onderhoud. Dit wordt een waarschuwing voor gebruikers dat de artikelen niet volledig onderhouden zijn! Voorbeelden aan artikelen waar dit sjabloon komt te staan zijn; Brexit, Syrische Burgeroorlog, ISIS, Donald Trump (ivm afzettingsprocedure) en Jemenitische Burgeroorlog. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 feb 2020 10:12 (CET)

Het lastige van zo'n sjabloon vind ik dat je dan voor alle artikelen moet gaan bijhouden of ze nog wel up-to-date zijn. Door zo'n sjabloon op een paar pagina's te zetten zou je namelijk de indruk kunnen wekken dat de rest van de pagina's die het sjabloon niet hebben dus wél up-to-date zijn. :) apoo overleg 1 feb 2020 12:38 (CET)
Dat is inderdaad een goed punt. Misschien kunnen we op een andere manier regelen dat deze artikelen geüpdated moeten worden. Ik bedoel ISIS, Brexit en de Syrische Burgeroorlog zijn grotendeels afgelopen en wss de afzettingsprocedure tegen Trump ook. Zijn er misschien vrijwilligers on deze artikelen up te daten? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 feb 2020 14:17 (CET)
Je zou iets van een (verborgen) categorie kunnen toevoegen om een overzichtje te krijgen van artikels die een update nodig hebben, maar vervolgens valt of staat het allemaal bij het feit dat er iemand moet zijn die tijd, zin en kennis heeft om die artikelen aan te passen. Daar ligt het grootste probleem denk ik zo. :) apoo overleg 1 feb 2020 14:40 (CET)

Filter

Hallo. Kan er misschien een filter komen dat ervoor zorgt dat je geen lege pagina's (of alleen één woord-pagina's) kan maken in de hoofdnaamruimte? Face-sad.svgDeGroteEmojii 8 feb 2020 07:50 (CET)

Er wordt al een waarschuwing gegeven als je een lege pagina aan wilt maken, daarnaast kan ik mee geen voorbeeld verzinnen wanneer het is gebeurt, het is dus ook niet nodig om zo'n filter aan te maken. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 feb 2020 10:17 (CET)
Ik zou niet zo fijn vinden, want je moet verplicht WikiKids beginnen in de broncode. Ik hou meer van de visuele teksteditor. Dus maak ik soms een lege pagina aan en ga ik verder in de visuele editor. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 feb 2020 10:59 (CET)
Dat is niet meer. Je kunt tegenwoordig ook artikelen aanmaken in de visuele editor. Ik heb de link aangepast naar de visuele editor. Als toch de broncode editor opent kun je omschakelen via de knop bovenaan of het potloodje in de broncode editor. Dit kan ook zonder tekst getypt te hebben. Om nog even te reageren op de vraag: mensen maken wel eens lege pagina's aan, maar zetten er daarna eigenlijk altijd direct tekst op. Een filter lijkt me niet zo nodig. Ik heb namelijk niet het idee dat ik vaak leeg aangemaakte pagina's moet verwijderen. :) apoo overleg 8 feb 2020 11:07 (CET)

WikiKids op MacBook / App / dingen om te veranderen

Ik heb sinds een tijdje een MacBook Air van Apple, maar wat me opvalt is dat niet elke functie helemaal goed werkt. Als je Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 feb 2020 10:58 (CET) intypt komt er bij mij alleen een datum te staan, geen handtekening. Ook laadt de site vrij langzaam. Hebben jullie een idee hoe deze problemen kunenn verholpen worden. En ik had nog een idee: zouden we niet een app van WikiKids kunnen ontwikkelen, net zoals WikiPedia heeft gedaan. Kinderen komen steeds minder op internet, maar blijven steeds meer in afgesloten app-omgevingen. Ik denk dat dit in de toekomst van WikiKids wel handig is. Zo zouden kinderen bijvoorbeeld ook offline kunnen lezen. En als laatste: zouden we niet meer promotie op de site kunenn maken, zoals iets onder elke pagina en op de hoofdpagina zetten dat je ook op WikiKids kan meeschrijven. Voor mijn gevoel weten nog te weinig mensen dat. Met vriendelijke groeten, Coolenleuk Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 feb 2020 10:58 (CET)

Als je ~~~~ (4x) typt, dan komt je handtekening + datum en tijd in beeld te staan. Typ je (per ongeluk) ~~~~~ (5x), dan komt alleen de datum en tijd in beeld te staan. Typ je (per ongeluk) ~~~ (3x), dan komt alleen je handtekening in beeld te staan. Ik denk dat je dus een foutje maakt en per ongeluk 5x ~ typt. Het kan namelijk niet dat een Windows computer iets anders doet dan een Apple computer wanneer je 4x ~ typt. Over de snelheid van WikiKids, ik heb juist het idee dat het met de nieuwe skin sneller werkt en ik hoor die verhalen ook van andere gebruikers. Ik kan daar zo snel niet iets voor je aan doen. Over een paar maanden komt er weer een update waarin wel een aantal verbeteringen zitten die de website (nog) sneller zouden moeten maken. Er is inderdaad nog geen mobiele versie voor WikiKids. Nu vind ik die van Wikipedia persoonlijk nog erg onhandig (makkelijk om te lezen, maar erg moeilijk om te bewerken). Een app heb ik helaas geen ervaring mee hoe je dat moet maken, maar zou zeker een goed idee zijn. Tot slot: gebruikers die niet zijn ingelogd krijgen nu ook al een melding. Deze zal ik wat aantrekkelijker maken. Verder zal ik een melding maken speciaal voor gebruikers met een account, maar nog zonder bijdragen. Zodat die (grote) groep wat meer gemotiveerd wordt om te bewerken. Bedankt voor je ideeën! :) apoo overleg 8 feb 2020 11:33 (CET)
Persoonlijk ben ik geen voorstander van mobiele versies, maar een app zouden we misschien is naar moeten kijken. Ik denk dat het eigentijds en "cool" is wanneer we een app zouden hebben. De app van Wikipedia bijvoorbeeld vind ik erg handig, maar WikiKids kan hier natuurlijk zijn eigen vorm aangeven. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 feb 2020 13:03 (CET)
Ik vind een app een goed idee, maar wat we ook kunnen doen is de stijl MinervaNeue van Wikipedia op een manier omtoveren in Wikikids stijl. Het enige is dat ik niet weet hoe moeilijk Xcode Swift is ten opzichte van MediaWiki HTML, al is een app ook handig want dat kan je op i(Pad)OS donkere modus, widgets en 3Dtouch toevoegen om het makkelijker te maken om te bewerken en een fijne werkscène te creëren. Het is tegenwoordig wel 'hip' om een app te maken, al kunnen we ook eerst kijken om de site 'responsive' te maken. Face-sad.svgDeGroteEmojii 8 feb 2020 14:12 (CET)
Vikidia heeft heeft het zelfde design als Wikipedia. Maar dat is wel een extreme restyle. Hoe kijken jullie eigenlijk tegenover een fusie met Vikidai?Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 feb 2020 15:20 (CET)
Ik denk niet dat een fusie voordelen heeft. We linken al veel naar elkaar en ik denk dat we het daar bij moeten houden. Onze doelgroep 8-14 is geen doelgroep die even makkelijk in andere talen kan bewerken. Dus meer activiteit levert he ook niet op. :) apoo overleg 8 feb 2020 15:32 (CET)
Ben het eens met Apoo. Nog even over de Wikikids app: als het moeilijk is om is om MinervaNeue te reskinnen kunnen we ook Timeless reskinnen als dat makkelijker is.Face-sad.svgDeGroteEmojii 8 feb 2020 19:01 (CET)

Tutorial

Hallo allemaal. Ik heb de Tutorial (Met hulp van Rots Face-wink.svg) opnieuw gemaakt en verbeterd. Wat vinden jullie ervan? Je kan hem Hier lezen. Face-sad.svgDeGroteEmojii 9 feb 2020 08:52 (CET)

Wat is er anders aan dan de Wikikids:Tutorial? Ik zie alleen andere kleurtjes. De text is exact hetzelfde. :) apoo overleg 9 feb 2020 11:06 (CET)
Mijn voorkeur gaat dan uit naar de huidige Tutorial, aangezien deze er erg professioneel uitziet. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 feb 2020 12:21 (CET)
Ik vind de huidige tutorial te langdradig, hoe meer tekst en hoe 'langer' hoe meer kinderen afhaken. Daarom heb ik voorgesteld om een nieuwe tutorial te maken, maar alleen de kleurtjes veranderen is niet voldoende denk ik. :) apoo overleg 9 feb 2020 12:24 (CET)
We zouden er toch een filmpje van kunnen maken? Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 9 feb 2020 14:49 (CET)
Dat is wel mogelijk. Misschien wil jij er wel even naar kijken? Face-sad.svgDeGroteEmojii 9 feb 2020 14:51 (CET)
Ik ben een groot voorstander van filmpjes (hoe werkt de visual editor, hoe moet je een plaatje uploaden, wat betekenen alle knoppen, etc.) :) apoo overleg 9 feb 2020 14:54 (CET)
Filmpjes zouden erg handig zijn. Op die manier kunnen gebruikers ook zien wat ze moeten doen. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 feb 2020 15:07 (CET)
Ik zou wel eeen filmpje willen maken. Ik heb alleen wel pas na de voorjaarsvakantie tijd, want ik heb nu toetsweek. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 9 feb 2020 16:34 (CET)
Ik zou dat ook wel willen, alleen ben ik pas vanaf twee uur vrij van school en vanaf zondag ga ik skiën tot ook rond twee uur. Face-sad.svgDeGroteEmojii 9 feb 2020 17:33 (CET)
Ik heb nog wel wat filmmateriaal liggen. Daarnaast die Tutorial heb ik anders gemaakt. DeGroteEmojii heeft alles gekopieerd. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 feb 2020 08:15 (CET)

Presentatie / lesmatriaal

Ik zag gisteren dat er geen lesmatriaal meer beschikbaar was, en heb wat gemaakt. Het is maar een klein beginnetje, maar zouden we deze er op kunnen zetten? En hebben jullie nog tips. Dit is de link: https://www.canva.com/design/DADzbRZfRLg/LJL9vDCWeSVxWEmPQZqlKA/view?utm_content=DADzbRZfRLg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Eindgebruikersvoorwaarden

Het lijkt me handig om hier 3.2 te wijzigen. Dat kunnen we veranderen in De Overeenkomst kan niet worden beëindigd. Met extra toelichting. Dit voorstel na aanleiding van dit verzoek. Niet dat ik denk dat we hier problemen mee kunnen krijgen, maar voor de zekerheid. @Gerarddummer Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 feb 2020 22:17 (CET)

Theoretisch kan je daar wel problemen mee krijgen want je belooft iets wat softwaretechnisch en in combinatie met de auteurswet niet mogelijk is. Ik heb het jaren geleden al voorgesteld maar daar is toen niets mee gebeurd. Sterker nog, het verwijderen van accounts kan niet omdat je gebruikersnaam gekoppeld is aan je bewerkingen. Iedere bewerking die jij doet valt onder de CC-BY-SA 3.0 licentie en die eist dat er een auteur vermeld dient te worden. Je WikiKids account is niet meer dan een gebruikersnaam en een wachtwoord. Meer persoonlijke informatie ben je niet verplicht in te vullen en kun je zelf verwijderen. Je wachtwoord valt zelf aan te passen en de gebruikersnaam kunnen wij anonimiseren. De bewerkingen en bijdragen die je hebt gedaan die zijn niet van jou maar van WikiKids. Daar ga je iedere keer mee akkoord wanneer je op "opslaan" klikt. Wikimedia heeft daar een duidelijke uitleg (en) over. :) apoo overleg 16 feb 2020 11:39 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=596022"