Help mee! Maak een account of meld je aan.

Farm-Fresh twitter 1.png Volg ons op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates! Farm-Fresh facebook.png

Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Eindgebruikersvoorwaarden)
(Tweede Wereldoorlog in Azië)
 
(864 tussenliggende versies door 53 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Clubhuis}}
 
{{Clubhuis}}
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
== Sjabloon voor achterstallig onderhoud ==
 
  
Beste gebruikers, een aantal jaar geleden hebben we een sjabloon aangemaakt voor artikelen die in het nieuws zijn, maar deze artikelen worden de laatste jaren helaas niet goed onderhouden. Daarvoor vraag ik een sjabloon aan voor deze artikelen met achterstallig onderhoud. Dit wordt een waarschuwing voor gebruikers dat de artikelen niet volledig onderhouden zijn! Voorbeelden aan artikelen waar dit sjabloon komt te staan zijn; [[Brexit]], [[Syrische Burgeroorlog]], [[ISIS]], [[Donald Trump]] (ivm afzettingsprocedure) en [[Jemenitische Burgeroorlog]]. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 feb 2020 10:12 (CET)
+
== Schrijfwedstrijd ==
:Het lastige van zo'n sjabloon vind ik dat je dan voor alle artikelen moet gaan bijhouden of ze nog wel up-to-date zijn. Door zo'n sjabloon op een paar pagina's te zetten zou je namelijk de indruk kunnen wekken dat de rest van de pagina's die het sjabloon niet hebben dus wél up-to-date zijn. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 1 feb 2020 12:38 (CET)
 
::Dat is inderdaad een goed punt. Misschien kunnen we op een andere manier regelen dat deze artikelen geüpdated moeten worden. Ik bedoel ISIS, Brexit en de Syrische Burgeroorlog zijn grotendeels afgelopen en wss de afzettingsprocedure tegen Trump ook. Zijn er misschien vrijwilligers on deze artikelen up te daten? {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 feb 2020 14:17 (CET)
 
:::Je zou iets van een (verborgen) categorie kunnen toevoegen om een overzichtje te krijgen van artikels die een update nodig hebben, maar vervolgens valt of staat het allemaal bij het feit dat er iemand moet zijn die tijd, zin en kennis heeft om die artikelen aan te passen. Daar ligt het grootste probleem denk ik zo. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 1 feb 2020 14:40 (CET)
 
  
== Filter ==
+
Geachte gebruikers en moderatoren, ik ben op een leuk en uitdagend idee gekomen voor een nieuw soort jaarlijkse wedstrijd.
  
Hallo. Kan er misschien een filter komen dat ervoor zorgt dat je geen lege pagina's (of alleen één woord-pagina's) kan maken in de hoofdnaamruimte? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 07:50 (CET)
+
Het gaat om wie de meeste goede, nuttige artikelen maakt binnen 1 of 2 weken tijd. Een artikel wordt geteld als het aan de volgende regels voldoet:
:Er wordt al een waarschuwing gegeven als je een lege pagina aan wilt maken, daarnaast kan ik mee geen voorbeeld verzinnen wanneer het is gebeurt, het is dus ook niet nodig om zo'n filter aan te maken. Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 8 feb 2020 10:17 (CET)
+
*Is '''geen''' sjabloon:, Wikikids:, Speciaal:, etc...
:: Ik zou niet zo fijn vinden, want je moet '''verplicht''' WikiKids beginnen in de broncode. Ik hou meer van de visuele teksteditor. Dus maak ik soms een lege pagina aan en ga ik verder in de visuele editor. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:59 (CET)
+
*bevat meer dan een kopje en twee subkopjes
:::Dat is niet meer. Je kunt tegenwoordig ook artikelen aanmaken in de visuele editor. Ik heb de link aangepast naar de visuele editor. Als toch de broncode editor opent kun je omschakelen via de knop bovenaan of het potloodje in de broncode editor. Dit kan ook zonder tekst getypt te hebben. Om nog even te reageren op de vraag: mensen maken wel eens lege pagina's aan, maar zetten er daarna eigenlijk altijd direct tekst op. Een filter lijkt me niet zo nodig. Ik heb namelijk niet het idee dat ik vaak leeg aangemaakte pagina's moet verwijderen. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 11:07 (CET)
+
*bevat meer dan 30 regels tekst
 +
*bevat een plaatje
 +
*is geen spam/vandalisme
 +
*is minstens 2KB groot'
 +
*heeft minstens 1 geldige bron
 +
*Is duidelijk niet een half 'af' artikel
  
== WikiKids op MacBook / App / dingen om te veranderen==
+
Dit heb ik bedacht om meer personen te stimuleren om artikelen te schrijven en Wikikids zo ook een grotere bron voor informatie wordt voor kinderen.
  
Ik heb sinds een tijdje een MacBook Air van Apple, maar wat me opvalt is dat niet elke functie helemaal goed werkt. Als je  {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:58 (CET) intypt komt er bij mij alleen een datum te staan, geen handtekening. Ook laadt de site vrij langzaam. Hebben jullie een idee hoe deze problemen kunenn verholpen worden. En ik had nog een idee: zouden we niet een app van WikiKids kunnen ontwikkelen, net zoals WikiPedia heeft gedaan. Kinderen komen steeds minder op internet, maar blijven steeds meer in afgesloten app-omgevingen. Ik denk dat dit in de toekomst van WikiKids wel handig is. Zo zouden kinderen bijvoorbeeld ook offline kunnen lezen. En als laatste: zouden we niet meer promotie op de site kunenn maken, zoals iets onder elke pagina en op de hoofdpagina zetten dat je ook op WikiKids kan meeschrijven. Voor mijn gevoel weten nog te weinig mensen dat. Met vriendelijke groeten, Coolenleuk {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:58 (CET)
+
Ik hoor wat jullie van het idee vinden, Groetjes Eize01
:Als je <code><nowiki>~~~~</nowiki></code> (4x) typt, dan komt je handtekening + datum en tijd in beeld te staan. Typ je (per ongeluk) <code><nowiki>~~~~~</nowiki></code> (5x), dan komt alleen de datum en tijd in beeld te staan. Typ je (per ongeluk) <code><nowiki>~~~</nowiki></code> (3x), dan komt alleen je handtekening in beeld te staan. Ik denk dat je dus een foutje maakt en per ongeluk 5x ~ typt. Het kan namelijk niet dat een Windows computer iets anders doet dan een Apple computer wanneer je 4x ~ typt. Over de snelheid van WikiKids, ik heb juist het idee dat het met de nieuwe skin sneller werkt en ik hoor die verhalen ook van andere gebruikers. Ik kan daar zo snel niet iets voor je aan doen. Over een paar maanden komt er weer een update waarin wel een aantal verbeteringen zitten die de website (nog) sneller zouden moeten maken. Er is inderdaad nog geen mobiele versie voor WikiKids. Nu vind ik die van Wikipedia persoonlijk nog erg onhandig (makkelijk om te lezen, maar erg moeilijk om te bewerken). Een app heb ik helaas geen ervaring mee hoe je dat moet maken, maar zou zeker een goed idee zijn. Tot slot: gebruikers die niet zijn ingelogd krijgen nu ook al een melding. Deze zal ik wat aantrekkelijker maken. Verder zal ik een melding maken speciaal voor gebruikers met een account, maar nog zonder bijdragen. Zodat die (grote) groep wat meer gemotiveerd wordt om te bewerken. Bedankt voor je ideeën! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 11:33 (CET)
 
::Persoonlijk ben ik geen voorstander van mobiele versies, maar een app zouden we misschien is naar moeten kijken. Ik denk dat het eigentijds en "cool" is wanneer we een app zouden hebben. De app van Wikipedia bijvoorbeeld vind ik erg handig, maar WikiKids kan hier natuurlijk zijn eigen vorm aangeven. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 feb 2020 13:03 (CET)
 
:::Ik vind een app een goed idee, maar wat we ook kunnen doen is de stijl MinervaNeue van Wikipedia op een manier omtoveren in Wikikids stijl. Het enige is dat ik niet weet hoe moeilijk Xcode Swift is ten opzichte van MediaWiki HTML, al is een app ook handig want dat kan je op i(Pad)OS donkere modus, widgets en 3Dtouch toevoegen om het makkelijker te maken om te bewerken en een fijne werkscène te creëren. Het is tegenwoordig wel 'hip' om een app te maken, al kunnen we ook eerst kijken om de site 'responsive' te maken. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 14:12 (CET)
 
:::: Vikidia heeft heeft het zelfde design als Wikipedia. Maar dat is wel een extreme restyle. Hoe kijken jullie eigenlijk tegenover een fusie met Vikidai?{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 15:20 (CET)
 
::::: Ik denk niet dat een fusie voordelen heeft. We linken al veel naar elkaar en ik denk dat we het daar bij moeten houden. Onze doelgroep 8-14 is geen doelgroep die even makkelijk in andere talen kan bewerken. Dus meer activiteit levert he ook niet op. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 15:32 (CET)
 
::::::Ben het eens met Apoo. Nog even over de Wikikids app: als het moeilijk is om is om MinervaNeue te reskinnen kunnen we ook Timeless reskinnen als dat makkelijker is.{{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 19:01 (CET)
 
  
== Tutorial ==
+
[[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 11 feb 2021 10:42 (CET)
 +
:{{tegen}} - Daarmee krijg je allemaal half afgemaakte artikelen, ik zie meer in 1 goed artikel dan een hoop kleintjes. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 11 feb 2021 13:03 (CET)
 +
::Daarom heb er richtlijnen bij gezet die dat voorkomen, maar ik kan als regel toevoegen dat ze duidelijk af moeten zijn. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 11 feb 2021 15:10 (CET)
 +
:::Welk artikel is er op een Wiki nou af.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 feb 2021 15:18 (CET)
 +
::::@Rots61 volgens mij interpreteer jij mijn opmerking verkeerd, het kan namelijk zo zijn dat (nieuwe) gebruikers als ze op de 30 regels zitten er mee stoppen maar het is niet zo dat alle artikelen af zijn. @Eize01, ik denk niet dat het reëel is dat iemand (wie??) moet gaan controleren of hij vindt dat het afgemaakt is. Daarom zie ik er meer in dat er gewoon een wedstrijd komt met 1 artikel per persoon waarbij je je ook kan verdiepen in een onderwerp waardoor je uiteindelijk gewoon een paar hele goede artikelen in plek van afgeraffelde artikelen omdat je er dan meer kan maken. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 11 feb 2021 15:40 (CET)
 +
:::::Bedoelde het niet serieus, meer als grapje. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 feb 2021 21:17 (CET)
 +
::::::@Rolitic, Ik denk dat het best duidelijk is wanneer iemand een artikel heeft afgeraffeld of wanneer iemand er ook echt zijn best voor heeft gedaan en er zijn ook altijd wel gebruikers of moderatoren die onpartijdig zijn en het willen controleren. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 12 feb 2021 08:43 (CET)
 +
:::::::Persoonlijk denk ik niet dat dat heel veel uitmaakt, ik vraag me daarnaast ook af of je er nieuwe gebruikers mee trekt maar verder laat ik deze kwestie wel aan de moderators over. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 12 feb 2021 09:21 (CET)
 +
::::::Het gaat niet per se over het trekken van nieuwe gebruikers, maar ook zodat nieuwe gebruikers geënthousiasmeerd worden. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 12 feb 2021 09:34 (CET)
 +
:::::::Dat bedoel ik nou juist, je bent nieuw en dan is er ineens een wedstrijd om zoveel mogelijk artikelen te schrijven. Ik zou persoonlijk veel enthousiaster worden bij een wedstrijd waarbij je een goed artikel moet schrijven en veel minder bij zoveel mogelijk, dat lijkt me ook moeilijk als je bijvoorbeeld thuis een tijdslimiet hebt voor internet, ik heb dat niet en dus sowieso veel meer tijd, daarnaast zijn sommige gebruikers veel meer ervaren en hebben die de techniek beter in de handen, als je gewoon 1 artikel moet schrijven kan je je als nieuwe gebruiker ook veel meer verdiepen in hoe alles werkt enzo. Maar nogmaals, ik laat een moderator wel beslissen of zo'n wedstrijd gehouden word. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 12 feb 2021 10:06 (CET)
 +
::::::::Misschien kunnen we de wedstrijd dan alleen voor beginners maken, en als er een tijdslimiet voor internet is ga ik er niet vanuit dat je je dan zou inschrijven. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 12 feb 2021 11:26 (CET)
  
Hallo allemaal. Ik heb de Tutorial (Met hulp van Rots {{Smiley|;)}}) opnieuw gemaakt en verbeterd. Wat vinden jullie ervan? Je kan hem [[User:DeGroteEmojii/Tutorial|Hier]] lezen. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 08:52 (CET)
+
== Statistieken van 2020 (vorig jaar) ==
:Wat is er anders aan dan de [[Wikikids:Tutorial]]? Ik zie alleen andere kleurtjes. De text is exact hetzelfde. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 11:06 (CET)
 
::Mijn voorkeur gaat dan uit naar de huidige Tutorial, aangezien deze er erg professioneel uitziet. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 feb 2020 12:21 (CET)
 
:::Ik vind de huidige tutorial te langdradig, hoe meer tekst en hoe 'langer' hoe meer kinderen afhaken. Daarom heb ik voorgesteld om een nieuwe tutorial te maken, maar alleen de kleurtjes veranderen is niet voldoende denk ik. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 12:24 (CET)
 
:::: We zouden er toch een filmpje van kunnen maken? {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 9 feb 2020 14:49 (CET)
 
:::::Dat is wel mogelijk. Misschien wil jij er wel even naar kijken? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 14:51 (CET)
 
:::::: Ik ben een groot voorstander van filmpjes (hoe werkt de visual editor, hoe moet je een plaatje uploaden, wat betekenen alle knoppen, etc.) {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 14:54 (CET)
 
::::::: Filmpjes zouden erg handig zijn. Op die manier kunnen gebruikers ook zien wat ze moeten doen. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 feb 2020 15:07 (CET)
 
:::::::: Ik zou wel eeen filmpje willen maken. Ik heb alleen wel pas na de voorjaarsvakantie tijd, want ik heb nu toetsweek. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 9 feb 2020 16:34 (CET)
 
:::::::::Ik zou dat ook wel willen, alleen ben ik pas vanaf twee uur vrij van school en vanaf zondag ga ik skiën tot ook rond twee uur. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 17:33 (CET)
 
::::Ik heb nog wel wat filmmateriaal liggen. Daarnaast die Tutorial heb ik anders gemaakt. DeGroteEmojii heeft alles gekopieerd. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 feb 2020 08:15 (CET)
 
== Presentatie / lesmatriaal ==
 
Ik zag gisteren dat er geen lesmatriaal meer beschikbaar was, en heb wat gemaakt. Het is maar een klein beginnetje, maar zouden we deze er op kunnen zetten? En hebben jullie nog tips. Dit is de link: https://www.canva.com/design/DADzbRZfRLg/LJL9vDCWeSVxWEmPQZqlKA/view?utm_content=DADzbRZfRLg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink
 
  
== Eindgebruikersvoorwaarden ==
+
Dag allemaal,
  
Het lijkt me handig om hier 3.2 te wijzigen. Dat kunnen we veranderen in ''De Overeenkomst kan niet worden beëindigd.'' Met extra toelichting. Dit voorstel na aanleiding van [[Overleg_gebruiker:Apoo#Hoi|dit]] [[Wikikids:Boomhut#Help.21|verzoek]]. Niet dat ik denk dat we hier problemen mee kunnen krijgen, maar voor de zekerheid. {{@|Gerarddummer}} {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 13 feb 2020 22:17 (CET)
+
ik heb van Gerarddummer de statistieken van WikiKids doorgekregen met de populairste pagina's van 2020. De 20 populairste pagina's zijn:
:Theoretisch kan je daar wel problemen mee krijgen want je belooft iets wat softwaretechnisch en in combinatie met de auteurswet niet mogelijk is. Ik heb het jaren geleden al voorgesteld maar daar is toen niets mee gebeurd. Sterker nog, het verwijderen van accounts kan niet omdat je gebruikersnaam gekoppeld is aan je bewerkingen. Iedere bewerking die jij doet valt onder de CC-BY-SA 3.0 licentie en die eist dat er een auteur vermeld dient te worden. Je WikiKids account is niet meer dan een gebruikersnaam en een wachtwoord. Meer persoonlijke informatie ben je niet verplicht in te vullen en kun je zelf verwijderen. Je wachtwoord valt zelf aan te passen en de gebruikersnaam kunnen wij anonimiseren. De bewerkingen en bijdragen die je hebt gedaan die zijn niet van jou maar van WikiKids. Daar ga je iedere keer mee akkoord wanneer je op "opslaan" klikt. Wikimedia heeft daar een [https://meta.m.wikimedia.org/wiki/Privacy_policy#your-public-contribs duidelijke uitleg (en)] over. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 feb 2020 11:39 (CET)
+
# Hoofdpagina (www.wikikids.nl/)
 +
# [[Chinese sterrenbeelden]]
 +
# [[Sterrenbeeld]]
 +
# [[Lijst van vlaggen van de wereld]]
 +
# [[WikiKids:Boomhut]]
 +
# Hoofdpagina (www.wikikids.nl/hoofdpagina)
 +
# [[Provincies van Nederland]]
 +
# [[Tweede Wereldoorlog]]
 +
# [[Middeleeuwen]]
 +
# [[Eerste Wereldoorlog]]
 +
# [[Lijst van grote Nederlandse steden]]
 +
# [[Portaal:Kids]]
 +
# [[Vulkaan]]
 +
# [[Provincies van België]]
 +
# [[12-uurssysteem]]
 +
# [[WikiKids:Alarm]]
 +
# [[Romeinse Rijk]]
 +
# [[Jezus Christus]]
 +
# [[Lijst van dinosaurussoorten]]
 +
# [[Romeinen]]
 +
Daarnaast is er kleine daling ten opzichte van 2019. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 14 feb 2021 15:00 (CET)
 +
:Zijn er ook statistieken van de bezoekersaantallen van portalen. Groet, {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 1 mrt 2021 09:22 (CET).
 +
::{{@|Gerarddummer}} Het berichtje helemaal over het hoofd gezien. Is er een mogelijkheid om de 'hele' lijst te krijgen, net zoals vorig jaar met de precieze cijfers. En is het ook mogelijk om ook voor een pagina specifiek de bezoekersaantallen te zien. Zoals bijvoorbeeld voor de artikelen van de week. Het zou misschien handig zijn als een van de moderatoren ook zelf de statistieken in kan zien, of is dit alleen voorbehouden aan de Stichting. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 9 mrt 2021 21:20 (CET)
 +
:::{{@|Gerarddummer}} Op dit moment worden er steeds portalen gemaakt. Kunnen de statistieken van de portalen in ieder geval openbaar gemaakt worden. (Kan ook via de mail) Het zou daarnaast ook leuk zijn om alle statistieken te hebben, zodat we kunnen zien dat; [[Xan Windsor]] (nu een stuk of 5 keer omdat iedereen die link aanklikt{{smiley|2}}), nooit bekeken wordt, dus dat we daar geen tijd meer in steken. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 9 apr 2021 13:34 (CEST)
 +
::::Idd, het zou erg prettig zijn als de volledige lijst bekend wordt gemaakt. Als we bijvoorbeeld zien dat het artikel [[Kazachstan]] vaker bekeken wordt, is het misschien een goed idee dit artikel meteen uit te breiden. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 10 apr 2021 17:32 (CEST)
 +
 
 +
== Aanvraag voor de volgende portalen ==
 +
 
 +
Dag iedereen, ik wil graag de volgende portalen aanvragen, waar ik de komende maanden aan wil werken:
 +
* Portaal:Mexico - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak3|Ontwerp is al af!]] Ik ga eerst wat rode links aanmaken voordat het portaal in de juiste naamruimte komt.
 +
* Portaal:Australië - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak2|Ik was al bezig met een beginnetje!]]
 +
* Portaal:Voeding - als onderdeel van Portaal:Biologie. Portaal zal gaan over voedingsstoffen (zoals koolhydraten, eiwitten, etc.), voedingsmiddelen (fruit, groente, etc.), bekende gerechten (taco, Engels ontbijt, etc.) en keukengerei (bestek, blikopener, etc.).
 +
Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 15 feb 2021 00:14 (CET)
 +
:Portaal:Australië is alvast af! Zijn er nog tips voor verbeteringen? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 28 feb 2021 19:33 (CET)
 +
::Nee is goed! {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 1 mrt 2021 09:21 (CET)
 +
:::Ziet er goed uit. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 1 mrt 2021 19:25 (CET)
 +
 
 +
== Portaal:NieuwZeeland ==
 +
 
 +
Mag ik portaal NZ lanceren? Je kan hem vinden op mijn kladblok. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 25 feb 2021 10:55 (CET)
 +
:Ja is goed! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 feb 2021 11:19 (CET)
 +
 
 +
== Het zit erop! ==
 +
 
 +
Beste allemaal, toen ik in 2009 in aanraking kwam met WikiKids, bestonden we pas 3 jaar. Nu zijn we twaalf jaar verder: een ongelofelijk lange periode. Een periode waarin ik WikiKids heb zien groeien tot de wiki welke het vandaag de dag is. Ik heb een hoop gebruikers zien komen en gaan. Ik heb intens veel vandalisme teruggedraaid en vandalen geblokkeerd. En tot slot ook WikiKids nog even in een nieuw jasje gestoken. Zo zoetjes aan is het na 12 jaar wel een keer mooi geweest. Ik ga er dus mee stoppen. Ik wil een ieder van jullie onwijs bedanken voor de samenwerking de afgelopen 12 jaar. Ik denk dat we met z'n allen er echt iets moois van hebben gemaakt. Ik hoop dat jullie daar nog een lange tijd mee door zullen gaan! Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 27 feb 2021 17:39 (CET)
 +
:Heel erg bedankt voor je jarenlange bijdrage aan dit project en veel succes met je carrière. Je bent van ongelofelijke waarde geweest voor deze wiki. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 28 feb 2021 13:42 (CET)
 +
::Bedankt voor al die jaren die in WikiKids hebt gestopt!{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 1 mrt 2021 08:43 (CET)'
 +
:::Erg jammer maar bedankt voor je bijdrages en je hulp met het inwerken van mij in Wikikids. Dat ging aan het begin niet echt goed ;-). Vaarwel Apoo! Groet, {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 1 mrt 2021 09:08 (CET).
 +
:::: Wat jammer dat je weg gaat. Je hebt me altijd goed geholpen op WikiKids en hebt veel vandalisme bestrijd. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 1 mrt 2021 19:31 (CET)
 +
::::: Jammer dat je weg gaat, je was zeer behulpzaam voor beginners en je zette je goed in tegen vandalisme, spam en ander ongewenst gedrag. Heel erg bedankt dat je er altijd voor ons bent geweest! [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 3 mrt 2021 10:25 (CET)
 +
 
 +
== Jeugdjournaal ==
 +
 
 +
Ik kan geen weer foto sturen
 +
Weten jullie hier iets van
 +
 
 +
Groetjes
 +
 
 +
== Tweede Kamerverkiezingen 2021 ==
 +
 
 +
Beste gebruikers, <br>
 +
Voor iedereen die artikelen wil aanpassen met betrekking tot de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen, lees s.v.p. het volgende:
 +
* Op 26 maart 2021 wordt pas de officiële uitslag vastgesteld. Hierna weten we pas hoeveel elke partij qua zetels heeft.
 +
* Op 31 maart 2021 wordt pas de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer beëdigd. Tot dan toe blijft de oude samenstelling van kracht.
 +
* Het nieuwe kabinet wordt in de tussentijd gevormd. Pas wanneer dit gevormd is kunnen we artikelen over het kabinet aanpassen.
 +
Updates vóór deze data worden gezien als speculaties, aangezien zij niet gebaseerd zijn op een officiële uitslag. Hoewel exit-polls in Nederland er zelden naast zitten (hooguit één zetel) kunnen we niet met zekerheid stellen dat dit een feit is. Gelieve hier rekening mee te houden! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 18 mrt 2021 13:42 (CET)
 +
 
 +
== Nieuwe afbeeldingen en artikelen van de week ==
 +
 
 +
Dag allemaal, ik wil weer beginnen met het vervangen van de afbeeldingen en artikelen van de week. Het is immers al een tijdje geleden sinds we alles hebben vervangen. Sowieso komen alle nieuwe Awardartikelen in de Artikelen van de week terecht. Zijn er nog bepaalde artikelen en afbeeldingen die écht in de lijst moeten komen? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 mrt 2021 12:50 (CET)
 +
:Volgens mij hebben alle goede artikelen al een award gekregen. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 24 mrt 2021 13:06 (CET)
 +
::Dat is erg mooi. Ik ga wel een aantal Awardartikelen die al jaren in de lijst met artikelen staan (zoals Zweden) vervangen door andere artikelen. Vanaf deze week zullen er sws nieuwe artikelen van de week staan. Afbeeldingen zal ik later gaan zoeken. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 mrt 2021 14:28 (CEST)
 +
 
 +
== KLACHT ==
 +
 
 +
HALLO IK HEB DE INFORMATIE HIER DOOR GELZEN MAAR DIT IS TEVEEL EN NIET GENOEG GESPECIALISEERD OP KINDEREN DAAROM VERZOEK IK U HET WAT KINDERLIJKER TE BEGRIJPEN TE MAKEN ALVAST BEDANKT
 +
:Over welk artikel gaat het? Overigens, gelieve niet in caps lock te schrijven (komt tamelijk agressief over). Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 26 mrt 2021 11:41 (CET)
 +
 
 +
== Tweede Wereldoorlog in Azië ==
 +
 
 +
Ik denk dat er meer artikelen moeten komen over de Tweede Wereldoorlog in Azië, tot nu toe is de Tweede Wereldoorlog in Wikikids nogal op Europa geconcentreerd, terwijl er in Azië ook veel belangrijke gevechten zijn geweest. In Azië waren er ook veel gevechten en die waren vaak langer dan die in Europa, bovendien werd er van 1937-eind 1945 gevochten (ongeveer 2½ jaar langer dan in Europa dus).
 +
 
 +
Overigens vind ik ook dat we moeten bepalen waar de Tweede Wereldoorlog is gestart. Ik ben van mening dat de Tweede Wereldoorlog in twee delen moet worden opgesplitst en dat in Europa WO2 in 1939, bij de Invasie van Polen, begon en in Azië in 1937 bij de Slag om Shanghai (en niet pas na Pearl), dit vind ik omdat WO2 eigenlijk in twee oorlogen (Duits-Poolse Oorlog en de Tweede/Derde Japans-Chinese oorlog) was opgesplitst en de oorlog in Europa niks te maken had met die in Azië of andersom (totdat de VS de oorlog op Japan en Duistland had verklaard, maar als je zo rekent zou WO2 überhaupt pas in 1941 zijn begonnen).
 +
 
 +
Dit zijn mijn statements dat er meer geconcentreerd zou moeten worden op de Oorlog in Azië, maar omdat ik dat niet alleen kan wil ik hier graag hulp vragen bij het uitbreiden van deze artikelen.
 +
 
 +
[[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 31 mrt 2021 09:10 (CEST)
 +
:De reden dat 1939 als het begin van de Tweede Wereldoorlog wordt gezien is simpel; verschillende conflicten werden nu één grote wereldoorlog. Na de invasie van Polen verklaarden Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk officieel de oorlog aan Duitsland, waardoor verschillende conflicten nu verbonden raakten in één grote oorlog. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hadden toentertijd grote koloniale rijken in verschillende continenten, die door de verklaring ook in de oorlog werden meegesleurd. De invasie van Mantsoerije door Japan in 1937 was eerder een lokaal conflict in Azië. De slag om Shanghai was een onderdeel van dit conflict tussen China en Japan (de zogeheten Tweede Japans-Chinese Oorlog). Deze oorlog werd pas na 1939 onderdeel van de Tweede Wereldoorlog. 1939 is daarom pas het punt waarop lokale conflicten globaal verbonden werden tot één oorlog. Om op het tweede punt te reageren; er mag inderdaad wel meer aandacht besteed worden aan de oorlog in Azië. Helaas heb ik hier geen tijd voor. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 mrt 2021 14:41 (CEST)
 +
::Nu snap ik het! (in 1937 begon trouwens de Slag om Shanghai en niet de invasie van Mantsjoerije). [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 31 mrt 2021 19:47 (CEST)
 +
:::Ah, Aziatische geschiedenis is niet echt mijn expertise. Ik heb in ieder geval net een tweet verstuurd met oproep om mensen die willen meehelpen om te schrijven over dit onderwerp om zich aan te melden. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 apr 2021 21:14 (CEST)
 +
::::Bedankt! Misschien moet er nu dan ergens ook een aparte inschrijfpagina komen die dan ook voor andere activiteiten kan worden gebruikt. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 2 apr 2021 10:00 (CEST)
 +
:::::Helaas kan ik niet goed meedoen want sinds ik mijn zoekgeschiedenis heb gewist zijn ook mijn wachtwoorden verloren gegaan en werk ik nu via mobiel (mijn wachtwoord heeft veel te veel manieren om het te schrijven en ik ben niet erg goed in onthouden). Daardoor ben ik ook een tijdje inactief geweest. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 10 apr 2021 14:31 (CEST)
 +
:::::Je kunt je account aan een mailadres koppelen. Dan kun je je wachtwoord resetten. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 apr 2021 14:45 (CEST)
 +
::::::Oké, bedankt! [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 14 apr 2021 20:20 (CEST)
 +
 
 +
== sociale media i.p.v. nieuwsblad ==
 +
 
 +
Beste iedereen, om met de tijd mee te gaan lijkt het me handiger om de sociale media meer bij te gaan houden dan een maandelijks nieuwsblad op WikiKids zelf. WikiKids is immers te vinden op Facebook, Instagram en Twitter, wat we dagelijks zouden kunnen updaten. Ik denk dat dit beter is een nieuwsblad bij te houden, aangezien we ook meer potentiële nieuwe gebruikers kunnen bereiken. Op Twitter bereiken we volgens de analyses per maand zo'n 4.000 tot 5.000 mensen (sinds vorige maand zitten we weer op dat niveau). Door likes en het delen van berichten kunnen we groter bereik hebben dan een nieuwsblad op WikiKids, dat misschien door hooguit tien mensen gelezen wordt. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 apr 2021 12:59 (CEST)
 +
:Btw, ik heb een link naar onze Twitter- en Facebookpagina in de sitnotice gezet ter promotie. Ik laat het de komende twee weken staan om gebruikers en lezers aan de nieuwe situatie te laten wennen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 apr 2021 21:51 (CEST)
 +
::Overigens nog meer goed nieuws; ik heb eindelijk een manier gevonden om afbeeldingen op Instagram via mijn laptop te uploaden, dus er zullen ook weer posts op Instagram verschijnen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 apr 2021 21:01 (CEST)
 +
::: Via Vivaldi Browser kan je foto's plaatsen via Instagram via de laptop. Als je een laptop van Apple hebt moet je Instagram in ontwikkelaarsmodus op iphone zetten. Ik hoop dat dit meer mensen kan helpen. Ik zal ook gaan editen voor elke week een instagram post voor artikel van de week. mvg, {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 14 apr 2021 11:22 (CEST)
 +
::::Via Google Chrome en Safari lukt het ook ([https://vinkacademy.nl/fotografietips/zonder-telefoon-foto-op-instagram/ zie hier]). {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 14 apr 2021 11:32 (CEST)

Huidige versie van 14 apr 2021 om 20:20

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Schrijfwedstrijd

Geachte gebruikers en moderatoren, ik ben op een leuk en uitdagend idee gekomen voor een nieuw soort jaarlijkse wedstrijd.

Het gaat om wie de meeste goede, nuttige artikelen maakt binnen 1 of 2 weken tijd. Een artikel wordt geteld als het aan de volgende regels voldoet:

 • Is geen sjabloon:, Wikikids:, Speciaal:, etc...
 • bevat meer dan een kopje en twee subkopjes
 • bevat meer dan 30 regels tekst
 • bevat een plaatje
 • is geen spam/vandalisme
 • is minstens 2KB groot'
 • heeft minstens 1 geldige bron
 • Is duidelijk niet een half 'af' artikel

Dit heb ik bedacht om meer personen te stimuleren om artikelen te schrijven en Wikikids zo ook een grotere bron voor informatie wordt voor kinderen.

Ik hoor wat jullie van het idee vinden, Groetjes Eize01

Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 11 feb 2021 10:42 (CET)

Tegen Tegen - Daarmee krijg je allemaal half afgemaakte artikelen, ik zie meer in 1 goed artikel dan een hoop kleintjes. Rolitic06 Overleg 11 feb 2021 13:03 (CET)
Daarom heb er richtlijnen bij gezet die dat voorkomen, maar ik kan als regel toevoegen dat ze duidelijk af moeten zijn. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 11 feb 2021 15:10 (CET)
Welk artikel is er op een Wiki nou af.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 feb 2021 15:18 (CET)
@Rots61 volgens mij interpreteer jij mijn opmerking verkeerd, het kan namelijk zo zijn dat (nieuwe) gebruikers als ze op de 30 regels zitten er mee stoppen maar het is niet zo dat alle artikelen af zijn. @Eize01, ik denk niet dat het reëel is dat iemand (wie??) moet gaan controleren of hij vindt dat het afgemaakt is. Daarom zie ik er meer in dat er gewoon een wedstrijd komt met 1 artikel per persoon waarbij je je ook kan verdiepen in een onderwerp waardoor je uiteindelijk gewoon een paar hele goede artikelen in plek van afgeraffelde artikelen omdat je er dan meer kan maken. Rolitic06 Overleg 11 feb 2021 15:40 (CET)
Bedoelde het niet serieus, meer als grapje. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 feb 2021 21:17 (CET)
@Rolitic, Ik denk dat het best duidelijk is wanneer iemand een artikel heeft afgeraffeld of wanneer iemand er ook echt zijn best voor heeft gedaan en er zijn ook altijd wel gebruikers of moderatoren die onpartijdig zijn en het willen controleren. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 08:43 (CET)
Persoonlijk denk ik niet dat dat heel veel uitmaakt, ik vraag me daarnaast ook af of je er nieuwe gebruikers mee trekt maar verder laat ik deze kwestie wel aan de moderators over. Rolitic06 Overleg 12 feb 2021 09:21 (CET)
Het gaat niet per se over het trekken van nieuwe gebruikers, maar ook zodat nieuwe gebruikers geënthousiasmeerd worden. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 09:34 (CET)
Dat bedoel ik nou juist, je bent nieuw en dan is er ineens een wedstrijd om zoveel mogelijk artikelen te schrijven. Ik zou persoonlijk veel enthousiaster worden bij een wedstrijd waarbij je een goed artikel moet schrijven en veel minder bij zoveel mogelijk, dat lijkt me ook moeilijk als je bijvoorbeeld thuis een tijdslimiet hebt voor internet, ik heb dat niet en dus sowieso veel meer tijd, daarnaast zijn sommige gebruikers veel meer ervaren en hebben die de techniek beter in de handen, als je gewoon 1 artikel moet schrijven kan je je als nieuwe gebruiker ook veel meer verdiepen in hoe alles werkt enzo. Maar nogmaals, ik laat een moderator wel beslissen of zo'n wedstrijd gehouden word. Rolitic06 Overleg 12 feb 2021 10:06 (CET)
Misschien kunnen we de wedstrijd dan alleen voor beginners maken, en als er een tijdslimiet voor internet is ga ik er niet vanuit dat je je dan zou inschrijven. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 11:26 (CET)

Statistieken van 2020 (vorig jaar)

Dag allemaal,

ik heb van Gerarddummer de statistieken van WikiKids doorgekregen met de populairste pagina's van 2020. De 20 populairste pagina's zijn:

 1. Hoofdpagina (www.wikikids.nl/)
 2. Chinese sterrenbeelden
 3. Sterrenbeeld
 4. Lijst van vlaggen van de wereld
 5. WikiKids:Boomhut
 6. Hoofdpagina (www.wikikids.nl/hoofdpagina)
 7. Provincies van Nederland
 8. Tweede Wereldoorlog
 9. Middeleeuwen
 10. Eerste Wereldoorlog
 11. Lijst van grote Nederlandse steden
 12. Portaal:Kids
 13. Vulkaan
 14. Provincies van België
 15. 12-uurssysteem
 16. WikiKids:Alarm
 17. Romeinse Rijk
 18. Jezus Christus
 19. Lijst van dinosaurussoorten
 20. Romeinen

Daarnaast is er kleine daling ten opzichte van 2019. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 feb 2021 15:00 (CET)

Zijn er ook statistieken van de bezoekersaantallen van portalen. Groet, Rolitic06 Overleg 1 mrt 2021 09:22 (CET).
@Gerarddummer Het berichtje helemaal over het hoofd gezien. Is er een mogelijkheid om de 'hele' lijst te krijgen, net zoals vorig jaar met de precieze cijfers. En is het ook mogelijk om ook voor een pagina specifiek de bezoekersaantallen te zien. Zoals bijvoorbeeld voor de artikelen van de week. Het zou misschien handig zijn als een van de moderatoren ook zelf de statistieken in kan zien, of is dit alleen voorbehouden aan de Stichting. Met vriendelijke groet, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 mrt 2021 21:20 (CET)
@Gerarddummer Op dit moment worden er steeds portalen gemaakt. Kunnen de statistieken van de portalen in ieder geval openbaar gemaakt worden. (Kan ook via de mail) Het zou daarnaast ook leuk zijn om alle statistieken te hebben, zodat we kunnen zien dat; Xan Windsor (nu een stuk of 5 keer omdat iedereen die link aankliktFace-wink.svg), nooit bekeken wordt, dus dat we daar geen tijd meer in steken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 apr 2021 13:34 (CEST)
Idd, het zou erg prettig zijn als de volledige lijst bekend wordt gemaakt. Als we bijvoorbeeld zien dat het artikel Kazachstan vaker bekeken wordt, is het misschien een goed idee dit artikel meteen uit te breiden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 apr 2021 17:32 (CEST)

Aanvraag voor de volgende portalen

Dag iedereen, ik wil graag de volgende portalen aanvragen, waar ik de komende maanden aan wil werken:

 • Portaal:Mexico - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. Ontwerp is al af! Ik ga eerst wat rode links aanmaken voordat het portaal in de juiste naamruimte komt.
 • Portaal:Australië - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. Ik was al bezig met een beginnetje!
 • Portaal:Voeding - als onderdeel van Portaal:Biologie. Portaal zal gaan over voedingsstoffen (zoals koolhydraten, eiwitten, etc.), voedingsmiddelen (fruit, groente, etc.), bekende gerechten (taco, Engels ontbijt, etc.) en keukengerei (bestek, blikopener, etc.).

Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 feb 2021 00:14 (CET)

Portaal:Australië is alvast af! Zijn er nog tips voor verbeteringen? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 feb 2021 19:33 (CET)
Nee is goed! Rolitic06 Overleg 1 mrt 2021 09:21 (CET)
Ziet er goed uit. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 mrt 2021 19:25 (CET)

Portaal:NieuwZeeland

Mag ik portaal NZ lanceren? Je kan hem vinden op mijn kladblok. Rolitic06 Overleg 25 feb 2021 10:55 (CET)

Ja is goed! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 feb 2021 11:19 (CET)

Het zit erop!

Beste allemaal, toen ik in 2009 in aanraking kwam met WikiKids, bestonden we pas 3 jaar. Nu zijn we twaalf jaar verder: een ongelofelijk lange periode. Een periode waarin ik WikiKids heb zien groeien tot de wiki welke het vandaag de dag is. Ik heb een hoop gebruikers zien komen en gaan. Ik heb intens veel vandalisme teruggedraaid en vandalen geblokkeerd. En tot slot ook WikiKids nog even in een nieuw jasje gestoken. Zo zoetjes aan is het na 12 jaar wel een keer mooi geweest. Ik ga er dus mee stoppen. Ik wil een ieder van jullie onwijs bedanken voor de samenwerking de afgelopen 12 jaar. Ik denk dat we met z'n allen er echt iets moois van hebben gemaakt. Ik hoop dat jullie daar nog een lange tijd mee door zullen gaan! Groet, :) apoo overleg 27 feb 2021 17:39 (CET)

Heel erg bedankt voor je jarenlange bijdrage aan dit project en veel succes met je carrière. Je bent van ongelofelijke waarde geweest voor deze wiki. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 feb 2021 13:42 (CET)
Bedankt voor al die jaren die in WikiKids hebt gestopt!Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 mrt 2021 08:43 (CET)'
Erg jammer maar bedankt voor je bijdrages en je hulp met het inwerken van mij in Wikikids. Dat ging aan het begin niet echt goed ;-). Vaarwel Apoo! Groet, Rolitic06 Overleg 1 mrt 2021 09:08 (CET).
Wat jammer dat je weg gaat. Je hebt me altijd goed geholpen op WikiKids en hebt veel vandalisme bestrijd. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 1 mrt 2021 19:31 (CET)
Jammer dat je weg gaat, je was zeer behulpzaam voor beginners en je zette je goed in tegen vandalisme, spam en ander ongewenst gedrag. Heel erg bedankt dat je er altijd voor ons bent geweest! Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 3 mrt 2021 10:25 (CET)

Jeugdjournaal

Ik kan geen weer foto sturen Weten jullie hier iets van

Groetjes

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Beste gebruikers,
Voor iedereen die artikelen wil aanpassen met betrekking tot de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen, lees s.v.p. het volgende:

 • Op 26 maart 2021 wordt pas de officiële uitslag vastgesteld. Hierna weten we pas hoeveel elke partij qua zetels heeft.
 • Op 31 maart 2021 wordt pas de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer beëdigd. Tot dan toe blijft de oude samenstelling van kracht.
 • Het nieuwe kabinet wordt in de tussentijd gevormd. Pas wanneer dit gevormd is kunnen we artikelen over het kabinet aanpassen.

Updates vóór deze data worden gezien als speculaties, aangezien zij niet gebaseerd zijn op een officiële uitslag. Hoewel exit-polls in Nederland er zelden naast zitten (hooguit één zetel) kunnen we niet met zekerheid stellen dat dit een feit is. Gelieve hier rekening mee te houden! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 mrt 2021 13:42 (CET)

Nieuwe afbeeldingen en artikelen van de week

Dag allemaal, ik wil weer beginnen met het vervangen van de afbeeldingen en artikelen van de week. Het is immers al een tijdje geleden sinds we alles hebben vervangen. Sowieso komen alle nieuwe Awardartikelen in de Artikelen van de week terecht. Zijn er nog bepaalde artikelen en afbeeldingen die écht in de lijst moeten komen? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 mrt 2021 12:50 (CET)

Volgens mij hebben alle goede artikelen al een award gekregen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 24 mrt 2021 13:06 (CET)
Dat is erg mooi. Ik ga wel een aantal Awardartikelen die al jaren in de lijst met artikelen staan (zoals Zweden) vervangen door andere artikelen. Vanaf deze week zullen er sws nieuwe artikelen van de week staan. Afbeeldingen zal ik later gaan zoeken. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 mrt 2021 14:28 (CEST)

KLACHT

HALLO IK HEB DE INFORMATIE HIER DOOR GELZEN MAAR DIT IS TEVEEL EN NIET GENOEG GESPECIALISEERD OP KINDEREN DAAROM VERZOEK IK U HET WAT KINDERLIJKER TE BEGRIJPEN TE MAKEN ALVAST BEDANKT

Over welk artikel gaat het? Overigens, gelieve niet in caps lock te schrijven (komt tamelijk agressief over). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 mrt 2021 11:41 (CET)

Tweede Wereldoorlog in Azië

Ik denk dat er meer artikelen moeten komen over de Tweede Wereldoorlog in Azië, tot nu toe is de Tweede Wereldoorlog in Wikikids nogal op Europa geconcentreerd, terwijl er in Azië ook veel belangrijke gevechten zijn geweest. In Azië waren er ook veel gevechten en die waren vaak langer dan die in Europa, bovendien werd er van 1937-eind 1945 gevochten (ongeveer 2½ jaar langer dan in Europa dus).

Overigens vind ik ook dat we moeten bepalen waar de Tweede Wereldoorlog is gestart. Ik ben van mening dat de Tweede Wereldoorlog in twee delen moet worden opgesplitst en dat in Europa WO2 in 1939, bij de Invasie van Polen, begon en in Azië in 1937 bij de Slag om Shanghai (en niet pas na Pearl), dit vind ik omdat WO2 eigenlijk in twee oorlogen (Duits-Poolse Oorlog en de Tweede/Derde Japans-Chinese oorlog) was opgesplitst en de oorlog in Europa niks te maken had met die in Azië of andersom (totdat de VS de oorlog op Japan en Duistland had verklaard, maar als je zo rekent zou WO2 überhaupt pas in 1941 zijn begonnen).

Dit zijn mijn statements dat er meer geconcentreerd zou moeten worden op de Oorlog in Azië, maar omdat ik dat niet alleen kan wil ik hier graag hulp vragen bij het uitbreiden van deze artikelen.

Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 31 mrt 2021 09:10 (CEST)

De reden dat 1939 als het begin van de Tweede Wereldoorlog wordt gezien is simpel; verschillende conflicten werden nu één grote wereldoorlog. Na de invasie van Polen verklaarden Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk officieel de oorlog aan Duitsland, waardoor verschillende conflicten nu verbonden raakten in één grote oorlog. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hadden toentertijd grote koloniale rijken in verschillende continenten, die door de verklaring ook in de oorlog werden meegesleurd. De invasie van Mantsoerije door Japan in 1937 was eerder een lokaal conflict in Azië. De slag om Shanghai was een onderdeel van dit conflict tussen China en Japan (de zogeheten Tweede Japans-Chinese Oorlog). Deze oorlog werd pas na 1939 onderdeel van de Tweede Wereldoorlog. 1939 is daarom pas het punt waarop lokale conflicten globaal verbonden werden tot één oorlog. Om op het tweede punt te reageren; er mag inderdaad wel meer aandacht besteed worden aan de oorlog in Azië. Helaas heb ik hier geen tijd voor. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 mrt 2021 14:41 (CEST)
Nu snap ik het! (in 1937 begon trouwens de Slag om Shanghai en niet de invasie van Mantsjoerije). Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 31 mrt 2021 19:47 (CEST)
Ah, Aziatische geschiedenis is niet echt mijn expertise. Ik heb in ieder geval net een tweet verstuurd met oproep om mensen die willen meehelpen om te schrijven over dit onderwerp om zich aan te melden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 apr 2021 21:14 (CEST)
Bedankt! Misschien moet er nu dan ergens ook een aparte inschrijfpagina komen die dan ook voor andere activiteiten kan worden gebruikt. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 2 apr 2021 10:00 (CEST)
Helaas kan ik niet goed meedoen want sinds ik mijn zoekgeschiedenis heb gewist zijn ook mijn wachtwoorden verloren gegaan en werk ik nu via mobiel (mijn wachtwoord heeft veel te veel manieren om het te schrijven en ik ben niet erg goed in onthouden). Daardoor ben ik ook een tijdje inactief geweest. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 10 apr 2021 14:31 (CEST)
Je kunt je account aan een mailadres koppelen. Dan kun je je wachtwoord resetten. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 apr 2021 14:45 (CEST)
Oké, bedankt! Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 14 apr 2021 20:20 (CEST)

sociale media i.p.v. nieuwsblad

Beste iedereen, om met de tijd mee te gaan lijkt het me handiger om de sociale media meer bij te gaan houden dan een maandelijks nieuwsblad op WikiKids zelf. WikiKids is immers te vinden op Facebook, Instagram en Twitter, wat we dagelijks zouden kunnen updaten. Ik denk dat dit beter is een nieuwsblad bij te houden, aangezien we ook meer potentiële nieuwe gebruikers kunnen bereiken. Op Twitter bereiken we volgens de analyses per maand zo'n 4.000 tot 5.000 mensen (sinds vorige maand zitten we weer op dat niveau). Door likes en het delen van berichten kunnen we groter bereik hebben dan een nieuwsblad op WikiKids, dat misschien door hooguit tien mensen gelezen wordt. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2021 12:59 (CEST)

Btw, ik heb een link naar onze Twitter- en Facebookpagina in de sitnotice gezet ter promotie. Ik laat het de komende twee weken staan om gebruikers en lezers aan de nieuwe situatie te laten wennen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2021 21:51 (CEST)
Overigens nog meer goed nieuws; ik heb eindelijk een manier gevonden om afbeeldingen op Instagram via mijn laptop te uploaden, dus er zullen ook weer posts op Instagram verschijnen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2021 21:01 (CEST)
Via Vivaldi Browser kan je foto's plaatsen via Instagram via de laptop. Als je een laptop van Apple hebt moet je Instagram in ontwikkelaarsmodus op iphone zetten. Ik hoop dat dit meer mensen kan helpen. Ik zal ook gaan editen voor elke week een instagram post voor artikel van de week. mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 14 apr 2021 11:22 (CEST)
Via Google Chrome en Safari lukt het ook (zie hier). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 apr 2021 11:32 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=662575"